Novo vodstvo u kompaniji Schneider Electric za područje Jugoistočne Europe

Novo vodstvo u kompaniji Schneider Electric za područje Jugoistočne Europe

Schneider Electric izvijestila je o promjenama u menadžmentu za područje Jugoistočne Europe u poslovnom segmentu Secure Power. Novi Direktor prodaje za Secure Power od 1. rujna 2019. je Jernej Urbas. Na toj će poziciji biti odgovoran za kreiranje i implementaciju strategija odjela, njegove ciljeve i procese, sukladno poslovnoj strategiji kompanije. Bavit će se i razvojem partnerske mreže te suradnjom u prodaji, rješenja partnerima i krajnjim korisnicima. Surađivat će s distributerima u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, kako bi osigurao kvalitetno upravljanje prodajom te njezin rast.

Jernej Urbas ima više od 9 godina iskustva u prodaji i marketingu te izvrsno poznaje regionalno IT i ET tržište. Kompaniji Schneider Electric pridružio se 2008. godine.

Na poziciju Direktora za razvoj poslovanja u Jugoistočnoj Europi (SEE Business Development Manager) za poslovni segment Data Center Business imenovan je Hajrudin Džananović. On će na novoj poziciji nastaviti razvijati ovaj propulzivni poslovni segment, šireći polje djelovanja i izvan područja Secure Powera i pokrivajući čitavu Jugoistočnu Europu. Njegove će odgovornosti uključivati i suradnju s drugim poslovnim jedinicama, a bit će zadužen i za prepoznavanje novih područja rasta te za učinkovito koordiniranje izvrsnosti (distributivnih) kanala.

Hajrudin Džananović diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Ljubljani, ima 16 godina iskustva u IT managementu, a u kompaniji Schneider Electric proveo je posljednjih 12 godina.

Još iz kategorije

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

14.10.2019. komentiraj

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.

Hrvatska napredovala u konkurentnosti

Hrvatska napredovala u konkurentnosti

13.10.2019. komentiraj

Konkurentnost hrvatskoga gospodarstva, mjerena Globalnim indeksom konkurentnosti koji izrađuje i objavljuje Svjetski gospodarski forum, ocijenjena je 63. pozicijom od 141 zemlje. Iako je time napredovala za pet mjesta u odnosu na prošlu godinu, ostala je najlošije ocijenjena članica EU. Druga najlošije ocijenjena članica, Grčka, bila je za četiri mjesta bolja od Hrvatske, a najlošije ocijenjene članice iz tzv. nove Europe, Rumunjska i Bugarska, bile su za 12 (Rumunjska), odnosno 14 (Bugarska) mjesta bolje od Hrvatske. Poboljšanjem ranga Hrvatske smanjilo se njezino zaostajanje za ostalim članicama EU u odnosu na prošlu godinu kada je druga najlošija članica Grčka bila bolja za 11 mjesta.

VMware nastavlja rast na hrvatskom tržištu

VMware nastavlja rast na hrvatskom tržištu

12.10.2019. komentiraj

Digitalizacija i digitalna transformacija danas su riječi koje upotrebljavaju svi od političara do gospodarstvenika, analitičara i novinara, no iza svega stoji spoj transformacije poslovanja potaknut ICT tehnologijama. Upravo zbog toga nametnuo se i razgovor s Ivom Sladoljevim, senior regional manager za Srednju Europu u VMwareu koji govori o trenutno stanju na tržištu, ali i planovima u narednom razdoblju.