Njemački Also kupio Recro

Njemački Also kupio Recro

Foto: DepositPhotos

Njemački Also kupio je zagrebačku tvrtku Recro koja je prošle godine imao ukupni prihod od 39 milijuna eura. Zagrebačka tvrtka Recro osnovana je sada već dane IT-evske 1992. godine i na tržištu prodaje rješenja i proizvode tvrtki poput HP i Microsoft. Iako nisu poznati financijski aspekti transakcije očekuje se da će ona biti dovršena početkom slijedeće godine.

Preuzimanjem Recra, ALSO također jača svoju prisutnost na tržištu koje se brzo širi i koje je u investicijskom smislu izuzetno dinamično. RECRO se uspješno etablirao na tržištu i polaže izuzetnu pažnju na kvalitetnu edukaciju djelatnika i stručnu tehničku podršku partnerima u prodaji. Recro koji je osnovan davne IT-evske 1992. godine u prošloj godini ostvario je prihod od 39 milijuna eura.

Pored širokog portfelja proizvoda, RECRO nudi i čitavu paletu usluga koje, između ostalog, uključuju stručnu podršku kod natječaja, tehničku podršku za odabir i konfiguraciju složenih informatičkih rješenja te stručnu podršku pri migraciji u cloud usluge. Za izvrsnost i izvanredna dostignuća u razvoju partnerskog kanala za Microsoft cloud tehnologije, RECRO je 2018. godine dobio godišnju nagradu Microsoft Croatia Partner of the Year Award . RECRO nudi portfelj proizvoda i rješenja koji uvelike nadilazi klasičnu distribuciju i pokriva sve važniji segment usluga.

Preuzimanjem Recra u Hrvatskoj, ALSO slijedi svoj cilj konsolidacije i zauzimanja vodećih pozicija u onim europskim zemljama u kojima je tvrtka aktivna. ALSO u ovu akviziciju unosi svoje znanje u potrošačkom poslovanju. Tvrtka definira potrošačko poslovanje kao potrošački usmjerene IT servis koji se, pored ostalih kanala prodaje, nude i kroz vlastiti ALSO Cloud Marketplace.

“Stjecanje distributivnog poslovanja Recra predstavlja još jednu prekretnicu u daljnjem jačanju i širenju naše prisutnosti u istočnoeuropskim i jadranskim regijama”, kaže Gustavo Möller-Hergt, izvršni direktor ALSO Holding AG. “Recro se posebno usredotočuje na izvrsnu profesionalnu podršku svojim klijentima, što je nešto što također uvelike cijenimo u svjetlu rastućih izazova povezanih s implementacijom složenih IT rješenja”, ističe Gustavo Möller-Hergt.

Još iz kategorije

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

17.01.2019. komentiraj

Sredinom prošlog mjeseca otvorena je mogućnost novog povlačenja novca iz EU fondova za novootvorene male, mikro i srednje tvrtke gdje se ukupno iznos penje na 150 milijuna kuna za sve tvrtke, dok je maksimalni iznos potpore 1,4 milijuna kuna po tvrtki. Radi se o trajno otvorenom natječaju, odnosno o natječaju doks e novac ne potroši.

PC tržište opet u minusu zbog trgovinskog rata Kine i SAD-a

PC tržište opet u minusu zbog trgovinskog rata Kine i SAD-a

17.01.2019. komentiraj

Baš kad je PC tržište pronašlo put prema oporavku, zbio se trgovinski rat između Kine i Sjedinjenih Američkih Država te se situacija ponovno okrenula u negativnom smjeru, što potvrđuju istraživanja provedena od strane IDC-a i Gartnera.

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

16.01.2019. komentiraj

Njemačka banka N26, mobilna banka kako ju mnogi nazivaju, ostvarila je novu rundu financiranja u D seriji investicijskog ciklusa s novih 300 milijuna dolara i time dostigla tržišnu kapitalizaciju veću od 2,7 milijardi dolara. N26 kao banka koja ima samo mobilnu aplikaciju dosad je imala 500 milijuna dolara investicija. Ovu posljednju investiciju predvodili su Venture Partners i GIC, kao i postojeći investitoru. Među njima su Tencent, Allianz X, Valar Ventures, Peter Thiel, Li Ka-Shing's Horizons Ventures, Earlybird Venture Capital, Redalpine Ventures i Greyhound Capital.