Novi ugovori u području zemljišne administracije vrijedni 14,6 milijuna kuna

Novi ugovori u području zemljišne administracije vrijedni 14,6 milijuna kuna

Foto: DepositPhotos

Ericsson Nikola Tesla je s Ministarstvom pravosuđa i uprave (MPU) potpisao ugovor vrijedan više od 14 milijuna kuna (bez PDV-a), a s Državnom geodetskom upravom (DGU) ugovor u vrijednosti 612.000 kuna (bez PDV-a).

Ugovor potpisan s MPU-om odnosi se na usluge dizajna, razvoja i implementacije sustava u okviru projekta: “Upravljanje zemljišnim podacima”. Projekt je financiran EU sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Cilj projekta je uspostava sustava za upravljanje zemljišnim podacima putem elektroničkih usluga između MPU-a i DGU-a kao pružatelja podataka (tj. servisa) prema drugim tijelima državne uprave i ostalim definiranim korisnicima. Uspostava ovakvog interoperabilnog sustava za upravljanje zemljišnim podacima u sklopu Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS) osnovna je pretpostavka za ubrzanje ekonomske aktivnosti u gospodarstvu.

Ugovor potpisan s DGU-om odnosi se na nadogradnju ZIS-a novim funkcionalnostima u okviru Zajma Svjetske banke za projekt implementacije integriranog sustava zemljišne administracije. Jedna nadogradnja odnosi se na nove svrhe elaborata i potvrde. Tako će se geodetskim izvoditeljima omogućiti izrada i predaja geodetskih elaborata za različite svrhe kada su ti elaborati izrađeni bez mjerenja. Druga nadogradnja odnosi se na podzemne zgrade. U okviru te nadogradnje podržat će se evidencija podzemnih zgrada u ZIS-u, s obzirom da takve zgrade imaju svoje osobitosti koje nisu danas podržane, poput ograničenja prikaza podzemnih zgrada koje se prostiru ispod više čestica, nemogućnosti pravilnog iskazivanja površine zgrada, nemogućnosti primjene odgovarajućih kontrola i sl.

Još iz kategorije

Rast online trgovina gura cijelo tržište

Rast online trgovina gura cijelo tržište

25.07.2021.

Tradicija je out, a digitalizacija je in i polako postaje jedini razuman način poslovanja u tvrtkama svih sektora. Opširna DHL-ova studija „Ultimate B2B E-commerce Guide: Tradition is out. Digital is in“ donijela je neke veoma važne rezultate i smjernice te razotkrila iznenađujuće trendove vezane za uspješno poslovanje u prvom stoljeću.

LG se obvezuje na potpuni prijelaz na obnovljive izvore energije do 2050. godine

LG se obvezuje na potpuni prijelaz na obnovljive izvore energije do 2050. godine

24.07.2021.

Tvrtka LG Electronics (LG) danas se javno obvezala da će u potpunosti prijeći na obnovljivu energiju do 2050. godine, što predstavlja ključni dio njihove strategije održivosti. Najava u netom objavljenom Izvješću o održivosti kompanije dolazi povrh njezinog ranijeg obećanja o postizanju neutralizacije ugljika do 2030. godine kroz inicijativu Zero Carbon 2030., prema kojoj se LG obvezao do 2030. smanjiti emisiju ugljika u proizvodnji na 50 posto u odnosu na 2017. godinu.

Oracle uprihodio preko 40 milijardi dolara u zadnjih godinu dana, najviše ikad do sada

Oracle uprihodio preko 40 milijardi dolara u zadnjih godinu dana, najviše ikad do sada

23.07.2021.

Američki tehnološki gigant Oracle nadmašio je prognozirani profit za fiskalnu 2021., ali je istovremeno imao manje prihoda no što je prognozirano. Svejedno, kako navodi Buy Shares, Oracle je ostvario 40,5 milijardi američkih dolara prihoda i rekordnih 13,75 milijardi dolara profita.