Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.

Kompanija je time dodatno pojačala svoju snažnu aktivnost u regiji u kojoj su već prisutni regionalni centri kompetencija – Korisnički centar u Rumunjskoj, regionalni Pametni logistički centar u Mađarskoj i Centar za Smart Grid kompetencije u Srbiji.

Otvaranjem centra za inovacije, Schneider Electric nudi svojim partnerima, sadašnjim i potencijalnim klijentima, studentima i onima koji su zainteresirani za budućnost industrije priliku za stjecanje praktičnog iskustva u regiji o tomu kako pametna tvornica funkcionira. Počevši od ovog ljeta omogućeno je upoznavanje s Industry 4.0 rješenjima kroz virtualne posjete ovoj Pametnoj tvornici.

Krajem 2019., proizvodno postrojenje automatskih prekidača u Bugarskoj dobilo je industrijski certifikat najviše razine - Smart Factory. Tvornica je morala ispuniti niz zahtjevnih kriterija, od najmanje 65% automatiziranosti, implementacijom sustava za upravljanjem u zgradarstvu i energetskim resursima, postizanja najvišeg stupnja učinkovitosti u održavanju pogona i objekta primjenom aplikacija proširene stvarnosti.

„Ovaj uspjeh prvenstveno dugujemo našoj EcoStruxure platformi baziranoj na IoT-u. Sastoji se od tri glavne razine - povezanih uređaja, vrhunskog upravljanja, te softvera, aplikacija i usluga. Njihovom se primjenom omogućuje izgradnja arhitekture prilagođene potrebama i uvjetima lokacije korisnika te se uz prikupljanje i upravljanje podacima, te softvere za prediktivnu analitiku omogućuje kvalitetnije donošenje poslovnih odluka u stvarnom vremenu. Izgradili smo Innovation Hub kako bi svi naši partneri i klijenti, studenti, pripravnici i mladi inženjeri iz regije mogli uživo doživjeti ove nove tehnologije“, rekao je Petr Hermann, regionalni generalni direktor kompanije Schneider Electric za jugoistočnu Europu.

Schneider Electric programom „Smart Factory“ standardiziraju se i primjenjuju, diljem svijeta, kriteriji za izgradnju i otvaranje tvornice koja može posjedovati karakteristike „Pametne tvornice“. „Naš uspjeh pokazuje da su digitalizacija i poslovna zrelost u istočnoj Europi već na dostatnoj razini. U situacijama koje zahtijevaju fizičko distanciranje dokazano je kako je sposobnost daljinskog praćenja procesa u tvornicama, pogonima ili inovacijskom centru i Pametnoj tvornici pripremljeni smo za primanje posjetitelja iz čitave regije“, izjavila je Maria Topchiyska, voditeljica tvornice.

U ovom zahtjevnom razdoblju za industriju, tvornica nije bila zatvorena ni jedan jedini dan. Povezivost, upravljanje na daljinu i nadzor funkcija pomoću pametnih sustava bili su ključni za glatku prilagodbu novim okolnostima.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.