Odlični rezultati za Huawei u 2018.

Odlični rezultati za Huawei u 2018.

Huawei se nedavno pohvalio podatkom da je premašio 200 milijuna isporuka pametnih telefona u ovoj godini, a samim time i očekivanja koja je imao za prethodnih 12 mjeseci. Samim time, premašena su i očekivanja koja se tiču godišnjih prihoda jer bit će na 109 milijardi američkih dolara, što je za devet više od zacrtanog cilja.

Uz to, prihodi su 21 posto iznad onih iz prošle godine i samim time se godina iza nas bez ikakvog problema može nazvati uspješnom za kineskog tehnološkog giganta. Čak ni problemi u odnosu sa Sjedinjenim Američkim Državama nisu narušili poslovanje, no u 2019. bi to mogao biti ipak uteg. Jer, tek od srpnja traju sankcije, bez kojih bi možda prihodi i brojka isporučenih pametnih telefona premašila aktualno stanje. Naime, treba uzeti u obzir da je Huawei na "crnoj listi" i u Australiji, Novom Zelandu te uskoro Velikoj Britaniji i Japanu...

No, to je nešto čime će se u kineskoj kompaniji baviti kad dođe vrijeme, sad treba prethodnu godinu dobro analizirati, vidjeti gdje se postigao najveći uspjeh, gdje ima prostora za dodatni rast i napredak. Uostalom, ova godina bit će izazovna zbog mobilne mreže pete generacije (5G), koja bi za Huawei trebala postati stvarnost već sredinom 2019.! Što je od enormnog značaja s obzirom da Huawei ima već 25 unaprijed potpisanih ugovora za "izgradnju" 5G mreža diljem svijeta.

Stoga, u 2019. će kineski div ući kao drugi najveći proizvođač pametnih telefona, odmah iza Samsunga, te kao najveći dobavljač 5G opreme na svijetu. Sve su to uspjesi koje treba proslaviti i ne zamarati se sankcijama i problemima. Uostalom, Huawei je u poziciji kad mu ne treba fizička prisutnost u SAD-u jer zainteresirani korisnici naručuju uređaje online putem i snalaze se s njihovim otključavanjem. Samim time, prodaja ne pati toliko, posebno jer se u Kini javlja inat pa Huawei konstantno raste...

Još iz kategorije

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

17.01.2019. komentiraj

Sredinom prošlog mjeseca otvorena je mogućnost novog povlačenja novca iz EU fondova za novootvorene male, mikro i srednje tvrtke gdje se ukupno iznos penje na 150 milijuna kuna za sve tvrtke, dok je maksimalni iznos potpore 1,4 milijuna kuna po tvrtki. Radi se o trajno otvorenom natječaju, odnosno o natječaju doks e novac ne potroši.

PC tržište opet u minusu zbog trgovinskog rata Kine i SAD-a

PC tržište opet u minusu zbog trgovinskog rata Kine i SAD-a

17.01.2019. komentiraj

Baš kad je PC tržište pronašlo put prema oporavku, zbio se trgovinski rat između Kine i Sjedinjenih Američkih Država te se situacija ponovno okrenula u negativnom smjeru, što potvrđuju istraživanja provedena od strane IDC-a i Gartnera.

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

16.01.2019. komentiraj

Njemačka banka N26, mobilna banka kako ju mnogi nazivaju, ostvarila je novu rundu financiranja u D seriji investicijskog ciklusa s novih 300 milijuna dolara i time dostigla tržišnu kapitalizaciju veću od 2,7 milijardi dolara. N26 kao banka koja ima samo mobilnu aplikaciju dosad je imala 500 milijuna dolara investicija. Ovu posljednju investiciju predvodili su Venture Partners i GIC, kao i postojeći investitoru. Među njima su Tencent, Allianz X, Valar Ventures, Peter Thiel, Li Ka-Shing's Horizons Ventures, Earlybird Venture Capital, Redalpine Ventures i Greyhound Capital.