ODLIČNA GODINA

Nvidia završava fiskalnu 2024. s rekordima

Nvidia završava fiskalnu 2024. s rekordima
Depositphotos

Nvidia  je imala nekoliko rekorda, uključujući kvartalne i cjelogodišnje prihode, pohvalili su se iz kompanije. U četvrtom tromjesečju, koje je završilo 28. siječnja 2024., prihod je iznosio 22,1 milijardu USD, što je 22 posto više u odnosu na prethodno tromjesečje i 265 posto više u odnosu na godinu prije. Zarada po razrijeđenoj dionici prema GAAP-u iznosila je 4,93 USD, što je 33 posto više u odnosu na prethodni kvartal i 765 posto više u odnosu na godinu prije.

Ne-GAAP zarada po razrijeđenoj dionici iznosila je 5,16 USD, što je povećanje od 28 posto u odnosu na prethodni kvartal i povećanje od 486 posto u odnosu na godinu prije. Za fiskalnu 2024. prihod je porastao za 126 posto na 60,9 milijardi USD. Zarada po dionici prema GAAP-u iznosila je 11,93 USD, što je povećanje od 586 posto u odnosu na prethodnu godinu, a zarada po dionici po nestandardnom knjiženju iznosila je 12,96 USD, što je povećanje od 288 posto.

"Ubrzano računalstvo i generativna umjetna inteligencija došli su do prekretnice. Potražnja raste diljem svijeta u tvrtkama, industrijama i nacijama", rekao je Jensen Huang, osnivač i izvršni direktor NVIDIA-e. "Našu platformu podatkovnog centra pokreću sve raznovrsniji pokretači. Vertikalne industrije sada su na razini vrijednoj više milijardi dolara. NVIDIA RTX predstavljena prije manje od šest godina, sada je masivna PC platforma za generativni AI, u kojoj uživa 100 milijuna igrača i kreatora. Godina koja je pred nama donijet će velike cikluse novih proizvoda s iznimnim inovacijama kako bi se naša industrija potaknula naprijed. Pridružite nam se na GTC-u sljedećeg mjeseca, gdje ćemo mi i naš bogati ekosustav otkriti uzbudljivu budućnost koja je pred nama," rekao je Huang.