Nextbit razvija revolucionarnu mobilnu tehnologiju

Nextbit razvija revolucionarnu mobilnu tehnologiju

Nextbit je upravo završio rundu prikupljanja financijskih sredstava u kojoj je, od velikih investitora kao što su Google Ventures i Accel, prikupio 18 milijuna dolara. Tom Moss, koji je odigrao veliku ulogu u razvoju odnosa između OEM-ova i mobilnih operatere kada je lansiran Android, se udružio s Mikeom Chanom, koji je bio viši programerski inženjer u Googleu, a oni su se udružili kao bi od Nextbita napravili nešto. Iako su prikupili hrpu novaca i planiraju na projektu zaposliti više inženjera, oni nisu htjeli komentirati na čemu to točno rade.

Na tržištu se Nextbit naziva stealth tvrtkom, ali ne u smislu da oni proizvode tehnologiju za nevidljivost, već oni rade na nečem što trenutno žele držati podalje od očiju javnosti. Dvoje osnivača kompanije strahuje da bi im konkurencija mogla ukrasti ideju. Čak ni sam naziv Nextbit ne otkriva na čemu oni rade.

Logo tvrtke je ovca, a u poglavlju o kompaniji na njihovoj web stranici samo se navodi da rade na revolucionarnoj tehnologiji koja će mobilne uređaje podiči na novu razinu.Prema riječima osnivača, projekt bi mogao krenuti već ove godine, a tijekom prikupljanja financijskih sredstava Nextbit je u svoj upravni odbor dobio dvojicu investitora. Rich Miner iz Google Venturesa i Rich Wong iz Aceela, će pomagati u vođenju Nextbit tima prema ostvarivanju njihovog cilja.

Moss vjeruje da se još uvijek mobilna tehnologija može dodatno unaprijediti. Puno ljudi vjeruje da je jezgra mobilne tehnologije dosegla svoj vrhunac, jer je tehnologija toliko bolja nego što je bila 2010. godine. Chen također ima slične ideje o promjeni mobilnog OS krajolika s osnovne razine.

Unatoč svim ovim informacijama, još uvijek nije moguće razaznati na čemu radi ovaj dvojac, stoga se moramo strpjeti još neko vrijeme da bi saznali o kakvoj se to revolucionarnoj tehnologiji radi.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.