N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

Foto: DepositPhotos

Njemačka banka N26, mobilna banka kako ju mnogi nazivaju, ostvarila je novu rundu financiranja u D seriji investicijskog ciklusa s novih 300 milijuna dolara i time dostigla tržišnu kapitalizaciju veću od 2,7 milijardi dolara. N26 kao banka koja ima samo mobilnu aplikaciju dosad je imala 500 milijuna dolara investicija.

Ovu posljednju investiciju predvodili su Venture Partners i GIC, kao i postojeći investitoru. Među njima su Tencent, Allianz X, Valar Ventures, Peter Thiel, Li Ka-Shing's Horizons Ventures, Earlybird Venture Capital, Redalpine Ventures i Greyhound Capital. Trenutno imaju 2,3 milijuna korisnika i posluju u 24 zemlje.

„Milijuni ljudi diljem svijeta još uvijek pate od loših bankarskih iskustava i visokih naknada. Sa Insight Venture Partners i GIC-om koji se pridružuju našoj renomiranoj grupi postojećih investitora, N26 ima podršku najboljih svjetskih investitora kako bi poremetio jednu od najvećih industrija na svijetu”, ističe Valentin Stalf, izvršni direktor i suosnivač tvrtke N26.

Od lansiranja svog prvog proizvoda u siječnju 2015., N26 je primio više od 2,3 milijuna korisnika na 24 europska tržišta i do danas obradio više od 20 milijardi eura u količini transakcija. Korisnici trenutno drže preko 1 milijarde eura na računima N26.

Direktor tvrtke Insight Venture Partners Harley Miller koji su predvodili novu investicijsku rundu ističe kako je danas rijetkost naći industrijsku ili gospodarsku granu koja nije pod utjecajem tehnologije pa je tako i riječ o financijskoj industriji zbog čega je jasno naše ulaganje u N26 koji je tržišni lider u europskoj industriji mobilnog bankarstva. Uz to, prema njegovim riječima, N26 je idealno pozicioniran za širenje na američko tržište ove godine, te izgradnju impresivne globalne digitalne potrošačke marke.

Još iz kategorije

Inlude ostvario rast prihoda 46 posto i dosegao 9 milijuna kuna

Inlude ostvario rast prihoda 46 posto i dosegao 9 milijuna kuna

24.04.2019. komentiraj

Tvrtka Ivana Mrvoša koja se bavi proizvodnjom pametnih kupa ostvarila je prošle godine oko 9 milijuna kuna, ističe ovaj mladi poduzetnik za ICTbusiness.info. Prema njegovim riječima neto dobit iznosila je oko 200 tisuća kuna, dok je EBITDA (dobit prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije) iznosila 520 tisuća kuna

South Central Ventures uložio u AdScanner

South Central Ventures uložio u AdScanner

23.04.2019. komentiraj

Investicijska kuća South Central Ventures, koja raspolaže s 40 milijuna eura vrijednim fondom, prepoznala je potencijal u tehnologiji tvrtke AdScannera. Kapital tog startupa tako će se u ovom investicijskom ciklusu s postojećih 6 povećati na 20 milijuna kuna. Tvrtka se ovim potezom pridružila probranoj ekipi startupa koji su postali dio SCV obitelji, a čine ju firme poput Bulb Technologies i Agrivi.

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

20.04.2019. komentiraj

Na Sjednici Udruženja marketinga Hrvatske gospodarske komore okupile su se vodeće tvrtke domaće marketinške industrije, a glavne teme o kojima se raspravljalo su bile novi Zakon o elektroničkim medijima i pomoć HGK u traženju studenata za praksu.