TELEKOM TRŽIŠTE

Neto prihod Telefonice skočio je u prvom kvartalu ove godine

Telefonica započela godinu sa solidnim jačanjem svog poslovanja, podržano uvođenjem novog plana i svog strateškog plana

Neto prihod Telefonice skočio je u prvom kvartalu ove godine
Dražen Tomić / Tomich Productions

U objavi zarade za prvo tromjesečje, Telefonica je rekla da je neto dobit porasla za 79 posto na 532 milijuna eura. U isto vrijeme, prihod je uglavnom ostao nepromijenjen i iznosio je 10,1 milijardu eura.

Neto dug porastao je 7,7 posto na 28,5 milijardi eura, uglavnom zbog stjecanja dodatnog udjela u jedinici u Njemačkoj. EBITDA je porasla 1,9 posto na 3,2 milijarde eura. Slobodni novčani tok, ključna metrika za novi strateški plan rasta, profitabilnosti i održivosti, bio je negativan na 41 milijun eura.

Novi strateški plan predstavljen je u studenom 2023., a tvrtka cilja na povećanje slobodnog novčanog toka od 10 posto, uz povećanje osnovne zarade od 2 posto godišnje do 2026. Izvršni direktor Telefonice Jose Maria Alvarez-Pallete istaknuo je početni uspjeh u provedbi svog novog strateškog plana do 2026.

Pallete je rekao da je Telefonica započela godinu sa solidnim jačanjem svog poslovanja, podržano uvođenjem novog plana i svog strateškog plana, ukazujući na poboljšane prihode i komercijalne aktivnosti. Uz brojeve, Telefonica je objavila da je potpisala neobvezujući veleprodajni ugovor o mobilnoj mreži s rumunjskim operaterom Digi Communications, a konačni ugovor bit će objavljen u sljedećih nekoliko tjedana.