Otvoren treći natječaj razvojnog programa „Pokreni nešto svoje“

Otvoren treći natječaj razvojnog programa „Pokreni nešto svoje“

Foto: Fotolia

Razvojni program „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima odgovarajući na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja. Kroz dva dosadašnja izdanja projekta prošlo je više od 700 prijava i dodijeljeno je gotovo milijun kuna za 13 uspješnih poduzetničkih projekata.

Ove godine program doživljava svoje treće izdanje u organizaciji ACT Grupe podržavajući projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku, dok je Philip Morris i ove godine osigurao bespovratna financijska sredstva za sedam novih projekata. Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima te onima u nastajanju, inovativnim startupima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom, odnosno poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

„Iznimno nam je zadovoljstvo bilo provoditi prve dvije godine programa tijekom kojih smo zaprimili preko 700 prijava i podržali 13 poduzeća iznosom od gotovo milijun kuna. Vjerujemo kako kvalitetnih ideja i prijava neće nedostajati ni ove godine i da će program ponovno dokazati kako u Hrvatskoj ne nedostaje poduzetničkog duha i inovativnih ideja. Iskustvo prethodnih natječaja pokazuje kako je upravo korištenje mentorske podrške poduzetnicima pomoglo da brže ostvare zacrtane ciljeve u razvoju poslovanja te će u trećoj generaciji dodatan fokus biti upravo na jačanju savjetodavnog dijela potpore“, izjavio je izvršni direktor ACT Grupe Stjepan Mikec.

Za financiranje projekata u okviru trećeg kruga natječaja Philip Morris osigurao je iznos od 504 tisuće kuna te će svaki od sedam najboljih projekata biti sufinanciran fiksnim iznosom od  72 tisuće kuna. Prijave za novi natječaj otvorene su do 14. prosinca do 12 sati na web stranicama programa www.pokreninestosvoje.hr. Rezultati natječaja će biti javno predstavljeni 28. veljače.

Još iz kategorije

Inlude ostvario rast prihoda 46 posto i dosegao 9 milijuna kuna

Inlude ostvario rast prihoda 46 posto i dosegao 9 milijuna kuna

24.04.2019. komentiraj

Tvrtka Ivana Mrvoša koja se bavi proizvodnjom pametnih kupa ostvarila je prošle godine oko 9 milijuna kuna, ističe ovaj mladi poduzetnik za ICTbusiness.info. Prema njegovim riječima neto dobit iznosila je oko 200 tisuća kuna, dok je EBITDA (dobit prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije) iznosila 520 tisuća kuna

South Central Ventures uložio u AdScanner

South Central Ventures uložio u AdScanner

23.04.2019. komentiraj

Investicijska kuća South Central Ventures, koja raspolaže s 40 milijuna eura vrijednim fondom, prepoznala je potencijal u tehnologiji tvrtke AdScannera. Kapital tog startupa tako će se u ovom investicijskom ciklusu s postojećih 6 povećati na 20 milijuna kuna. Tvrtka se ovim potezom pridružila probranoj ekipi startupa koji su postali dio SCV obitelji, a čine ju firme poput Bulb Technologies i Agrivi.

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

20.04.2019. komentiraj

Na Sjednici Udruženja marketinga Hrvatske gospodarske komore okupile su se vodeće tvrtke domaće marketinške industrije, a glavne teme o kojima se raspravljalo su bile novi Zakon o elektroničkim medijima i pomoć HGK u traženju studenata za praksu.