Nova memorijska tehnologija pogurat će tržište preko 20 milijardi dolara vrijednosti

Nova memorijska tehnologija pogurat će tržište preko 20 milijardi dolara vrijednosti

Foto: DepositPhotos

Nadolazeća memorijska tehnologija zamijenit će današnju i do 2029. godine vrijedit će na tržištu 20 milijardi američkih dolara, procjenjuju u svojem izvješću Objective Analysis i Coughlin Associates. Argumente su naveli na čak 171 stranici i zaključak je da će flash, SRAM i DRAM jednostavno biti “pometeni” zahvaljujući napretku koji se očekuje u tehnološkom smislu.

Ta nova memorijska rješenja koristit će se u mikrokontrolerima, ASIC i računalnim procesorima. Kao i zasebnim čipovima, što je u vremenu za deset godina velika stvar, s obzirom da će Internet stvari (IoT) biti potpuno normalan dio svakodnevice, ne samo u razvijenim zemljama, već i onima koje u ovom trenutku nazivamo manje razvijenima ili nerazvijenima.

Može se vrlo jednostavno kazati da će kompletna slika svijeta za deset godina biti bitno drugačija, pa ne čudi da u tom smjeru ide i memorijska tehnologija, toliko potrebna za funkcioniranje praktički svega što danas u digitalnom svijetu poznajemo. Uz to, konstantno vlada nestašica memorijskih rješenja, što je već pomalo frustrirajuće.

U budućnosti takvih problema ne bi trebalo biti, ali tako nešto se ipak ne može sa sigurnošću prognozirati. Ono što su pak Objective Analysis i Coughlin Associates pokušali, jest navesti koji će točno dijelovi memorijskih rješenja donijeti tih famoznih 20 milijardi dolara prihoda. Dakle, 16 milijardi "otpast" će na 3D XPoint Memory sub-DRAM, dok će MRAM i STT-RAM činiti preostale četiri milijarde. Primjerice, u 2018. je MRAM ostvario 26 milijuna dolara prihoda, a u 2029. bi trebao biti na 854 milijuna, što je tridesetak puta više.

Također, navodi se da će ReRAM i spomenuti MRAM zamijeniti NOR i SRAM u SoC (System on a Chip) te omogućiti veće prihode no što je slučaj u ovom trenutku, odnosno, u trenucima kad ih ostvaruju NOR i SRAM rješenja.

Još iz kategorije

Zoom i Slack od početka pandemije vrijede 50 milijardi dolara više

Zoom i Slack od početka pandemije vrijede 50 milijardi dolara više

06.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa zaustavila je i usporila brojne industrije, ali kao u svakoj krizi, neki su se itekako okoristili. Među njima su svakako platforme za videokonferencijske pozive, a u tom društvu najbolje su prošli - Zoom i Slack.

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

05.06.2020. komentiraj

 

Uber širi svoju ponudu u Hrvatskoj, od danas je njihovim korisnicima u Splitu i Zagrebu na raspolaganju nova usluga - Uber Connect. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki isti dan, težine do 20 kg koja se od sada može naručiti kroz Uber aplikaciju. Mogu se slati paketi vrijednosti do 750 kuna koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila.

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa promijenila je svijet kakav poznajemo, barem na određeno razdoblje. Odrazilo se to i na proizvođače pametnih telefona, koji moraju pronaći načine prilagodbe i to im se teško može svidjeti u ovim trenucima. Ali, vremena se mijenjaju, na ovaj ili onaj način, a opstaju samo najjači i najsposobniji.