Novi izvozni uspjeh GDi-a u zahtjevnoj Europskoj telekomunikacijskoj industriji

Novi izvozni uspjeh GDi-a u zahtjevnoj Europskoj telekomunikacijskoj industriji

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Hrvatska tvrtka GDi osvojila je još jedan nov, veliki izvozni uspjeh u zahtjevnoj Europskoj telekomunikacijskoj industriji. U međunarodnoj konkurenciji, u dugotrajnom međunarodnom natječaju, ANCOM, nacionalna Agencija za upravljanja i regulaciju tržišta komunikacija Republike Rumunjske, odabrala je GDi Ensemble software rješenje za cjelokupni nacionalni katastar elektroničke komunikacijske infrastrukture.

Tržište komunikacija u Rumunjskoj, sa 22.3 milijuna stanovnika te površinom cca 238.400 km2 ( za usporedbu, površina Hrvatske je cca 56,400 km2) je veliko i izrazito konkurentno Europsko tržište, na kojemu posluje skoro 1.000 raznih oblika komunikacijskih operatera, kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj  razini.

GDi Ensemble software rješenje je izabrano kao ključni alat i platforma za izvršavanje ANCOM poslovnih ciljeva koje u središtu sadrži zaštitu interesa korisnika komunikacijskih usluga, povećanje kvalitete usluga te poticanje tržišnog natjecanja u razvoju širokopojasnog pristupa.

Pored evidencije i reguliranja postojeće komunikacijske infrastrukture, GDi Ensemble software sustav će Rumunjskoj dodatno omogućiti i brže i uspješnije  povlačenje financijskih sredstava iz EU fondova za brži razvoj širokopojasnih pristupnih mreža.

GDi je tvrtka fokusirana na specijalizirani software i rješenja za digitalnu transformaciju industrije i regulatora, sa vlastitim tvrtkama u 12 zemalja i oko 200 djelatnika, a središnjim uredom i upravom Zagrebu, koja već godinama ostvaruje snažan rast i razvoj u izvozu software rješenja za industriju, infrastrukturu i industrijske regulatore,

Sveukupno GDi u trećem kvartalu 2017. godine ugovara na regionalnom i globalnom tržištu preko 15 milijuna kuna novih implementacija vlastitog softverskog rješenja GDi Ensemble za upravljanje telekomunikacijskom infrastrukturom, poslovnim procesima i uslugama u telekomunikacijskoj industriji.

Uz te nove poslove, GDi također na primjer uspješno završava GDi Ensemble implementacije za telekom operatera u Latinskoj Americi te proširuje i dograđuje GDi Ensemble sustave u Saudijskoj Arabiji.

GDi u 2017. nastavlja i sa dodatnim zapošljavanjem i rastom regionalnog tima vrhunskih specijaliziranih industrijskih tehnoloških stručnjaka, kako poznavaoca ciljnih industrija kao što su telekomunikacije, energetika, transport i logistika, i upravljanje prirodnim resursima, tako i senior software inženjera za industrijske i regulatorne primjene. GDi zapošljava kadrove koji rade na razvoju, implementaciji, te operativnom vođenju i podršci autorskih GDi softverskih, cloud, te "internet stvari" rješenja koje opslužuju GDi korisnike kod industrije i regulatora sada već u 11 vremenskih zona svijeta.

Još iz kategorije

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

17.06.2018. komentiraj

Međunarodni Bledski festival vode još jednom se pokazao kao odlična platforma za povezivanje različitih javnih i privatnih organizacija te stručnjaka vezanih uz tematiku očuvanja i održivog korištenja voda. Dodjela nagrada u kategorijama korporativnih, nacionalnih i pojedinačnih projekata, među kojima je nagrada za velike tvrtke pripala Ericssonu Nikoli Tesli, otkrila je najbolje inovacije i prakse u vezi vode te projekte koje bi trebalo slijediti.

Nova generacija obiteljskih tvrtki

Nova generacija obiteljskih tvrtki

17.06.2018. komentiraj

Prema novom istraživanju Centra za obiteljske tvrtke u Deloitteu: Nova generacija voditelja obiteljskih tvrtki – istraživanje poslovnih ekosustava, brojne obiteljske tvrtke koje žele napredovati u današnjem dinamičnom, složenom poslovnom okruženju moraju pomno razmotriti vrste poslovnih odnosa koji mogu proizvesti dodanu vrijednost.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

15.06.2018. komentiraj

Čini se kako će oni koji traže posao u Hrvatskoj uskoro dobiti priliku pronaći novi posao. Ako je suditi po istraživanju tvrtke ManpowerGroup o prognozama zapošljavanja, koje je u Hrvatskoj provedeno po drugi put, možemo očekivati dosta aktivno tržište rada u sljedeća tri mjeseca.