Njemački Also kupio Recro

Njemački Also kupio Recro

Foto: DepositPhotos

Njemački Also kupio je zagrebačku tvrtku Recro koja je prošle godine imao ukupni prihod od 39 milijuna eura. Zagrebačka tvrtka Recro osnovana je sada već dane IT-evske 1992. godine i na tržištu prodaje rješenja i proizvode tvrtki poput HP i Microsoft. Iako nisu poznati financijski aspekti transakcije očekuje se da će ona biti dovršena početkom slijedeće godine.

Preuzimanjem Recra, ALSO također jača svoju prisutnost na tržištu koje se brzo širi i koje je u investicijskom smislu izuzetno dinamično. RECRO se uspješno etablirao na tržištu i polaže izuzetnu pažnju na kvalitetnu edukaciju djelatnika i stručnu tehničku podršku partnerima u prodaji. Recro koji je osnovan davne IT-evske 1992. godine u prošloj godini ostvario je prihod od 39 milijuna eura.

Pored širokog portfelja proizvoda, RECRO nudi i čitavu paletu usluga koje, između ostalog, uključuju stručnu podršku kod natječaja, tehničku podršku za odabir i konfiguraciju složenih informatičkih rješenja te stručnu podršku pri migraciji u cloud usluge. Za izvrsnost i izvanredna dostignuća u razvoju partnerskog kanala za Microsoft cloud tehnologije, RECRO je 2018. godine dobio godišnju nagradu Microsoft Croatia Partner of the Year Award . RECRO nudi portfelj proizvoda i rješenja koji uvelike nadilazi klasičnu distribuciju i pokriva sve važniji segment usluga.

Preuzimanjem Recra u Hrvatskoj, ALSO slijedi svoj cilj konsolidacije i zauzimanja vodećih pozicija u onim europskim zemljama u kojima je tvrtka aktivna. ALSO u ovu akviziciju unosi svoje znanje u potrošačkom poslovanju. Tvrtka definira potrošačko poslovanje kao potrošački usmjerene IT servis koji se, pored ostalih kanala prodaje, nude i kroz vlastiti ALSO Cloud Marketplace.

“Stjecanje distributivnog poslovanja Recra predstavlja još jednu prekretnicu u daljnjem jačanju i širenju naše prisutnosti u istočnoeuropskim i jadranskim regijama”, kaže Gustavo Möller-Hergt, izvršni direktor ALSO Holding AG. “Recro se posebno usredotočuje na izvrsnu profesionalnu podršku svojim klijentima, što je nešto što također uvelike cijenimo u svjetlu rastućih izazova povezanih s implementacijom složenih IT rješenja”, ističe Gustavo Möller-Hergt.

Još iz kategorije

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

19.03.2019. komentiraj

Velika Britanija krenula je stopama Donalda Trumpa i Sjedinjenih Američkih Država pa najavljuje stroži vizni režim, što je ponukalo Francusku da krene u potpuno drugom smjeru pa otvori svoje granice kao nikad prije, ali samo ako se radi o tehnološkim vizama.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

18.03.2019. komentiraj

Europska unija pričekat će do kraja sljedeće godine s uvođenjem jedinstvenog poreza na digitalne prihode velikih kompanija jer nisu sve zemlje članice za kompromisno rješenje koje se pokušalo implementirati od 21. ožujka ove godine. Protiv njega su Irska, Švedska, Danska i Finska, a Njemačka, Nizozemska i Velika Britanija tražile su još vremena kako bi donijele odluku.

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

15.03.2019. komentiraj

Tržište grafičkih procesorskih jedinica (GPU) u padu i Nvidia je time najteže pogođena, ali svejedno je još uvijek bolja no AMD, podosta bolja! Konkretnije, na četiri Nvidia GPU, proda se tek jedna AMD i to dovoljno govori o dominaciji koju ta američka kompanija još uvijek ima nad direktnom konkurencijom.