Nova direktorica SAP Hrvatska Sonja Popović

Nova direktorica SAP Hrvatska Sonja Popović

Foto: Dražen Tomić

Novom direktoricom SAP Hrvatska imenovana je Sonja Popović koja je nakon osam godina vođenja tvrtke naslijedila Igora Dropulića. Sonja Popović na mjesto direktorice SAP-a u Hrvatskoj dolazi iz Oraclea gdje je dvije godine radila na poziciji Account managera za prodaju aplikacija. U razdoblju od 2008. do 2011. godine provela je u Combisu u kojem je bila zadužena za poslovni razvoj tvrtke, IT projekte i tehnološki razvoj.

Svoju profesionalnu karijeru Sonja je započela u Krašu d.d., gdje je provela pet godina kao članica projektnog tima. Nakon toga karijeru nastavlja u Info Opusu, gdje je nakon više rukovodećih pozicija, godine 1998. postala direktorica tvrtke. Diplomirala je 1987. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon toga, u razdoblju od 1990. do 1992., pohađala je, i uspješno završila poslijediplomski studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Godine 2008. upisuje MBA na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu kako bi unaprijedila svoj poslovni razvoj i formalno.

Povodom svog imenovanja i dolaska na funkciju Sonja Popović istaknula je kako je iznimno sretna što joj se pružila prilika za upravljanje poslovanjem vodećeg ponuđača softvera, tvrtke SAP. Svoju ulogu započinje sa timom i partnerskom mrežom koja je uhodana i kontinuirano donosi odlične rezultate, tvrdi ona i dodaje da joj je njezin prethodnik Igor Dropulić osigurao odlične temelje na koje će se truditi nadograđivati nove projekte i uvoditi inovativna rješenja i strategije.

„Ubrzano ćemo pratiti svjetske trendove, a ulazak Hrvatske u EU kao punopravne članice dodatni je izazov kako bi pokazali da je naše gospodarstvo spremno na oporavak i izazove koje joj predstoje. Veselim se radu u svom novom okruženju“, ističe Sonja Popović.

Približavanjem ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju pravilno i kvalitetno postavljeno poslovanje bit će od iznimne važnosti, što će tvrtkama koje već koriste SAP biti prednost prilikom prilagodbe novim regulativama, objašnjava Sonja Popović i dodaje kako iskustva korisnika u javnom sektoru mogu biti prekretnica prilikom tranzicije i prilagodne poslovanja i rada državnog aparata. Stoga će SAP u skladu sa svojom globalnom strategijom i referentnim korisničkim iskustvima, uz sektor gospodarstva svoje poslovanje usmjeravati na javni sektor, zaključuje Sonja Popović.

Još iz kategorije

CERT nije primio prijavu zbog napada na INA-u

CERT nije primio prijavu zbog napada na INA-u

21.02.2020. komentiraj

Osim službene obavijesti tvrtke INA d.d. objavljene 16. veljače 2020., Nacionalni CERT nije zaprimio prijavu vezanu uz računalno-sigurnosni incident u spomenutoj kompaniji. CERT (eng. Computer Emergency Response Team) ili CSIRT (engl. Computer Security Incident Response Team) je organizacijski entitet koji reagira na računalno-sigurnosne incidente, te preventivnim djelovanjem radi na poboljšanju računalne sigurnosti informacijskih sustava.

KOMENTAR: Napad na INA-u pokazao probleme informacijske sigurnosti, važnost prevencije

KOMENTAR: Napad na INA-u pokazao probleme informacijske sigurnosti, važnost prevencije

21.02.2020. komentiraj

Scenarij 1:

Petak 14.2. Valentinovo – kreće napad – neki tvrde ransomware CLOP zblokirao rad INA-e, kriptirao backupove, kriptirao kompove – sve staje

Ericsson Nikola Tesla u 2019. godini ostvarila 14,2 posto na 1,8 milijardi kuna, a bruto dobit 164,5 milijuna kuna uz rast od 16 posto

Ericsson Nikola Tesla u 2019. godini ostvarila 14,2 posto na 1,8 milijardi kuna, a bruto dobit 164,5 milijuna kuna uz rast od 16 posto

20.02.2020. komentiraj

U 2019. godini Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila je ukupne prihode od prodaje u iznosu od 1.779,3 milijuna kuna, 14,2 posto više u odnosu na prethodnu godinu, pri čemu je rast prihoda od prodaje ostvaren na svim tržištima. Tijekom godine usredotočili smo se na modernizaciju mreža naših kupaca u Hrvatskoj i inozemstvu, razvoj novih rješenja u 5G području te jačanje našeg tehnološkog vodstva.