Odličan nastup na sajmu IFA još jedne domaće tvrtke

Odličan nastup na sajmu IFA još jedne domaće tvrtke

Nakon odličnog nastupa na Gamesocmuu u Kölnu i ovogodišnji nastup na IFA je bio izuzetno dobar te uz veliku većinu glavnih kupaca, kako iz Hrvatske i regije tako i ostalih distributere iz cijele Europe, možemo reći kako smo jako zadovoljni, ističe za ICTbusiness.info Stjepan Šmit CEO Šmit Electronica i dodaje kako su njihov štand na ovogodišnjem IFA su posjetili i mnogobrojni zainteresirani kupci i distributeri iz zemalja gdje još nemaju distribuciju.

On ističe kako su izuzetan interes su pokazale firme iz Španjolske, Baltika, Rusije, UK, Finske, Ukrajine. „Mnogi od njih su navraćali na štand i po nekoliko puta a s nekolicinom je već dogovoreno slanje uzoraka. Na žalost ili možemo reći možda i na sreću, morali smo mnoge i odbiti - recimo za Grčku i Cipar gdje već imamo riješenu distribuciju, morali smo odbiti 4 zainteresirane firme“, ističe Šmit.

Što ste sve predstavljali na sajmu?

Šmit Electronic ima 3 svoje vlastite robne marke : SBOX - preko 400 artikala AV/IT opreme  to stalci, kablovi, latpot torbe, miševi, tipkovnice, slušalice, zvučnici, WHITE SHARK entry-middle level gaming oprema namijenjena mlađima i casual gamerima,  eShark Hi-end gaming oprema za zahtjevnije gamere i profesionalne igrače. Kao regionalni lider u asortimanu stalaka za TV-e i kablova te računalne periferije, SBOX je upravo u tom segmentu predstavio najveći broj artikala. WHITE SHARK je predstavio svoj kompletan portfolio gaming miševa, slušalica, tipkovnica te je poseban naglasak stavljen na izuzetan izbor podloga za miševe, kako zbog izuzetno velikog izbora veličina od 25x20cm pa sve do 137x36cm, tako i zbog jedinstvenog dizajna Phageborn serije, nastale suradnjom s hrvatskim proizvođačem igara GAMES REVOLTED. eShark kao potpuno novi hi-end gaming brand, lansiran prije samo 3 tjedna na najvećem gaming sajmu na svijetu GAMESCOM-u u Kölnu, predstavio je 10-tak svojih artikala gaming periferije vrhunske kvalitete i performansi namijenjenih esport igračima.

Izlazak na velika tržišta, pa tako i preko sajma IFA nije jednostavan. Kako se na to pripremiti?

S obzirom na to da je ovo nama već 3. godina kako nastupamo na većim sajmovima poput DISTREE-a, Gamescoma i IFA-e, iskustva nam ne manjka a atraktivnost naših brendova, dobar portfolio interesantnih artikala i izuzetan dizajn pakiranja, uvelike nam olakšavanju predstavljanje na sajmovima. Recimo, SBOX je svojom Fruity serijom jedinstven na svjetskom tržištu jer ima preko 20-tak artikala u po nekoliko boja a svaka boja artikla je povezana s bojom voća pa je i pakiranje u "fruity" stilu. Ovo se kupcima jako sviđa pa i na sajmovima mnogi zastaju kraj našeg štanda upravo zbog toga.

Što očekujete od novih proizvoda koje ste predstavili tržištu?

Najveća očekivanja su od upravo predstavljenog hi-end gaming branda eShark-a. Mi smo potencijal gaming industrije prepoznali prije više od 3 godine kada smo lansirali naš prvi gaming brand WHITE SHARK, koji je, kako smo već rekli, namijenjen mlađim igraćima do 15-16 godina te koji sada ima izuzetno veliku obiltelj obožavatelja, nastalu utjecajem 20-tak YouTubera s ukupno više od 6 mil. Pratitelja. eShark je nastao kao rezultat želje mnogih ozbiljnijih gamera da imaju gaming periferiju vrhunske kvalitete i karakteristika ali po pristupačnoj cijeni ili kako se kaže "The best value for money" po čemu je i White shark od početka prepoznat u svom segemntu. Kupci s tržišta veće kupovne moći poput Skandinavije, UK, Njemačke i Beneluxa su najveći interes pokazali upravo za eShark.

Kakvi su daljnji planovi poslovanja?

Obzirom da trenutno pokrivamo oko 30 zemalja Europe, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka, nakon izuzetno dobrih razgovora/dogovora na GAMESCOM-u i IFA očekujemo otvaraje distribucija u najvećem dijelu Europe. Plan je u narednih 6 mjeseci do godinu dana pokriti kompletnu Europu i Sjevernu Afriku te započeti izvoz u USA. Tijekom IFA je konačno zaključeno i poduže pregovaranje s jednim od najvećih webshopova Amerike - Neweegg i do kraja godine idu i prva 2 kontejnera robe u USA.

Druga faza internacionalizacije poslovanja bi trebala uključiti nastupe na sajmovima u Hong Kongu, Taipeiu i Las Vegasu.

Još iz kategorije

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

15.10.2019. komentiraj

Aplikacijom Settle, koja je od početka srpnja dostupna u Hrvatskoj, od danas je moguće platiti kod trgovaca i ugostitelja. Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje i prijenos novca, izgrađena na platformi norveške tvrtke Auka, koja je dokazana u praksi te je ostvarila velik uspjeh u nordijskim zemljama. Hrvatska je bila prvo tržište na kojemu je Auka predstavila Settle, novu aplikaciju za mobilno plaćanje koja će uskoro biti dostupna i u drugim europskim zemljama, a korisnici su dosad mogli osloniti na Settle kako bi brzo, jednostavno poslali novac prijateljima i rodbini.

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

14.10.2019. komentiraj

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2019. godine ukupno je putem servisa HITRO.HR otvoreno 4.452 trgovačkih društava i obrta. Od toga je otvoreno 37 obrta i osnovano 1.764 društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i 2.651 jednostavnih društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.).

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

14.10.2019. komentiraj

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.