N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

Foto: DepositPhotos

Njemačka banka N26, mobilna banka kako ju mnogi nazivaju, ostvarila je novu rundu financiranja u D seriji investicijskog ciklusa s novih 300 milijuna dolara i time dostigla tržišnu kapitalizaciju veću od 2,7 milijardi dolara. N26 kao banka koja ima samo mobilnu aplikaciju dosad je imala 500 milijuna dolara investicija.

Ovu posljednju investiciju predvodili su Venture Partners i GIC, kao i postojeći investitoru. Među njima su Tencent, Allianz X, Valar Ventures, Peter Thiel, Li Ka-Shing's Horizons Ventures, Earlybird Venture Capital, Redalpine Ventures i Greyhound Capital. Trenutno imaju 2,3 milijuna korisnika i posluju u 24 zemlje.

„Milijuni ljudi diljem svijeta još uvijek pate od loših bankarskih iskustava i visokih naknada. Sa Insight Venture Partners i GIC-om koji se pridružuju našoj renomiranoj grupi postojećih investitora, N26 ima podršku najboljih svjetskih investitora kako bi poremetio jednu od najvećih industrija na svijetu”, ističe Valentin Stalf, izvršni direktor i suosnivač tvrtke N26.

Od lansiranja svog prvog proizvoda u siječnju 2015., N26 je primio više od 2,3 milijuna korisnika na 24 europska tržišta i do danas obradio više od 20 milijardi eura u količini transakcija. Korisnici trenutno drže preko 1 milijarde eura na računima N26.

Direktor tvrtke Insight Venture Partners Harley Miller koji su predvodili novu investicijsku rundu ističe kako je danas rijetkost naći industrijsku ili gospodarsku granu koja nije pod utjecajem tehnologije pa je tako i riječ o financijskoj industriji zbog čega je jasno naše ulaganje u N26 koji je tržišni lider u europskoj industriji mobilnog bankarstva. Uz to, prema njegovim riječima, N26 je idealno pozicioniran za širenje na američko tržište ove godine, te izgradnju impresivne globalne digitalne potrošačke marke.

Još iz kategorije

Trumpov trgovinski rat s Kinom radi veliku štetu tehnološkom sektoru

Trumpov trgovinski rat s Kinom radi veliku štetu tehnološkom sektoru

20.07.2019. komentiraj

Američki predsjednik Donald Trump ne odustaje od trgovinskog rata s Kinom i to je itekako počelo ostavljati traga na američki tehnološku industriju, na što upozoravaju čelnici onih najvećih. Primjerice, tarife na uvoz kineskih proizvoda koštale su u svibnju 1,3 milijardi američkih dolara, što je šest puta više nego u istom razdoblju lani.

IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska

IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska

18.07.2019. komentiraj

IBM je danas objavio imenovanje Tomislava Baluna na funkciju novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska. Tomislav će biti odgovoran za sve prodajne aktivnosti IBM-a na hrvatskom tržištu, uključujući cjelokupni portfelj IBM-ovih proizvoda i usluga.

Lenovo zabilježio rast isporuka računala

Lenovo zabilježio rast isporuka računala

18.07.2019. komentiraj

Kineski Lenovo uspio je po prvi put unazad šest mjeseci zabilježiti rast isporuka računala na globalnoj razini, unatoč trgovinskom ratu koji se vodi između Kine i Sjedinjenih Američkih Država.