Nova priznanja za Citus

Nova priznanja za Citus

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Na međunarodnoj izložbi inovacija INOVA 2020 hrvatska tvrtka CITUS, za rješenje BOOKMEDIA, osvojila je dva najviša priznanja i to i to Zlatnu medalju i Posebnu nagradu - Platinum Award.

INOVA je druga najstarija izložba inovacija na svijetu s 44-godišnjom tradicijom okupljanja svih dostignuća hrvatskog inovatorstva. INOVA 2020 je međunarodna izložba inovacija, pod pokroviteljstvom svjetske organizacije WIIPA, koja je ove godine zbog pandemije po prvi puta održana online. Unatoč tome okupila je 420 izlagača iz 20 država, iz cijeloga svijeta.

BOOKMEDIA je globalna multimedijska platforma namijenjena izdavačima knjiga. Omogućava potpuno novi doživljaj i interakciju između knjige i čovjeka na način da tradicionalno iskustvo čitanja knjige obogaćuje i proširuje s implementacijom različitih multimedijalnih elemenata. Uz pomoć pametnog telefona ili tableta koji se usmjeri prema predmetu/slici u knjizi  na ekranu se prikazuje multimedijski sadržaj tog predmeta/slike i to: zvuk i/ili video materijal i/ili slika i/ili tekst i/ili poveznica na sadržaj itd.

Glavna prednost ove inovacije, koja podržava proširenu stvarnost (engl. augmented reality (AR)), je u njezinom potencijalu tj. potencijalu platforme koja je trenutno jedinstvena jer nije vezana samo za jednu knjigu, nego se može primjenjivati na različite knjige/naslove i to, i na postojeća i na nova izdanja. Sukladno tome nema potrebe za promjenom dizajna knjige ili tiskanja posebnog izdanja jer je rješenje, u pravilu, upotrebljivo  na sve knjige/naslove. Primjenjivost ovog rješenja je u raznim industrijama: obrazovanje, zdravstvo, turizam, zabava, maloprodaja, marketing itd.. Rješenje je dostupno na iOS i Android platformama. Arhitektura je bazirana u računalnom oblaku.

Rješenje BOOKMEDIA kreirano je u partnerstvu tvrtki CITUS i Felix Liber. „Fantastičan je osjećaj osvojiti ovakva dva priznanja u velikoj i jakoj konkurenciji. Veselje je tim veće jer je ovo bilo i prvo predstavljanje rješenja BOOKMEDIA. Ovo je lijep završetak izuzetno izazovne 2020. godine“, izjavio je Tomislav Bronzin vlasnik tvrtke CITUS.

„Zahvaljujemo se organizatorima i međunarodnom žiriju koji je prepoznao kvalitete i potencijal naše platforme Bookmedia. Također, iznimno nam je drago da smo nagradu osvojili baš u ovoj izazovnoj godini kada je i izložba INOVA doživjela posebno digitalno izdanje. Kako trenutno radimo na plasmanu platforme Bookmedia na europsko tržište, ovakva nagrada nam predstavlja izniman poticaj, a nadamo se da će i naši budući poslovni partneri prepoznati potencijal digitalne transformacije koju pruža naša platforma Bookmedia“, izjavio je Leonardo Marušić vlasnik tvrtke Felix Liber.

Tvrtka Felix Liber osnovana je krajem 2017. godine te se bavi izdavanjem i distribucijom knjiga na domaćem tržištu. Iste godine nastala je i ideja o kreiranju platforme Bookmedia s kojom je planiran proboj na međunarodno tržište. Na domaćem tržištu, u ponudi trenutno ima više od 200 naslova knjiga namijenjenih djeci, za sve uzraste i raznih tematika, te oko tridesetak naslova za odrasle koje se mogu pronaći u svim boljim knjižarama.

Još iz kategorije

Oporavak hrvatskog gospodarstva ovisit će o ulaganjima u privatni sektor

Oporavak hrvatskog gospodarstva ovisit će o ulaganjima u privatni sektor

02.03.2021.

Nigdje Europska komisija nije propisala da veliki dio sredstava mora otići u javni sektor, dok se privatni mora zadovoljiti mrvicama. Odbor za EU fondove UGP-a, stoga, poziva Vladu RH da dogovori s Europskom komisijom značajno veći udio namijenjen za poduzetnike.

Dejan Donev preuzima digitalno poslovanje Erste banke i članica grupe

Dejan Donev preuzima digitalno poslovanje Erste banke i članica grupe

01.03.2021.

Dosadašnji voditelj Tima za digitalnu transformaciju Dejan Donev, koji je razvio jedinstvenu aplikaciju na tržištu - KEKS Pay, od 1. ožujka preuzima novu ulogu u Erste banci. Pod njegovim vodstvom, Erste banka će u jednom sektoru objediniti cjelokupno digitalno poslovanje banke i članica grupe. Osim iznimno uspješne aplikacije KEKS Pay, koja je u posljednjih godinu dana udvostručila broj korisnika na gotovo 180 tisuća, riječ je i o novoj digitalnoj platformi George koja je prošle godine predstavljena na hrvatskom tržištu, a otada se kontinuirano nadograđuje. U prva četiri mjeseca od predstavljanja, George je aktiviralo više od 125.000 korisnika, a očekuje se da će do kraja 2024. godine imati oko pola milijuna korisnika u Hrvatskoj.

Čak 75 posto zaposlenika bi pristalo raditi za nižu plaću da mogu stalno raditi od doma

Čak 75 posto zaposlenika bi pristalo raditi za nižu plaću da mogu stalno raditi od doma

01.03.2021.

Citrix je kroz istraživanje provedeno nad tisuću zaposlenih Britanaca otkrio da bi 75 posto njih pristalo i na 20 posto nižu plaću ako bi mogli konstantno raditi na daljinu.