Nova memorijska tehnologija pogurat će tržište preko 20 milijardi dolara vrijednosti

Nova memorijska tehnologija pogurat će tržište preko 20 milijardi dolara vrijednosti

Foto: DepositPhotos

Nadolazeća memorijska tehnologija zamijenit će današnju i do 2029. godine vrijedit će na tržištu 20 milijardi američkih dolara, procjenjuju u svojem izvješću Objective Analysis i Coughlin Associates. Argumente su naveli na čak 171 stranici i zaključak je da će flash, SRAM i DRAM jednostavno biti “pometeni” zahvaljujući napretku koji se očekuje u tehnološkom smislu.

Ta nova memorijska rješenja koristit će se u mikrokontrolerima, ASIC i računalnim procesorima. Kao i zasebnim čipovima, što je u vremenu za deset godina velika stvar, s obzirom da će Internet stvari (IoT) biti potpuno normalan dio svakodnevice, ne samo u razvijenim zemljama, već i onima koje u ovom trenutku nazivamo manje razvijenima ili nerazvijenima.

Može se vrlo jednostavno kazati da će kompletna slika svijeta za deset godina biti bitno drugačija, pa ne čudi da u tom smjeru ide i memorijska tehnologija, toliko potrebna za funkcioniranje praktički svega što danas u digitalnom svijetu poznajemo. Uz to, konstantno vlada nestašica memorijskih rješenja, što je već pomalo frustrirajuće.

U budućnosti takvih problema ne bi trebalo biti, ali tako nešto se ipak ne može sa sigurnošću prognozirati. Ono što su pak Objective Analysis i Coughlin Associates pokušali, jest navesti koji će točno dijelovi memorijskih rješenja donijeti tih famoznih 20 milijardi dolara prihoda. Dakle, 16 milijardi "otpast" će na 3D XPoint Memory sub-DRAM, dok će MRAM i STT-RAM činiti preostale četiri milijarde. Primjerice, u 2018. je MRAM ostvario 26 milijuna dolara prihoda, a u 2029. bi trebao biti na 854 milijuna, što je tridesetak puta više.

Također, navodi se da će ReRAM i spomenuti MRAM zamijeniti NOR i SRAM u SoC (System on a Chip) te omogućiti veće prihode no što je slučaj u ovom trenutku, odnosno, u trenucima kad ih ostvaruju NOR i SRAM rješenja.

Još iz kategorije

Huawei omogućuje održiv razvoj digitalne ekonomije u Aziji

Huawei omogućuje održiv razvoj digitalne ekonomije u Aziji

18.09.2019. komentiraj

Huawei posluje u skladu s načelima otvorenosti, inoviranja, suradnje i dijeljenog uspjeha, i odlučan je u namjeri da svim pojedincima, kućanstvima i organizacijama pruži digitalna rješenja za potpuno povezan i inteligentan svijet, ističu iz ovog kineskog proizvođača mobitela i mrežne opreme.

Google će platiti gotovo milijardu eura Francuskoj na ime kazne i utajenog poreza

Google će platiti gotovo milijardu eura Francuskoj na ime kazne i utajenog poreza

17.09.2019. komentiraj

Google više nije želio biti predmetom istrage regulatornih tijela u Francuskoj te se nagodio s tamošnjim vlastima, što znači da će platiti gotovo milijardu eura kazni.

Odličan nastup na sajmu IFA još jedne domaće tvrtke

Odličan nastup na sajmu IFA još jedne domaće tvrtke

16.09.2019. komentiraj

Nakon odličnog nastupa na Gamesocmuu u Kölnu i ovogodišnji nastup na IFA je bio izuzetno dobar te uz veliku većinu glavnih kupaca, kako iz Hrvatske i regije tako i ostalih distributere iz cijele Europe, možemo reći kako smo jako zadovoljni, ističe za ICTbusiness.info Stjepan Šmit CEO Šmit Electronica i dodaje kako su njihov štand na ovogodišnjem IFA su posjetili i mnogobrojni zainteresirani kupci i distributeri iz zemalja gdje još nemaju distribuciju.