Po prvi puta u posljednje dvije godine Samsung je zabilježio pad profita

Po prvi puta u posljednje dvije godine Samsung je zabilježio pad profita

Samsung je petak objavio izvješće o financijskim rezultatima za četvrti kvarta, u kojem navode da su ostvarili dobit od 7,7 milijardi dolara, što je 18 posto manje u odnosu na prethodni kvartal. Brojke u izvješću također pokazuju da je Samsung pao za 11 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca.

Samsungova mobilna divizija je isto tako zabilježila pad operativnih prihoda od 18 posto u odnosu na prethodni kvartal. Kvartalnoj zaradi kompanije također su naštetila plaćanja i valutne fluktuacija.

Tvrtkin voditelj odnosa s investitorima Robert Yi naveo je da će se kvartalni trendovi prihoda nastaviti i u 2014. godini, koja će u prvoj polovici biti obilježena slabim rezultatima, dok se za drugu polovicu godine očekuju jaki rezultati.

Samsung je u posljednjih nekoliko godina toliko povećao svoje smartphone poslovanje, da je u 2012. godini nadmašio Nokiu i postao najvećim svjetskim proizvođačem mobilnih telefona. Međutim, glavni rivali kao što je Apple, spriječili su Samsung da u potpunosti dominira tržištem.

Tvrtkin pad dobiti može biti znak da potrošači čekaju dolazak dugo očekivanog Samsung Galaxy S5 telefona, čije je lansiranje obilježeno kao jedno od najvećih predstavljanja noviteta u 2014. godini.

Još iz kategorije

Financial Times uvrstio Schneider Electric u popis najboljih 50 tvrtki u promicanju raznolikosti

Financial Times uvrstio Schneider Electric u popis najboljih 50 tvrtki u promicanju raznolikosti

24.11.2020. komentiraj

Schneider Electric uvršten je u godišnji popis poslovne novine Financial Times – Predvodnici u promicanju raznolikosti 2021. godine (Financial Times Diversity Leaders 2021.). U usporedbi s prošlom godinom, rang je poboljšan: Schneider Electric sad zauzima 27. mjesto u ukupnom poretku i drugo mjesto u svojoj industriji - na popisu na kojem se nalazi 850 tvrtki iz cijele Europe.

Veliki planovi United Grupe u Hrvatskoj s Telemachom, jačanje distribucije sadržaja

Veliki planovi United Grupe u Hrvatskoj s Telemachom, jačanje distribucije sadržaja

23.11.2020. komentiraj

Preimenovanje Tele2 Hrvatska u Telemach Hrvatska, planovi razvoja United Grupe na hrvatskom tržištu idealan su povod za razgovor sa Željkom Batistićem, potpredsjednikom za tehnologiju u United Grupi. Prema njegovim riječima glavni globalni tehnološki trendovi koji će oblikovati budućnost Internet svega (IoE), računalstvo u oblaku i AI te strojno učenje. Njihov daljnji razvoj potaknut će brze i vrlo pouzdane mobilne mreže s niskom latencijom (5G, 6G itd.) kao i ultrabrze FTTx mreže koje će s vremenom dostići potpunu pokrivenost.

Zelene financije: ulaganje novca u borbu protiv klimatskih promjena

Zelene financije: ulaganje novca u borbu protiv klimatskih promjena

21.11.2020. komentiraj

Održivi financijski proizvodi već neko vrijeme snažno rastu. Postoji dobar razlog za to: zeleni financijski proizvodi ne nude samo mogućnosti za atraktivne prinose, one ulagačima također pružaju priliku da doprinesu višem cilju, mijenjajući gospodarstvo i društvo nabolje.  Profesor Otto Randl, akademski direktor programa Professional MBA Finance na poslovnoj školi WU Executive Academy i profesor Endowment Managementa na Institutu za financije, bankarstvo i osiguranje na Vienna University of Economics and Business objašnjava kako to funkcionira te zašto mali i veliki ulagači sve češće ulažu svoj novac u održive financijske proizvode.