Novi proizvodni pogon LED rasvjete i signalizacije u Pakracu

Novi proizvodni pogon LED rasvjete i signalizacije u Pakracu

Talijanska Detas grupa u Pakracu je otvorila novi proizvodni pogon za proizvodnju LED rasvjete i signalizacije. Iako nije riječ o rješenjima koja spadaju u područje visoke tehnologije, o kojima najviše pišemo na našem portalu, svako ulaganje u tehnološku proizvodnju u Hrvatskoj doista veseli pa i ovom događaju apsolutno treba posvetiti nekoliko redova.

Novi proizvodni pogon zauzima dvije tisuće četvornih metara u gospodarskoj zoni Pakrac 5 uz istu toliku površinu uređenog okoliša oko tvornice. Dosadašnje ulaganje Detas Grupe u tvornicu u Pakracu je oko 5 milijuna kuna, a do kraja investicijskog ciklusa investicija će se povećati na 7,5 milijuna kuna.

Novi proizvodni pogon će zapošljavati do 40 djelatnika u proizvodnji. Planirana su i buduća ulaganja, ovisno o razvoju proizvodnje, pa je u tu svrhu otkupljeno još jedno zemljište površine 18 tisuća četvornih metara. Prilikom otvorenja pogona vrpcu su zajedno svečano prerezali Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, te predstavnik Detas Grupe Giorgio Durin.

Još iz kategorije

Microsoft Hrvatska ima najveće prosječne plaće u Hrvatskoj i to više od 41 tisuću kuna

Microsoft Hrvatska ima najveće prosječne plaće u Hrvatskoj i to više od 41 tisuću kuna

19.07.2018. komentiraj

Najnovija analiza poslovanja poduzetnika u 2017. godini koju je napravila FINA pokazuje kako među tvrtkama s više od 10 zaposlenih i koje su najbolje prema ukupnim prihodima po prosječnoj neto plaći vodi Microsoft Hrvatska s vrlo visokih 41,4 tisuće kuna po zaposleniku. Među najboljima su pretežito tvrtke iz tehnološkog sektora i farmaceutskog sektora, jer financijske institucije nisu niti promatrane kako tvrde u FINA-i.

Ericsson bilježi rast u segmentu mreža, ukupni prihodi blago u padu

Ericsson bilježi rast u segmentu mreža, ukupni prihodi blago u padu

18.07.2018. komentiraj

Najnoviji poslovni rezultati Ericssona pokazuju kako prihod od prodaje bilježi smanjenje od 1% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prodaja u segmentu Mreže pokazuje rast od 2% u odnosu na 2017. godinu, pri čemu je snažan rast prodaje ostvaren u Sjevernoj Americi.

Sedam IT slavi 15. rođendan

Sedam IT slavi 15. rođendan

17.07.2018. komentiraj

Jedna od značajnijih hrvatskih ICT tvrtki, Sedam IT, ovih dana obilježava petnaestu obljetnicu postojanja. Od nastajanja do danas, ta je kompanija uspješno radila i rasla te je danas prepoznatljiva u Hrvatskoj i izvan granica.