Motorolina financijska Odiseja

Motorolina financijska Odiseja

Foto: Fotolia

Prvi kvartal 2013. Motoroli će ostati u sjećanju kao nastavak crnog perioda što se tiče financija, budući da nije niti najavila niti izbacila nijedan novi uređaj. Prema financijskim pokazateljima slabo poslovanje iz 2012 godine, koju su završli sa 353 milijuna dolara gubitka, očito se preslikalo i na 2013. jer su u prvom kvartalu zaradili 1,37 milijardu dolara, što se zaista smatra slabom zaradom.

Prema procjenama analitičara takva situacija mogla bi se i nastaviti jer nema naznaka da bi se financijski preporod moga dogoditi preko novi. Cijela Motorolina tužna financijska priča zapravo je rezultat Googleove odluke o prodaji Motorolinog udjela u set-top box uređajima Arris Grupi. Taj, sada prekinuti savez Googlea i Motorole je započeo 2011. kada je Google kupio Motorola Mobility, a bavili su se razradom uređaja koji su prema procjenama trebali biti izvrsni i vrijedni čekanja.

Trenutna realnost je za Motorolu puno okrutnija nego ona iz 2011., čini se da u svakom kvartalu drže fige za bolje poslovne rezultate posljednjih uređaja Droid Razr M, Droid Razr HD, i Droid Razr Maxx HD u SAD-u i međunarodnog Droid Razr-a.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.