Nextbit razvija revolucionarnu mobilnu tehnologiju

Nextbit razvija revolucionarnu mobilnu tehnologiju

Nextbit je upravo završio rundu prikupljanja financijskih sredstava u kojoj je, od velikih investitora kao što su Google Ventures i Accel, prikupio 18 milijuna dolara. Tom Moss, koji je odigrao veliku ulogu u razvoju odnosa između OEM-ova i mobilnih operatere kada je lansiran Android, se udružio s Mikeom Chanom, koji je bio viši programerski inženjer u Googleu, a oni su se udružili kao bi od Nextbita napravili nešto. Iako su prikupili hrpu novaca i planiraju na projektu zaposliti više inženjera, oni nisu htjeli komentirati na čemu to točno rade.

Na tržištu se Nextbit naziva stealth tvrtkom, ali ne u smislu da oni proizvode tehnologiju za nevidljivost, već oni rade na nečem što trenutno žele držati podalje od očiju javnosti. Dvoje osnivača kompanije strahuje da bi im konkurencija mogla ukrasti ideju. Čak ni sam naziv Nextbit ne otkriva na čemu oni rade.

Logo tvrtke je ovca, a u poglavlju o kompaniji na njihovoj web stranici samo se navodi da rade na revolucionarnoj tehnologiji koja će mobilne uređaje podiči na novu razinu.Prema riječima osnivača, projekt bi mogao krenuti već ove godine, a tijekom prikupljanja financijskih sredstava Nextbit je u svoj upravni odbor dobio dvojicu investitora. Rich Miner iz Google Venturesa i Rich Wong iz Aceela, će pomagati u vođenju Nextbit tima prema ostvarivanju njihovog cilja.

Moss vjeruje da se još uvijek mobilna tehnologija može dodatno unaprijediti. Puno ljudi vjeruje da je jezgra mobilne tehnologije dosegla svoj vrhunac, jer je tehnologija toliko bolja nego što je bila 2010. godine. Chen također ima slične ideje o promjeni mobilnog OS krajolika s osnovne razine.

Unatoč svim ovim informacijama, još uvijek nije moguće razaznati na čemu radi ovaj dvojac, stoga se moramo strpjeti još neko vrijeme da bi saznali o kakvoj se to revolucionarnoj tehnologiji radi.

Još iz kategorije

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

02.06.2020. komentiraj

Najnoviji podaci Tenderi.hr pokazuju kako je u svibnju ove godine ugovoreno 178,761 milijuna kuna vrijednih javnih nabava, što je 1.79 posto manje od procijenjenih 182,019 milijuna kuna koliko je bilo predviđeno za tendere koji su ugovoreni u svibnju ove godine.

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

31.05.2020. komentiraj

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.