Novi ured Asseco SEE u Rijeci

Novi ured Asseco SEE u Rijeci

Tvrtka ASEE (Asseco SEE) preselila je ured u Rijeci na novu lokaciju i to u, kako sami tvrde, potpuno novih 350 kvadrata prostora uređeno je sukladno najmodernijim standardima te je stvoreno inspirativno radno okruženje za kolegice i kolege iz Rijeke.

Kao jedna od najvećih IT kompanija u Europi, ASEE u Hrvatskoj posluje na četiri lokacije – Zagreb, Split, Koprivnica i Rijeka. Trenutno se u Rijeci nalazi 30-ak zaposlenih i studenata koji rade na razvoju IT produkata s međunarodnom primjenom.

„Iznimno nam je bitno okruženje u kojem naši kolege rade i razvijaju se. Čvrsto vjerujemo, a to se u IT industriji nebrojno puta pokazalo točnim, kako nije nužno biti u najvećem gradu, čak niti državi, kako bi se postigao uspjeh. Svojim uredima izvan Zagreba htjeli smo pokazati kako se na velikim internacionalnim projektima, s dobrim timom, može uspješno raditi od bilo kuda. Naročito mi je drago što  smo upravo zbog rasta svog riječkog tima i nadolazećih planova za dodatno širenje morali preseliti u veće urede. Rijeka je iznimno okruženje za poslovni i privatni razvoj gdje i dalje želimo nastaviti ulagati. Upravo s riječkih fakulteta potekao je i veliki broj naših zaposlenih, no vjerujem da možemo privući i one iz drugih sredina koji žele balansirati privatni i poslovni život u gradu poput Rijeke“, izjavio je Igor Gržalja, predsjednik Uprave ASEE Hrvatska te dodao „Na nama je da našim timovima osiguramo najbolje uvjete za rad bilo da rade u uredu, remote ili kombinirano“.

Već petu godinu, u suradnji s Tehničkim fakultetom u Rijeci, djeluje i ASEE studentska akademija na kojoj godišnje, na plaćenim praksama,  znanja stječe 30-ak studenata. Nakon odrađenih praksi najboljim studentima se pruža prilika za rad na pola radnog vremena, a po završetku studija i stalno zaposlenje. Pokazalo se to kao dobitna kombinacija kako za kompaniju koja pomaže edukaciji mladih kadrova i dobiva mogućnost zapošljavanja najboljih, tako i za sve polaznike akademije koji dobivaju dobar start u poslovnom svijetu, gdje god se kasnije zaposlili.

“Drago mi je da globalno priznata IT kompanija poput ASEE proširuje svoje urede u Rijeci te tako potiče rast i ostanak naših stručnjaka. Širenje njihovog poslovanja potvrda je i stručnosti i kvalitete kadrova koje obrazujemo na našem fakultetu, ali i priznanje našoj dugogodišnjoj suradnji iz koje su potekli i neki od današnjih zaposlenika ASEE”, istaknuo je Jonatan Lerga, predstojnik Zavoda za računarstvo na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

ASEE je jedna od najvećih IT kompanija u Europi na području proizvodnje i implementacije vlastitih softverskih rješenja. Tvrtka pruža ICT rješenja za različite industrijske vertikale, uključujući financijski sektor, industriju plaćanja, javnu upravu i telekomunikacije, dok proizvode i usluge u okviru područja paymenta nudi pod imenom Payten. ASEE Grupa posluje u 23 zemlje i zapošljava više od 3000 ljudi diljem svijeta.

ASEE Grupa i u nadolazećem razdoblju planira dodatna zapošljavanja i širenje poslovanja u Rijeci. Potvrda tome je i prošlogodišnja akvizicija tvrtke WSPay, jednog od vodećih regionalnih pružatelja platnih usluga usmjerenih na e-trgovinu i prvih Payment Gatewaya u Europi.

Još iz kategorije

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

27.11.2022.

Deloitte objavio svoju prestižnu ljestvicu CE Technology Fast 50 kojom rangiraju najbrže rastuće srednjoeuropske tehnološke tvrtke i povezuju ih u mrežu uspješnih igrača na hrvatskom tech tržištu. U top 50 tvrtki ušlo ih je čak osam iz Hrvatske, od kojih je health tech boutique IT tvrtka Devōt daleko najbolje rangirana u software kategoriji.

Async Labs  rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

Async Labs rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

26.11.2022.

Digitalna agencija Async Labs jedina je hrvatska IT agencija koja se već drugu godinu zaredom našla se na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe i to na 42. mjestu. Natječaj se provodi već više od 20 godina u 3 kategorije: Technology Fast 50, Companies to Watch, te Zvijezde pozitivnog utjecaja. Async Labs je prepoznat i od strane Clutcha kao jedna najboljih developerskih agencija u Hrvatskoj i regiji.

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

25.11.2022.

Xiaomi je pao u negativno područje u trećem kvartalu 2022. Kineski dobavljač izvijestio je o padu prihoda od 10 posto nakon što su globalne makroekonomske turbulencije utjecale na potražnju za pametnim telefonima.