Neos od sada djeluje u modernije uređenom prostoru

Neos od sada djeluje u modernije uređenom prostoru

Foto: Domagoj Blažević

Domaća tvrtka Neos, poznata po tomu što radi rješenja za naprednu analitiku, razvoj aplikacija i primjenu cloud rješenja za velike tvrtke, od sada ima modernije uređen radni prostor. Kompanija koja neprestano raste sada djeluje na 1100 četvornih metara moderno uređenog prostora u Zagrebu, a on se proteže na dvije etaže poslovne zgrade.

Kako bi stvorili funkcionalan radni prostor i ugodnu atmosferu, kreativni tim studija Brigada krenuo je od načina na kojeg klijent planira koristiti prostor. Neos je izrazi potrebu za zajedničkim mjestom susreta, kako zbog zaposlenika koji kao konzultanti rade na drugim lokacijama i povremeno dolaze u ured, tako i zbog suradnika koji nazoče različitim edukacijama i radionicama koje tvrtka organizira. Ujedno je trebalo uzeti u obzir da klijenti i posjetitelji također zahtijevaju prostore za sastanke i druge zajedničke aktivnosti.

„Jedinstveni kreativni koncept temelji se na ideji gravitacije koja simbolizira okupljanje svih zaposlenika u ovom uredskom prostoru, ali isto tako i znanja te tehnologija kroz humanizirani pristup radu i životu“, istaknuo je Dominik Cergna iz Brigade. Novi uredi projektirani su tako da putanje kretanja kroz kolektivne prostore potiču susretanje i druženje uz rad te "omogućavaju osjećaj pripadnosti tvrtki".

Te su postavke interpretirane u arhitekturi interijera tako da određene prostorije mogu poprimiti nekoliko funkcija koje služe stalnom ili privremenom radu, suradnji i interakciji zaposlenika. Dvije manje dvorane za sastanke mogu postati jedna velika predavaonica i zajednički prostor za druženja, a veliki dio gornje etaže s kuhinjom, blagovaonicom, prostorijom za igre, terasom, lounge sjedenjem i predavaonicom namijenjen je isključivo zaposlenicima.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

23.09.2019. komentiraj

Kompanija Zensar je napravila zanimljivo istraživanje u kojem je bilo uključeno tisuću zaposlenika viših pozicija u IT i zdravstenom sektoru te stigla do zaključka da bi nadređeni voljeli da im podređeni rade kao strojevi, odnosno, da bi voljeli kad bi upravljali strojevima umjesto ljudima.

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

23.09.2019. komentiraj

Lemax dobiva pojačanje jer će Miroslav Keleković, vodit će tehnološku transformaciju s timom od 50 stručnjaka čime Lemax kreće u intenzivnu fazu ostvarenja „Strategije 2023“ i nastavak izvoza softverskog rješenja za turističke agencije i turoperatore.

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

19.09.2019. komentiraj

Schneider Electric ove godine je uvršten na renomiranu listu kompanija “Change the World“ časopisa Fortune za 2019. godinu. Uz Schneider Electric, na toj se listi nalazi još 51 kompanija kojima su globalni izazovi suvremenog društva među visokim prioritetima, odnosno čine njihovu korporativnu strategiju.