Odlični rezultati za Huawei u 2018.

Odlični rezultati za Huawei u 2018.

Huawei se nedavno pohvalio podatkom da je premašio 200 milijuna isporuka pametnih telefona u ovoj godini, a samim time i očekivanja koja je imao za prethodnih 12 mjeseci. Samim time, premašena su i očekivanja koja se tiču godišnjih prihoda jer bit će na 109 milijardi američkih dolara, što je za devet više od zacrtanog cilja.

Uz to, prihodi su 21 posto iznad onih iz prošle godine i samim time se godina iza nas bez ikakvog problema može nazvati uspješnom za kineskog tehnološkog giganta. Čak ni problemi u odnosu sa Sjedinjenim Američkim Državama nisu narušili poslovanje, no u 2019. bi to mogao biti ipak uteg. Jer, tek od srpnja traju sankcije, bez kojih bi možda prihodi i brojka isporučenih pametnih telefona premašila aktualno stanje. Naime, treba uzeti u obzir da je Huawei na "crnoj listi" i u Australiji, Novom Zelandu te uskoro Velikoj Britaniji i Japanu...

No, to je nešto čime će se u kineskoj kompaniji baviti kad dođe vrijeme, sad treba prethodnu godinu dobro analizirati, vidjeti gdje se postigao najveći uspjeh, gdje ima prostora za dodatni rast i napredak. Uostalom, ova godina bit će izazovna zbog mobilne mreže pete generacije (5G), koja bi za Huawei trebala postati stvarnost već sredinom 2019.! Što je od enormnog značaja s obzirom da Huawei ima već 25 unaprijed potpisanih ugovora za "izgradnju" 5G mreža diljem svijeta.

Stoga, u 2019. će kineski div ući kao drugi najveći proizvođač pametnih telefona, odmah iza Samsunga, te kao najveći dobavljač 5G opreme na svijetu. Sve su to uspjesi koje treba proslaviti i ne zamarati se sankcijama i problemima. Uostalom, Huawei je u poziciji kad mu ne treba fizička prisutnost u SAD-u jer zainteresirani korisnici naručuju uređaje online putem i snalaze se s njihovim otključavanjem. Samim time, prodaja ne pati toliko, posebno jer se u Kini javlja inat pa Huawei konstantno raste...

Još iz kategorije

Potvrđena isplata 70,6 kuna dividende dioničarima Ericsson Nikole Tesle

Potvrđena isplata 70,6 kuna dividende dioničarima Ericsson Nikole Tesle

17.06.2019. komentiraj

Direktorica Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević predstavila je poslovne rezultate i najznačajnija ostvarenja u 2018. godini te strategiju razvoja poslovanja u 2019. godini, na Glavnoj skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla. Jedna od ključnih odluka jest i potvrđivanje odluka da se dividenda u iznosu od 70,6 kuna po dionici iz zadržane dobiti iz 2017. i 2018. godine. Dividenda će se isplatiti 12. srpnja 2019. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 19. lipnja 2019. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva. Datum od kojega će se trgovati dionicom Društva bez prava na isplatu dividende je 18. lipnja 2019. godine (ex date).

Svibanj donio u IT javnim nabavama 310,44 milijuna kuna

Svibanj donio u IT javnim nabavama 310,44 milijuna kuna

17.06.2019. komentiraj

Nastavljamo s našim analizama tendera koji su dobiveni i objavljeni u svibnju ove godine. Kao i do sada prikupljanje i analitiku rezultata obavili su Tenderi.hr, a njihovi podaci za prošli mjesec ove godine pokazuju kako je na IT tenderima bilo ukupno 456,81 milijun kuna, a na tenderima je tvrtkama dodijeljeno poslova u vrijednosti od 310,44 milijuna kuna.

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

16.06.2019. komentiraj

Europske su države u 2018. zabilježile pad stranih ulaganja od četiri posto nakon šest pozitivnih godina. Hrvatska se na popisu našla na 26. mjestu s ukupno 31 projektom. Time je zadržala isto mjesto na ljestvici iako je zabilježila sedam investicijskih projekata manje u odnosu na godinu ranije.