Nokia restrukturira financijsko izvještavanje uoči zatvaranja posla s Microsoftom

Nokia restrukturira financijsko izvještavanje uoči zatvaranja posla s Microsoftom

Zbog sve bližeg okončanja sporazuma s Microsoftom, Nokia je objavila da počinju s restrukturiranjem sustava za financijsko izvješćivanje. Nakon što je na izvanrednoj glavnoj skupštini održanoj u studenom e prošle godine odobrena prodaja većeg dijela Devices & Services poslovanja, Nokia će za sve segmente Devices & Services poslovanja napraviti zasebna izvješća za četvrti kvartal 2013. i za cijelu 2013. godinu.

Nokia trenutno ima tri poslovanja, Nokia Solutions & Networks (NSN), HERE i Advanced Technologies, te će financijske podatke za sve tri tvrtke objaviti u financijskom izvješću najavljenom za idući tjedan. Govoreći preciznije, Nokia će objaviti financijske podatke za ukupno četiri, Mobile Broadband, Global Services within NSN, HERE, i Advanced Technologies segmenta, te će dodatno objaviti izvješće o prestanku poslovanja.

Prema predviđanjima posao bi trebao biti okončan do početka drugog tjedna veljače, međutim, nedavno su se pojavile glasine da bi Microsoft mogao preuzeti poslovanje Nokie već 23. siječnja kada bi obije kompanije trebale objaviti   svoja izvješća o zaradi.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.