Počele su prijave za dvodnevnu radionicu Nways to GPU Programming Bootcamp

Počele su prijave za dvodnevnu radionicu Nways to GPU Programming Bootcamp

Nways to GPU Programming Bootcam besplatna je virtualna radionica osmišljena s ciljem educiranja sudionika o različitim modelima GPU programiranja.

Tijekom ovog dvodnevnog virtualnog Bootcampa sudionici će se upoznati s dostupnim knjižnicama, modelima programiranja i platformama te će naučiti osnove programiranja GPU-a kroz opsežnu praktičnu suradnju temeljenu na kodovima iz stvarnog života koristeći OpenACC programski model. Radionica predstavlja jedinstvenu priliku mladim istraživačima i programerima da nauče praktične računalne vještine potrebne za ubrzavanje i optimizaciju njihovih aplikacija na grafičkim procesorima pomoću različitih modela programiranja, knjižnica i alata, te odaberu onaj model koji najbolje odgovara njihovim potrebama za izvođenje znanstvenih kodova na GPU-ima.

Bootcamp organiziraju članice Hrvatskog centra kompetencija za HPC, STORM Computers i NVIDIA, a održat će se 28. i 29. listopada 2021. godine s početkom u 9:00 sati. Sva komunikacija odvijat će se putem aplikacija Zoom, Slack te putem e-pošte.

Radionica će prvog dana započeti s predavanjem o uvodu u GPU programiranje koristeći OpenACC, OpenMP, stdpar i CUDA C, dok će se drugog dana prezentirati praktične mogućnosti analize aplikacija pomoću GPU-a, odnosno NVIDIA® Nsight™ sustava. Sudionicima nije potrebno prethodno iskustvo s OpenACC direktivama ili općenito programiranjem GPU-a, međutim poželjno je iskustvo u programiranju s C, C ++ ili Fortranom. Za vrijeme trajanja Bootcampa, sudionici će dobiti pristup GPU klasteru.

Ako razmišljte o korištenju GP -ove za brzo i učinkovito ubrzavanje kodova, Bootcamp je pravo mjesto za vas! Naučit ćete razne alate za GPU-ubrzano računanje, ovladati ključnim tehnikama ubrzanja s OpenACC programskim modelom, a zatim primijeniti svoje znanje na pravi kod. Nakon radionice bit ćete spremni za ubrzavanje vlastitog koda.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a rok za prijavu je 20. listopada 2021. godine.

Sve detalje o prijavi i samom programu radionice možete pronaći na web stranici događaja: https://www.gpuhackathons.org/event/hpccc-croatia-nways-gpu-programming-bootcamp

 

 

Još iz kategorije

Prihodi od MaaS pretplata narast će za 900 posto do 2027.

Prihodi od MaaS pretplata narast će za 900 posto do 2027.

20.10.2021.

Pretplatnici na MaaS (Mobility-as-a-Service) generirat će 53 milijardi američkih dolara za poslužitelje platformi tog tipa do 2027., navodi Juniper Research. U ovoj godini generirat će se, prema prognozi, 5,3 milijarde dolara.

Tvrtka u vlasništvu Stipe Matića kupuje Omega software

Tvrtka u vlasništvu Stipe Matića kupuje Omega software

19.10.2021.

Vlasnik M SAN Grupe i KING ICT-a Stipo Matić, dogovorio je preuzimanje tvrtke Omega software, kako sami tvrde prepoznali su je kao tvrtku koja ima znanje, kapacitete, iskustvo i tržišnu prepoznatljivost te se savršeno uklapa u strateške planove ekspanzije na internacionalna tržišta, upotpunjava naš široki  portfolio proizvoda, usluga i rješenja u domenama energetske učinkovitosti, industrije 4.0 i zelene ekonomije te digitalne transformacije najzahtjevnijih poslovnih subjekata.

PwC dosegao prihode 45 milijardi američkih dolara

PwC dosegao prihode 45 milijardi američkih dolara

19.10.2021.

Za 12 mjeseci, zaključno s 30. lipnja 2021., PwC-ova društva na svjetskoj razini imala su bruto prihod od 45 milijardi američkih dolara - 2,0 posto više u lokalnoj valuti i 4,9 posto u američkim dolarima. Nakon što je rast veći dio godine bio bez pomaka, značajno se ubrzao između travnja i lipnja, za 18,1 posto u odnosu na iste mjesece prošle godine.