Nedostatak kvalificiranog kadra u IT se mora riješiti proširenjem kruga i dokvalifikacijom

Nedostatak kvalificiranog kadra u IT se mora riješiti proširenjem kruga i dokvalifikacijom

Foto: DepositPhotos

Predsjednica i izvršna direktorica (CEO) IBM-a Ginni Rometty naglasila je da svaka organizacija koja želi postići uspjeh na području umjetne inteligencije (AI) te bilo koje tehnologije kao što su blockchain ili kvantno računalstvo, kroz kompletno poslovanje treba vješte ljude.

"Tako nešto je ključno i to će odrediti pobjednike", naglasila je Rometty, svjesna da u ovom trenutku postoji jako malo istinski kvalitetnih poznavatelja relevantno novih tehnologija, koje se ubrzano razvijaju i donose iznimnu priliku za ostvarenje poslovnog uspjeha organizacijama.

Naravno, ključno je pritom ne samo imati te vješte ljude već ih na sve moguće načine zadržati, što u industriji kao ona tehnološka nije uvijek lako. Jer, prema istraživanjima, zaposlenici u IT sektoru ostaju na jednom radnom mjestu manje od dvije godine, u prosjeku. Za pojedince koji mijenjaju posao to je poticajno te nudi mnogo prilika, ali za organizacije nije idealna situacija jer onemogućava dugoročno planiranje i neometan tehnološki razvoj.

"Nisu bitne diplome i titule koje pojedinac ima. Bitne su vještine i ono što može donijeti organizaciji. Zato je potrebno širiti način shvaćanja po pitanju onoga kako se zapošljava te znati prije svih prepoznati one najbolje za kritične pozicije u organizacijama", smatra prva dama IBM-a.

Uistinu, IBM radi mnogo po pitanju prepoznavanja takvih pojedinaca jer kroz svoje Pathway i Technology Schools programe educiraju mlade u srednjim školama, kako bi što prije prepoznali one najbolje. Ne samo to, omogućavaju kvalitetno obrazovanje u sredinama koje nisu dovoljno razvijene te u zajednicama gdje vlada neimaština.

Primjerice, trenutno IBM ima "pod sobom" oko 200 tisuća učenika i studenata, u Australiji potpomaže 12 škola, a uskoro će njih još deset...

"Oko 15 posto ljudi koje sam zaposlila u Sjedinjenim Američkim Državama stiglo je iz tog "bazena", navela je Romitty te naglasila da proces u koji je IBM ušao jest dugotrajan, ali da se u konačnici isplati.

Još iz kategorije

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

07.07.2020. komentiraj

Novi je izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe postaje Neven Kaić koji je bogato menadžersko iskustvo stekao tijekom 25 godina rada u kompanijama u financijskom sektoru. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1993. te je 2003. stekao MBA na poslovnoj školi Henley u Velikoj Britaniji. U IN2 dolazi iz savjetničke kuće Corellia gdje je proteklih šest godina na poziciji partnera vodio složene projekte u segmentima zdravstva, telekom industrije, turizma, urbanog i ruralnog razvoja.

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

07.07.2020. komentiraj

Bosch završio je 2019. fiskalnu godinu s oko 442 milijuna HRK (58.9 milijuna EUR) u konsolidiranoj prodaji te time zabilježio stabilan rast od tri posto u odnosu na prethodnu godinu. „Povećanje prodaje u 2019. godini uglavnom je rezultat našeg širokog portfelja inovativnih proizvoda, usredotočenosti na kupce i snažne timske suradnje među odjelima“, izjavila je Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju. Broj zaposlenih na dan 31. prosinca 2019. godine u tvrtki Bosch u Hrvatskoj bio je 65.

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

07.07.2020. komentiraj

Kakve aktivnosti provode hrvatske kompanije po pitanju digitalne transformacije, koji su im prioriteti u području tehnologije, organizacijske kulture, marketinga i edukacija te kakav utjecaj krize očekuju na buduće poslovne aktivnosti, neka su od pitanja na koja nastoji odgovoriti Digital Leadership istraživanje koje provodi revizorsko-konzultantska kompanija EY u suradnji s Algebra MBA studijem.