Nova direktorica SAP Hrvatska Sonja Popović

Nova direktorica SAP Hrvatska Sonja Popović

Foto: Dražen Tomić

Novom direktoricom SAP Hrvatska imenovana je Sonja Popović koja je nakon osam godina vođenja tvrtke naslijedila Igora Dropulića. Sonja Popović na mjesto direktorice SAP-a u Hrvatskoj dolazi iz Oraclea gdje je dvije godine radila na poziciji Account managera za prodaju aplikacija. U razdoblju od 2008. do 2011. godine provela je u Combisu u kojem je bila zadužena za poslovni razvoj tvrtke, IT projekte i tehnološki razvoj.

Svoju profesionalnu karijeru Sonja je započela u Krašu d.d., gdje je provela pet godina kao članica projektnog tima. Nakon toga karijeru nastavlja u Info Opusu, gdje je nakon više rukovodećih pozicija, godine 1998. postala direktorica tvrtke. Diplomirala je 1987. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon toga, u razdoblju od 1990. do 1992., pohađala je, i uspješno završila poslijediplomski studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Godine 2008. upisuje MBA na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu kako bi unaprijedila svoj poslovni razvoj i formalno.

Povodom svog imenovanja i dolaska na funkciju Sonja Popović istaknula je kako je iznimno sretna što joj se pružila prilika za upravljanje poslovanjem vodećeg ponuđača softvera, tvrtke SAP. Svoju ulogu započinje sa timom i partnerskom mrežom koja je uhodana i kontinuirano donosi odlične rezultate, tvrdi ona i dodaje da joj je njezin prethodnik Igor Dropulić osigurao odlične temelje na koje će se truditi nadograđivati nove projekte i uvoditi inovativna rješenja i strategije.

„Ubrzano ćemo pratiti svjetske trendove, a ulazak Hrvatske u EU kao punopravne članice dodatni je izazov kako bi pokazali da je naše gospodarstvo spremno na oporavak i izazove koje joj predstoje. Veselim se radu u svom novom okruženju“, ističe Sonja Popović.

Približavanjem ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju pravilno i kvalitetno postavljeno poslovanje bit će od iznimne važnosti, što će tvrtkama koje već koriste SAP biti prednost prilikom prilagodbe novim regulativama, objašnjava Sonja Popović i dodaje kako iskustva korisnika u javnom sektoru mogu biti prekretnica prilikom tranzicije i prilagodne poslovanja i rada državnog aparata. Stoga će SAP u skladu sa svojom globalnom strategijom i referentnim korisničkim iskustvima, uz sektor gospodarstva svoje poslovanje usmjeravati na javni sektor, zaključuje Sonja Popović.

Još iz kategorije

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

15.10.2019. komentiraj

Aplikacijom Settle, koja je od početka srpnja dostupna u Hrvatskoj, od danas je moguće platiti kod trgovaca i ugostitelja. Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje i prijenos novca, izgrađena na platformi norveške tvrtke Auka, koja je dokazana u praksi te je ostvarila velik uspjeh u nordijskim zemljama. Hrvatska je bila prvo tržište na kojemu je Auka predstavila Settle, novu aplikaciju za mobilno plaćanje koja će uskoro biti dostupna i u drugim europskim zemljama, a korisnici su dosad mogli osloniti na Settle kako bi brzo, jednostavno poslali novac prijateljima i rodbini.

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

14.10.2019. komentiraj

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2019. godine ukupno je putem servisa HITRO.HR otvoreno 4.452 trgovačkih društava i obrta. Od toga je otvoreno 37 obrta i osnovano 1.764 društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i 2.651 jednostavnih društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.).

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

14.10.2019. komentiraj

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.