Odlični rezultati za Huawei u 2018.

Odlični rezultati za Huawei u 2018.

Huawei se nedavno pohvalio podatkom da je premašio 200 milijuna isporuka pametnih telefona u ovoj godini, a samim time i očekivanja koja je imao za prethodnih 12 mjeseci. Samim time, premašena su i očekivanja koja se tiču godišnjih prihoda jer bit će na 109 milijardi američkih dolara, što je za devet više od zacrtanog cilja.

Uz to, prihodi su 21 posto iznad onih iz prošle godine i samim time se godina iza nas bez ikakvog problema može nazvati uspješnom za kineskog tehnološkog giganta. Čak ni problemi u odnosu sa Sjedinjenim Američkim Državama nisu narušili poslovanje, no u 2019. bi to mogao biti ipak uteg. Jer, tek od srpnja traju sankcije, bez kojih bi možda prihodi i brojka isporučenih pametnih telefona premašila aktualno stanje. Naime, treba uzeti u obzir da je Huawei na "crnoj listi" i u Australiji, Novom Zelandu te uskoro Velikoj Britaniji i Japanu...

No, to je nešto čime će se u kineskoj kompaniji baviti kad dođe vrijeme, sad treba prethodnu godinu dobro analizirati, vidjeti gdje se postigao najveći uspjeh, gdje ima prostora za dodatni rast i napredak. Uostalom, ova godina bit će izazovna zbog mobilne mreže pete generacije (5G), koja bi za Huawei trebala postati stvarnost već sredinom 2019.! Što je od enormnog značaja s obzirom da Huawei ima već 25 unaprijed potpisanih ugovora za "izgradnju" 5G mreža diljem svijeta.

Stoga, u 2019. će kineski div ući kao drugi najveći proizvođač pametnih telefona, odmah iza Samsunga, te kao najveći dobavljač 5G opreme na svijetu. Sve su to uspjesi koje treba proslaviti i ne zamarati se sankcijama i problemima. Uostalom, Huawei je u poziciji kad mu ne treba fizička prisutnost u SAD-u jer zainteresirani korisnici naručuju uređaje online putem i snalaze se s njihovim otključavanjem. Samim time, prodaja ne pati toliko, posebno jer se u Kini javlja inat pa Huawei konstantno raste...

Još iz kategorije

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

19.03.2019. komentiraj

Velika Britanija krenula je stopama Donalda Trumpa i Sjedinjenih Američkih Država pa najavljuje stroži vizni režim, što je ponukalo Francusku da krene u potpuno drugom smjeru pa otvori svoje granice kao nikad prije, ali samo ako se radi o tehnološkim vizama.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

18.03.2019. komentiraj

Europska unija pričekat će do kraja sljedeće godine s uvođenjem jedinstvenog poreza na digitalne prihode velikih kompanija jer nisu sve zemlje članice za kompromisno rješenje koje se pokušalo implementirati od 21. ožujka ove godine. Protiv njega su Irska, Švedska, Danska i Finska, a Njemačka, Nizozemska i Velika Britanija tražile su još vremena kako bi donijele odluku.

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

15.03.2019. komentiraj

Tržište grafičkih procesorskih jedinica (GPU) u padu i Nvidia je time najteže pogođena, ali svejedno je još uvijek bolja no AMD, podosta bolja! Konkretnije, na četiri Nvidia GPU, proda se tek jedna AMD i to dovoljno govori o dominaciji koju ta američka kompanija još uvijek ima nad direktnom konkurencijom.