Otvoren treći natječaj razvojnog programa „Pokreni nešto svoje“

Otvoren treći natječaj razvojnog programa „Pokreni nešto svoje“

Foto: Fotolia

Razvojni program „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima odgovarajući na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja. Kroz dva dosadašnja izdanja projekta prošlo je više od 700 prijava i dodijeljeno je gotovo milijun kuna za 13 uspješnih poduzetničkih projekata.

Ove godine program doživljava svoje treće izdanje u organizaciji ACT Grupe podržavajući projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku, dok je Philip Morris i ove godine osigurao bespovratna financijska sredstva za sedam novih projekata. Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima te onima u nastajanju, inovativnim startupima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom, odnosno poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

„Iznimno nam je zadovoljstvo bilo provoditi prve dvije godine programa tijekom kojih smo zaprimili preko 700 prijava i podržali 13 poduzeća iznosom od gotovo milijun kuna. Vjerujemo kako kvalitetnih ideja i prijava neće nedostajati ni ove godine i da će program ponovno dokazati kako u Hrvatskoj ne nedostaje poduzetničkog duha i inovativnih ideja. Iskustvo prethodnih natječaja pokazuje kako je upravo korištenje mentorske podrške poduzetnicima pomoglo da brže ostvare zacrtane ciljeve u razvoju poslovanja te će u trećoj generaciji dodatan fokus biti upravo na jačanju savjetodavnog dijela potpore“, izjavio je izvršni direktor ACT Grupe Stjepan Mikec.

Za financiranje projekata u okviru trećeg kruga natječaja Philip Morris osigurao je iznos od 504 tisuće kuna te će svaki od sedam najboljih projekata biti sufinanciran fiksnim iznosom od  72 tisuće kuna. Prijave za novi natječaj otvorene su do 14. prosinca do 12 sati na web stranicama programa www.pokreninestosvoje.hr. Rezultati natječaja će biti javno predstavljeni 28. veljače.

Još iz kategorije

Huawei bi mogao izgubiti 30 milijardi u dvije godine

Huawei bi mogao izgubiti 30 milijardi u dvije godine

18.06.2019. komentiraj

Trgovinski rat se nastavlja, Huawei je i dalje u problemima, a sada je njih priznao i osnivač tvrtke Huawei Ren Zhengfei koji očekuje da će američke sankcije u iduće dvije godine smanjiti prihode za oko 30 milijardi dolara. Dokaz je to da on zapravo ne očekuje da bi sankcije mogle samo tako nestati ili prestati.

Potvrđena isplata 70,6 kuna dividende dioničarima Ericsson Nikole Tesle

Potvrđena isplata 70,6 kuna dividende dioničarima Ericsson Nikole Tesle

17.06.2019. komentiraj

Direktorica Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević predstavila je poslovne rezultate i najznačajnija ostvarenja u 2018. godini te strategiju razvoja poslovanja u 2019. godini, na Glavnoj skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla. Jedna od ključnih odluka jest i potvrđivanje odluka da se dividenda u iznosu od 70,6 kuna po dionici iz zadržane dobiti iz 2017. i 2018. godine. Dividenda će se isplatiti 12. srpnja 2019. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 19. lipnja 2019. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva. Datum od kojega će se trgovati dionicom Društva bez prava na isplatu dividende je 18. lipnja 2019. godine (ex date).

Svibanj donio u IT javnim nabavama 310,44 milijuna kuna

Svibanj donio u IT javnim nabavama 310,44 milijuna kuna

17.06.2019. komentiraj

Nastavljamo s našim analizama tendera koji su dobiveni i objavljeni u svibnju ove godine. Kao i do sada prikupljanje i analitiku rezultata obavili su Tenderi.hr, a njihovi podaci za prošli mjesec ove godine pokazuju kako je na IT tenderima bilo ukupno 456,81 milijun kuna, a na tenderima je tvrtkama dodijeljeno poslova u vrijednosti od 310,44 milijuna kuna.