Po prvi puta u posljednje dvije godine Samsung je zabilježio pad profita

Po prvi puta u posljednje dvije godine Samsung je zabilježio pad profita

Samsung je petak objavio izvješće o financijskim rezultatima za četvrti kvarta, u kojem navode da su ostvarili dobit od 7,7 milijardi dolara, što je 18 posto manje u odnosu na prethodni kvartal. Brojke u izvješću također pokazuju da je Samsung pao za 11 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca.

Samsungova mobilna divizija je isto tako zabilježila pad operativnih prihoda od 18 posto u odnosu na prethodni kvartal. Kvartalnoj zaradi kompanije također su naštetila plaćanja i valutne fluktuacija.

Tvrtkin voditelj odnosa s investitorima Robert Yi naveo je da će se kvartalni trendovi prihoda nastaviti i u 2014. godini, koja će u prvoj polovici biti obilježena slabim rezultatima, dok se za drugu polovicu godine očekuju jaki rezultati.

Samsung je u posljednjih nekoliko godina toliko povećao svoje smartphone poslovanje, da je u 2012. godini nadmašio Nokiu i postao najvećim svjetskim proizvođačem mobilnih telefona. Međutim, glavni rivali kao što je Apple, spriječili su Samsung da u potpunosti dominira tržištem.

Tvrtkin pad dobiti može biti znak da potrošači čekaju dolazak dugo očekivanog Samsung Galaxy S5 telefona, čije je lansiranje obilježeno kao jedno od najvećih predstavljanja noviteta u 2014. godini.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.