Novo imenovanje u Infobipu - Ben Lewis postaje potpredsjednik za marketing i rast

Novo imenovanje u Infobipu - Ben Lewis postaje potpredsjednik za marketing i rast

Infobip je imenovao Bena Lewisa potpredsjednikom marketinga i rasta. Vodit će Infobipovu funkciju globalnog marketinga i rasta te je odgovoran za povećanje tržišnog udjela tvrtke i svijesti o robnoj marki kako bi ispunila svoje ambiciozne ciljeve rasta.

Koristeći pristup usmjeren na kupca, on će osigurati da Infobip bude pozicioniran kao cjelovita višekanalna komunikacijska platforma za svaku platformu. Njegovi neposredni prioriteti uključuju pokretanje Infobipove One Communications Platform pozicioniranje brenda među svim publikama i kanalima kako bi se povećala svijest. Također će poboljšati Infobipov marketing i mogućnosti rasta za korisnike, na primjer, uvođenjem novih inicijativa kao što je marketing temeljen na računu. Osim toga, okupljanjem tvrtkinih timova za marketing i rast na globalnoj razini, on će sve regije uskladiti iza istog cilja. Srednjoročno gledano, Lewis će izgraditi vrijednost robne marke Infobip na globalnoj razini i potaknuti veći angažman sa svojim ključnim poslovnim klijentima prve razine. Također će osigurati veću vidljivost Infobipove samouslužne ponude.

“Infobip je usmjeren na profitabilan rast, a tim za marketing i rast ključan je za naš uspjeh. Ali da bi se postigao taj uspjeh, svaki tim u svijetu mora biti usklađen i usredotočen na isti cilj. Kombinacija timova za marketing i rast pod Benovim novim vodstvom objedinjuje naše sveobuhvatne funkcije izlaska na tržište od strategije do kampanja. Sada su svi fokusirani na to kako mogu pomoći našim klijentima da uspiju i na taj način ostvarimo ambiciozan profitabilan rast“, rekao je Ivan Ostojić, glavni direktor poslovanja Infobipa.

“Ben je izniman marketinški vođa s golemim iskustvom u industriji. Štoviše, budući da je neko vrijeme bio u tvrtki, razumije naše poslovanje iznutra. Mi u Infobipu predani smo razvoju naših ljudi, pomažući im da daju sve od sebe i naprave iskorak, što je Ben primjer ovim novim imenovanjem“, ističe Ostojić.

Nadgledajući globalni tim, Lewis ima značajno iskustvo u globalnoj višekanalnoj komunikaciji. Prethodno je bio potpredsjednik odjela za strateške komercijalne inovacije u Infobipu. Prije Infobipa bio je direktor operacija prihoda u američkom teškašu za razmjenu poruka OpenMarket. Kupljen od strane Infobipa 2020., Lewis se pridružio OpenMarketu iz tehnološkog startupa 2016. Nakon akvizicije OpenMarketa, upravljao je tranzicijom timova za prodaju i račune, blisko surađujući s izvršnim timom Infobipa.

“Surađujući s Infobipom i njegovim izvršnim timom od akvizicije OpenMarketa, iz prve sam ruke vidio širinu i dubinu njegovih ljudi. Infobip je do danas bio iznimno uspješan i ima snažne odnose s klijentima kao što su Microsoft i Adobe i partnerima poput CRM platforme HubSpot i platforme za tijek rada ServiceNow,“ rekao je Lewis.

„S agilnijim i suradničkim pristupom možemo poboljšati taj uspjeh i osigurati da Infobip postigne ambiciozan profitabilan rast. Veselim se suradnji s kolegama kako bismo osigurali da korisnici razumiju kako je naša komunikacijska infrastruktura s punim nizom toliko moćna da drugi pružatelji pokreću svoje platforme na njoj“, ističe Lewis.