Nova predsjednica Uprave IN2 Katarina Šiber Makar

Nova predsjednica Uprave IN2 Katarina Šiber Makar

Foto: IN2

Nakon što je IN grupu preuzeo kanadski Constellation Software, a kako je bilo i najavljeno, s mjesta prvog čovjeka odstupio je osnivač Ante Mandić. Novom predsjednicom Uprave IN2, koji upravlja svim članicama grupe, imenovana je Katarina Šiber Makar.

Ona je u postojeću Upravu IN2 došla sredinom prošle godine. Na tu poziciju Katarina Šiber Makar dolazi iz Deutsche Telekoma (DT), u kojem je obnašala poziciju EU dopredsjednice za digitalnu transformaciju. Na toj poziciji bila je odgovorna za digitalizaciju poslovnog modela DT-a, poslovnu i tehnološku uspostavu digitalnih kanala prodaje i pružanja usluga korisnicima i implementaciju digitalnih tehnologija poput e-commerce, mobilnih aplikacija i naprednih podatkovnih analitika.

Uz standardne poslove člana Uprave, u IN2 Grupi bila je do sada zadužena za razvoj i implementaciju novih informatičkih tehnologija koje čine temelj digitalne ekonomije i u koje je IN2 ušla osnivanjem tvrtki IN2data i IN2trace koje se bave Data Scienceom i serijalizacijom, organizacijom konferencija kao što su DRONEfest i Data Science Monetization te sudjelovanjem u razvoju HUB385 u svojstvu partnera.

Kompanija Constellation Software Inc. preuzela je IN2 grupu preko svoje tvrtke kćeri Vela Operating Group, a IN2 će nastaviti  djelovati kao samostalna grupa  s jakim fokusom na postojeće klijente i tržišta u kojima je IN2 grupa i sad prisutna. Uz to će se kroz proces suradnje i integracije s Vela grupom jačati kompetencije i tržišni potencijal kroz iskustva i mogućnosti koje nudi CSI. Constellation Software Inc. globalna je grupa sa sjedištem u Kanadi te ima preko 13 tisuća zaposlenika koji rade u više od samostalnih 200 tvrtki na pet kontinenata.

Ante Mandić, osnivač IN2 i dosadašnji vlasnik,  postigao je dogovor o akviziciji IN2 grupe s kanadskom grupacijom Constellation Software vodeći se motivom da IN2 zadrži autonomiju i svoje ključne vrijednosti te osigura kompaniji mogućnosti za daljnji rast poslovanja. Ante Mandić ostat će aktivan u IN2 grupi u ulozi Savjetnika uprave za razvoj poslovanja.

„IN2 je jedna od najdugovječnijih i najvećih informatičkih tvrtki u regiji. Tvrtka ima impresivnu bazu zadovoljnih korisnika i izvanredne ljude. Takav uspjeh i potencijal rijetka su pojave u bilo kojoj industriji, i predstavljale bi izazov za svakoga. Moj prioritet je da IN2 nastavi poslovati i rasti sa svim pozitivnim osobinama koje cijene naši zaposlenici i klijenti, dok nam pripadnost globalnoj CSI grupaciji sada otvara i posve nove, uzbudljive mogućnosti razvoja. Kroz daljnji razvoj IN2 želimo pružati usluge i softverska rješenja koja na najbolji način zadovoljavaju poslovne potrebe naših klijenata i biti jedan od nositelja procesa digitalizacije u gospodarstvu i javnim servisima“, rekla je Katarina Šiber Makar.

 

Još iz kategorije

Europske burze trenutno nude mnogo više potencijala no američke

Europske burze trenutno nude mnogo više potencijala no američke

26.05.2018. komentiraj

Sjedinjene Američke Države pojam su po pitanju poslovanja na burzi, barem kad se radi o laicima koji površno prate situaciju i oslanjaju se na holivudska filmska ostvarenja. U praksi to i nije baš tako, a tako tvrdi investitor Niklas Zennstrom, inače suosnivač Skypea. On tvrdi da europske burze trenutno nude mnogo više potencijala no američke.

Samsung mora platiti Appleu odštetu od 539 milijuna dolara

Samsung mora platiti Appleu odštetu od 539 milijuna dolara

26.05.2018. komentiraj

Samsung je još jednom izgubio na sudu protiv Applea i morat će platiti odštetu od 539 milijuna američkih dolara. Južnokorejski tehnološki gigant kriv je za narušavanje intelektualnog vlasništva zbog neovlaštenog korištenja patenata američkog tehnološkog giganta tijekom 2010. i 2011. godine, odluka je Vrhovnog suda Sjedinjenih Američkih Država.

Apple olakšao korisnicima preuzimanje vlastitih podataka

Apple olakšao korisnicima preuzimanje vlastitih podataka

25.05.2018. komentiraj

Apple je novim potezom olakšao korisnicima preuzimanje vlastitih podataka koje ta kompanija ima u svojim arhivama. Riječ je o svemu što se prikupilo, bez obzira o kojem Appleovom uređaju ili usluzi bilo riječi. Naravno, razlog za takvu situaciju leži u Općoj uredbo i zaštitih osobnih podataka (GDPR), koja stupa na snagu na području Europske unije 25. svibnja.