Petnaesti Job Fair u znaku tematskih Talkova

Petnaesti Job Fair u znaku tematskih Talkova

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 13. i 14. svibnja tradicionalno će se održati netradicionalno izdanje Job Faira, najvećeg sajma poslova u Hrvatskoj. Ovogodišnji, petnaesti po redu sajam uz već poznat program uključuje i novitete u obliku panel diskusija i tematskih Talkova, koji će se tijekom dva dana sajma održavati u KSET-u. Sajam organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

(R)evolucija Job Faira

Nakon četrnaest godina rasta i razvoja, ovogodišnji Job Fair prerasta klasični oblik sajma i poprima oblik konferencije. Tako će, uz standardni program, koji uključuje predstavljanje poduzeća na štandovima te praktične radionice, zainteresirani studenti dobiti priliku iz prve ruke saznati zanimljivosti o projektima, tehnologijama i specifičnim vještinama kroz tematske Talkove, koje će predstavnici pojedinih poduzeća održati na pozornici KSET-a. Uz navedene tematske Talkove, KSET će tijekom dvodnevnog sajma ugostiti stručnjake iz poslovne i znanstvene sfere na dva panela, čime će studenti dobiti priliku sudjelovanja u uzbudljivim raspravama.

Talk that Job Fair Talk

Glavna sastavnica novog izdanja Job Faira su tematski Talkovi, koji predstavnicima poduzeća pružaju priliku da u dvadeset minuta publici predstave nove tehnologije, daju dublji uvid u inovativne ideje ili pak iznesu izazove i prepreke s kojima se u svom poslu svakodnevno susreću. Moguće je odabrati jednu od tri kategorije, odnosno teme Talka, ovisno o tome koju od njih poduzeće smatra idealnom za predstavljanje svog područja i projekata.

New Tech On The Block

Talk u kategoriji New Tech On The Block idealna je prilika za prezentaciju razvoja nove tehnologije koja se ističe u mnoštvu konkurentnih tehnologija, kao i njezine učinkovite i produktivne implementacije. Uz navedeno, predstavnici poduzeća mogu otkriti studentima kako njihova strast za novim otkrićima potiče tim na efikasne i produktivne ideje koje osiguravaju rast i razvoj poduzeća na tržištu.

 

 

 

Deep Dive

Poduzeća koja žele publici pružiti dublji uvid u specifičan inženjerski problem s kojim su se zaposlenici susreli u svom radu te objasniti metodologiju i odabir tehnologije koja je korištena prilikom njegova rješavanja, mogu izabrati kategoriju Deep Dive. Ova kategorija podrazumijeva predstavljanje izabranog scenarija, odnosno konkretne situacije koja je uključivala promjenu uobičajenog pristupa u rješavanju problema, pri čemu je važno definirati taj specifični problem i objasniti tijek procesa njegova rješavanja.

Into My Day

Odabirom Talka pod kategorijom Into My Day, predstavnici poduzeća će studentima ispričati kako izgleda njihov radni dan, kako organiziraju svoje vrijeme i zadatke, kao i dati savjete kako balansirati između posla i odmora, kako se nositi s izazovima koje za sobom povlače veliki projekti te otkriti što znači biti dobar i zadovoljan zaposlenik. Studenti će time imati priliku čuti korisne savjete od “stvarnih” ljudi, koji rade na pozicijama na kojima se oni sami vide u bliskoj budućnosti.

 

Što poduzeća trebaju poduzeti?

Prijave za poduzeća otvorene su do 21. veljače, a prijaviti se možete putem internetske stranice Job Faira. Ponudu za ovogodišnji Job Fair moguće je zatražiti putem e-maila jobfair@fer.hr.

Još iz kategorije

Što je kibernetički napad na ključnu nacionalnu infrastrukturu i kako se obraniti?

Što je kibernetički napad na ključnu nacionalnu infrastrukturu i kako se obraniti?

24.02.2020. komentiraj

S preko 20 godina iskustava u savjetovanju klijenata u području upravljanja rizikom i usklađenošću u informacijskim sustavima, te klijentima diljem svijeta, Stanko Cerin i tvrtka Ostendo Consulting ubrajaju se u regionalno najrelevantnije izvore informacija iz ovog područja. Povodom kibernetičkog napada na INU, razgovarali smo kako kritičnu nacionalnu infrastrukturu učiniti sigurnijom. Kibernetički napad je stvarnost, ističe Cerin

Huawei želi podržati digitalizaciju Europe i ubrzati gospodarski rast

Huawei želi podržati digitalizaciju Europe i ubrzati gospodarski rast

23.02.2020. komentiraj

Zahvaljujući mreži istraživačkih centara i suradnji s istraživačkim institucijama i sveučilištima koje Huawei ima diljem Europske unije, Huawei može ubrzati europsku digitalnu agendu te kroz brže uvođenje novih tehnologija potaknuti rast gospodarstva.

CERT nije primio prijavu zbog napada na INA-u

CERT nije primio prijavu zbog napada na INA-u

21.02.2020. komentiraj

Osim službene obavijesti tvrtke INA d.d. objavljene 16. veljače 2020., Nacionalni CERT nije zaprimio prijavu vezanu uz računalno-sigurnosni incident u spomenutoj kompaniji. CERT (eng. Computer Emergency Response Team) ili CSIRT (engl. Computer Security Incident Response Team) je organizacijski entitet koji reagira na računalno-sigurnosne incidente, te preventivnim djelovanjem radi na poboljšanju računalne sigurnosti informacijskih sustava.