Natječaj: Podrška hrvatskim kompanijama u digitalnoj transformaciji

Natječaj: Podrška hrvatskim kompanijama u digitalnoj transformaciji

BE-terna, jedna od vodećih europskih tvrtki u području digitalne transformacije, i u Hrvatskoj aktivno sudjeluje u približavanju digitalnih transformacijskih procesa domaćim tvrtkama.

Osim u samoj provedbi digitalne transformacije BE-terna kompanijama pomaže i u koracima koje prethode tom zahtjevom procesu – procjeni trebaju li ući u proces digitalne transformacije, kako bi trebao izgledati te koliki povrat ulaganja bi mogao donijeti.

Kako bi kompanije potaknula na aktivno promišljanje o digitalnoj transformaciji koja postaje nužan element tržišne konkurentnosti i održivosti poslovanja, BE-terna je otvorila  natječaj putem kojeg će šest kompanija dobiti besplatnu analizu potreba i optimalnog pristupa digitalnoj transformaciji s konkretnim prikazom povrata investicije. U natječaju mogu sudjelovati sve kompanije koje imaju više od 50 zaposlenika i rade na području Republike Hrvatske.

Kroz koju godinu digitalna transformacija postat će preduvjet opstojnosti bilo koje tradicionalne tvrtke. Odgađanje odluke o transformaciji nosi sa sobom rizik slabljenja tržišne pozicije, ali i puno zahtjevniju transformaciju u budućnosti pa odgađanje zapravo donosi i više troškove. Druga pogreška koja se često čini kada je u pitanju digitalna transformacija je ulazak u taj proces bez jasnog plana i vizije što je krajnji cilj i kako do njega doći. Analiza koju na našem natječaju kompanije mogu dobiti besplatno, menadžmentu omogućava detaljan uvid u trenutno stanje uz prijedlog optimalnog ulaganja u digitalnu transformaciju sa kalkulacijom povrata investicije i strategiju provedbe. Natječajem želimo pomoći kompanijama u prvom i najtežem koraku digitalne transformacije; odgovoru na pitanju: „što nam je potrebno i odakle početi?““ - izjavio je Krešimir  Mlinarić, direktor BE-terna Hrvatska.

Analiza koju će BE-terna izraditi za izabrane kompanije obuhvatit će identificiranje prilika za optimizaciju poslovanja i digitalnu transformaciju, detekciju područja u kojima su potrebna i moguća poboljšanja, definiranje ključnih osoba za kvalitetnu transformaciju procesa, prioritizaciju koraka za provođenje transformacije, procjenu povrata investicije (ROI) i razrađeni plan implementacije.

Proces izrade analize traje dva do pet dana te uključuje blisku suradnju i intenzivnu komunikaciju s menadžmentom i zaposlenicima ključnim za pojedine poslovne procese.

Kompanije se mogu prijaviti na natječaj do 10. prosinca 2021. popunjavanjem jednostavnog kontakt obrasca dostupnog na poveznici BE-ternaNatječaj

Još iz kategorije

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

14.01.2022.

Bolt je objavio dosad najveći krug financiranja u vrijednosti od 628 milijuna eura. Investicije će biti usmjerene prema dodatnom širenju postojećih usluga i ubrzanja prijelaza s osobnih automobila na mogućnost korištenja inovativnih načina kretanja gradom. Time će se smanjiti gužve u gradovima i zagađenje te omogućiti više zelenih površina gdje će se ljudi moći lakše kretati.

AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

14.01.2022.

Europsko inovacijsko vijeće (EIC) dodijelilo je AGRIVI-ju sredstva u iznosu od 1,15 milijuna eura za izgradnju agronomskog savjetnika vođenog umjetnom inteligencijom za podršku farmama u ispunjavanju zahtjeva za zaštitu usjeva i sigurnost hrane.

Prošle godine vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijardi kuna

Prošle godine vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijardi kuna

12.01.2022.

Analiza javnih nabava za 2021. godinu pokazuje kako je ukupna vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijarde kuna uz rast u odnosu na 2020. godinu i to za oko 1 posto. Obzirom da je riječ o objema kriznim godinama pandemije dobri su to rezultati, no to i dalje dokazuje kako je država veliki domaći igrač na IT tržištu jer procjene pokazuje kako je to negdje na 55 posto ukupne domaće IT potrošnje.