Motorola smanjuje gubitke

Motorola smanjuje gubitke

Motorola ima ogromne gubitke od kada je Google kupio tvrtku. I u trećem kvartalu 2013. nema pozitivnih vijesti. Googleova Motorola ima operativni gubitak od 248 milijuna dolara, što je puno veće od gubitka u trećem kvartalu 2012. - ukupna razlika je 192 milijuna dolara.

No, sve to može se promatrati i s vedrije strane. Naime, može se reći kako je to napredak u odnosu na drugi kvartal  2013. kada je gubitak iznosio 342 milijuna dolara.

Dakle, čini se kako Motorola ide u pravom smjeru i ako se ovakav trend nastavi, financijske brojke će sve bolje izgledati. Motorola je najavila Moto Droid X, Ultra Mini i Maxx, no postoji nekoliko stvari s tim uređajima koje nisu baš sjajne ni optimistične.

MotoMaker je dostupan samo za Moto X na AT&T. Tu je i činjenica kako je Moto X dostupan samo u Sjevernoj Americi što ga čini prilično ranjivim u smislu prodajnih rezultata. Valja napomenuti kako su Droid Mini, Ultra i Maxx dostupni samo na Verizonu.

Kako god se odvijale stvari u vezi Motorole čini se kako im predstoji još poprilično duga borba da se kompanija dovede u red. Google želi postaviti Motorolu na noge i čini se kako za sada stvari idu u poprilično dobrom smjeru. Naravno, ne tako brzo kako bi mnogi željeli no pozitivni pomaci su već vidljivi u smanjenju gubitka.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.