N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

Foto: DepositPhotos

Njemačka banka N26, mobilna banka kako ju mnogi nazivaju, ostvarila je novu rundu financiranja u D seriji investicijskog ciklusa s novih 300 milijuna dolara i time dostigla tržišnu kapitalizaciju veću od 2,7 milijardi dolara. N26 kao banka koja ima samo mobilnu aplikaciju dosad je imala 500 milijuna dolara investicija.

Ovu posljednju investiciju predvodili su Venture Partners i GIC, kao i postojeći investitoru. Među njima su Tencent, Allianz X, Valar Ventures, Peter Thiel, Li Ka-Shing's Horizons Ventures, Earlybird Venture Capital, Redalpine Ventures i Greyhound Capital. Trenutno imaju 2,3 milijuna korisnika i posluju u 24 zemlje.

„Milijuni ljudi diljem svijeta još uvijek pate od loših bankarskih iskustava i visokih naknada. Sa Insight Venture Partners i GIC-om koji se pridružuju našoj renomiranoj grupi postojećih investitora, N26 ima podršku najboljih svjetskih investitora kako bi poremetio jednu od najvećih industrija na svijetu”, ističe Valentin Stalf, izvršni direktor i suosnivač tvrtke N26.

Od lansiranja svog prvog proizvoda u siječnju 2015., N26 je primio više od 2,3 milijuna korisnika na 24 europska tržišta i do danas obradio više od 20 milijardi eura u količini transakcija. Korisnici trenutno drže preko 1 milijarde eura na računima N26.

Direktor tvrtke Insight Venture Partners Harley Miller koji su predvodili novu investicijsku rundu ističe kako je danas rijetkost naći industrijsku ili gospodarsku granu koja nije pod utjecajem tehnologije pa je tako i riječ o financijskoj industriji zbog čega je jasno naše ulaganje u N26 koji je tržišni lider u europskoj industriji mobilnog bankarstva. Uz to, prema njegovim riječima, N26 je idealno pozicioniran za širenje na američko tržište ove godine, te izgradnju impresivne globalne digitalne potrošačke marke.

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.