Novi direktori u PwC Hrvatska

Novi direktori u PwC Hrvatska

PwC Hrvatska od 1. listopada ima četiri nova direktora i to Mirnu Kette u odjelu za usluge poreznog savjetovanja, Kristinu Dimitrov u odjelu za usluge revizije i računovodstvenog savjetovanja, Bruna Čurčiju na čelu tima stručnjaka za usluge povezane s kibernetičkom sigurnošću i automatizacijom poslovnih procesa i Pericu Baškarića u odjelu poslovnog savjetovanja, specijaliziranog za sektor telekomunikacija, medija i tehnologije. Novoimenovana četiri direktora pridružuju se grupi direktora u kojoj su Slaven Ćurić, Darija Hikec, Slaven Kartelo, Damir Kecko, Marko Marušić, Marija Mihaljević, Marko Umićević i Mislav Slade-Šilović.

S pozicije višeg poreznog menadžera u PwC-u Hrvatska, Mirna Kette dolazi na čelo tima stručnjaka koji se bavi savjetovanjem klijenata u poreznim pitanjima, s naglaskom na podršku u postupcima korporativnih preuzimanja, strukturiranjima i općenito temama koje su vezane uz oporezivanje kompanija.

„Unutar PwC-a usko ću surađivati s kolegama iz drugih odjela u PwC-u Hrvatska i inozemnih ureda iz PwC-ove mreže, kako bi klijentima pružili sveobuhvatnu uslugu, koja će u skladu s potrebama pojedinog društva, osim poreznih, uključivati i teme iz područja financija, mogućeg iskorištavanja EU fondova i drugih poticaja te poslovnog savjetovanja. Time ćemo klijentima omogućiti postizanje ne samo usklađenosti s propisima, već i uspostavljanje optimalne strukture koja će podržati njihov poslovni razvoj“, istakla je Mirna Kette.

Kristina Dimitrov ovlašteni je hrvatski revizor i dugogodišnji član međunarodne udruge ovlaštenih računovođa „Association of Chartered Certified Accountants” (FCCA member). Svoju revizijsku karijeru gradila je u kompanijama za intelektualne usluge „velike četvorke“, ali i drugim takvim kompanijama, a 2014. godine pridružila se PwC-u Hrvatska gdje je radila na poziciji višeg menadžera. Tijekom dvadesetak godina rada, stekla je izuzetno iskustvo vođenja vrlo kompleksnih revizija koje su uključivale najznačajnija društva koja kotiraju na Zagrebačkoj burzi s vrlo zahtjevnim procedurama i izvješćivanjem. Izazovima koji su posljedica konstantnih izmjena u Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja te novih zahtjeva investicijskog okruženja Kristina pristupa metodički i strateški, a izvrsne rezultate u proteklom razdoblju ostvarila je upravo sudjelujući u kompleksnim projektima. U nadolazećim razdobljima Kristina će vrlo aktivno sudjelovati i u radu slovenskog PwC-ovog ureda, s ciljem unapređenja poslovnih procesa te podrške cjelokupnom revizorskom timu.

„Radujem se novoj odgovornosti, budućim izazovima i uspjesima te suradnji sa slovenskim uredom. Sve zasluge pripadaju i pripadat će mojim kolegama i vrhunskom timu s kojima imam čast surađivati,“ istaknula je Kristina Dimitrov.

Bruno Čurčija dio je tima PwC-a Hrvatska od 2008. godine. Vrijedno poslovno iskustvo stjecao je radeći s klijentima u Hrvatskoj i regiji, najviše s bankama, osiguravajućim društvima, telekomima i farmaceutskom industrijom. U posljednjih nekoliko godina fokus njegova rada bio je na uslugama povezanim uz informacijsku i kibernetičku sigurnost, privatnost podataka i GDPR regulativu, dok će u narednom razdoblju naglasak njegova doprinosa kompaniji biti i na automatizaciji i robotizaciji poslovnih procesa te razvoju u domeni strojnog učenja i umjetne inteligencije. Član je nadzornog odbora Hrvatskog instituta internih revizora te ISACA, IIA i PMI organizacija. Ovlašteni je revizor informacijskih sustava (CISA) i voditelj projekata (PMP).

„Područje kibernetičke sigurnosti uvijek je aktualno, pogotovo uzimajući u obzir nove regulative i zahtjeve poslovanja. Zajedno sa kolegama iz ureda, ali i regije sudjelovat ću u razvoju novih zanimljivih usluga u ovom području kao što su programi edukacija i treninga kroz igru (gamifikacija), upravljanje digitalnim identitetima i privilegiranim pravima pristupa i sigurnosti u oblaku. Cilj mi je istaknuti PwC kao kompaniju koja može osigurati integriran i cjelovit pristup u području informacijske i kibernetičke sigurnosti, bez obzira radi li se o tehnologiji, organizaciji ili procesima unutar organizacije. Također, fokusirat ću se na usluge iz područja automatizacije i robotike - digitalizacija i automatizacija procesa dovest će do povećanja efikasnosti i kvalitete u donošenju odluka zbog boljeg uvida u podatke kojima menadžment raspolaže”, komentirao je Bruno Čurčija.

Perica Baškarić u PwC-u u jugoistočnoj Europi vodit će tim stručnjaka specijaliziran za sektor telekomunikacija, medija i tehnologije. Karijeru je započeo kao inženjer za razvoj softvera, a od 2009. godine radi kao konzultant za poslovno upravljanje. PwC-u se pridružio 2012. godine te svakodnevno pomaže velikim telekomunikacijskim, medijskim i tehnološkim kompanijama u regiji. Promaknućem na poziciju direktora u PwC-u u jugoistočnoj Europi potvrđen je kao jedan od vodećih stručnjaka u regiji za navedene industrije. U svom radu, Perica se fokusira na pitanja koja su od strateške važnosti za klijente: područja rasta koja stvaraju nove tehnologije kao što su 5G, Cloud i IoT, kreiranje vrijednosti kroz spajanja i akvizicije, kao i pozicioniranje u primarnim dijelovima poslovanja kao što su komunikacijske usluge u telekomima.

Prilikom imenovanja na poziciju direktora, Baškarić  je naglasio kako su sektori telekomunikacija, medija i tehnologije predvodnice promjena koje donose digitalne tehnologije i trendovi, a za uspješnu prilagodbu, tržišni sudionici trebaju razmatrati ove promjene u cijelosti. U ovom kontekstu, Perica vjeruje kako e PwC, kroz svoj vrlo široki spektar usluga i kompetencija, u mogućnosti na jedinstven način pomoći klijentima iskoristiti navedene trendove te ostvare prednosti u poslovanju.

Još iz kategorije

Gdje je nestao rast Xiaomija?

Gdje je nestao rast Xiaomija?

20.11.2019. komentiraj

Xiaomi je imao odličnu 2018. no nekako se čini da je po pitanju prodaje pametnih telefona situcija krenula pomalo nizbrdo s tekućom godinom, barem tako pokazuje IDC u svom izvješću o rezultatima prodaje za velikog kineskog proizvođača, koji je u svoju prisutnost istaknuo i u Hrvatskoj.

Oxford Economics tvrdi da Huaweijevo poslovanje Europi je donijelo višestruke koristi

Oxford Economics tvrdi da Huaweijevo poslovanje Europi je donijelo višestruke koristi

17.11.2019. komentiraj

Prestižna analitička kuća Oxford Economics objavila je izvješće o ekonomskom utjecaju Huaweija na europsko gospodarstvo u kojem je izračunato da je u 2018. godini kompanija doprinijela ukupno sa 12,8 milijardi eura bruto društvenom proizvodu Europske unije i pridruženih zemalja poput Islanda, Norveške i Švicarske.

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.