VRIJEME PROMJENA

Microsoft tvrdi kako je uz Copilot moguće i do 70 posto povećanje produktivnosti

Microsoft tvrdi kako je uz Copilot moguće i do 70 posto povećanje produktivnosti

Kako se bližimo kraju 2023. godine, industrije diljem svijeta duboko su u procesu transformacije, otkrivajući potpuno nove načine rada zahvaljujući napretku umjetne inteligencije. Microsoft Ignite predvodi tu promjenu, pokazujući inovacije koje osnažuju korisnike, partnere i programere da iskoriste puni potencijal Microsoftove tehnologije, mijenjajući način na koji radimo.  

Revolucionarni novi način rada uz Copilot

Microsoftov Copilot, predstavljen prije osam mjeseci s vizijom da smanji digitalni dug i poboljša produktivnost, pokazao se kao istinski generator promjena. Prema najnovijem Microsoftovom Work Trend Index izvještaju, korisnici Copilota dosegli su povećanje produktivnosti od 70 posto, sa značajnim poboljšanjima u kvaliteti rada (68 posto) i kreativnim procesima (68 posto). Učinak Copilota se proteže i na sastanke, jer njegovi korisnici sada mogu nadoknaditi propušteni sastanak gotovo četiri puta brže. Pogodnosti uključuju i provođenje manje vremena u rješavanju e-mailova (64 posto) ili pripremi prve verzije e-maila (87 posto).

Tijekom Ignite konferencije Microsoft je najavio da Copilot za Microsoft 365, transformativni alat kojeg su već prihvatili industrijski divovi kao što su Visa, BP, Honda i Pfizer, te Microsoftovi partneri kao što su Accenture, EY, KPMG, Kyndryl i PwC, postaje generalno dostupan. Novi Microsoft Copilot Dashboard organizacijama nudi uvid u svoju učinkovitost, a Copilot Profile oblikuje odgovore na temelju individualnih preferencija i uloga. Nove značajke u Copilotu u Outlooku pomažu u pripremi sastanaka, a, uz nove opcije pisanja bilješki i korištenja whiteboarda koje nudi Copilot u Microsoft Teamsima, svi mogu lakše pratiti sadržaj sastanaka. To čini Copilot nezamjenjivim članom tima jer nadilazi ulogu osobnog asistenta i pomaže cijelom timu.

Proširujući Copilot eko-sustav, Microsoft predstavlja Copilot Studio, low-code alat koji organizacijama omogućava da prilagode Microsoft Copilot za Microsoft 365 integrirajući ključne poslovne podatke i kreirajući prilagođene kopilote za razne svrhe. Utjecaj Copilota proteže se i na službu za korisnike. Microsoft Copilot for Service je najnoviji kopilot koji pruža podršku temeljenu na specifičnim ulogama i pomaže poslovnim sustavima da ubrzaju transformaciju službe za korisnike pomoću umjetne inteligencije. Microsoft Dynamics 365 Guides pomaže zaposlenima u direktnom kontaktu s korisnicima da obave kompleksne zadatke i brže riješe probleme ne prekidajući tijek rada. Microsoft Copilot za Azure pojednostavljuje svakodnevnu IT administraciju, jer nudi unificirano iskustvo chata uzimajući u obzir ulogu i ciljeve korisnika. Poboljšava sposobnost dizajniranja, upravljanja i rješavanja problema s aplikacijama i infrastrukturom.

Microsoftova nastojanja da korisničko iskustvo učini što jednostavnijim i učini Copilot pristupačnijim svima počinje s web preglednikom Bing. Bing Chat i Bing Chat Enterprise sada jednostavno postaju Copilot, koji će biti generalno dostupan počevši od 1. prosinca.

Dok se Microsoft Ignite 2023 privodi kraju, sve je jasnije da umjetna inteligencija nije samo tehnološka evolucija, već i katalizator za neviđene promjene, preoblikujući način na koji radimo, surađujemo i inoviramo. Microsoftova predanost osnaživanju pojedinaca, organizacija i developera pomoću transformativnih tehnologija temeljenih na umjetnoj inteligenciji naglašavaju njegovu viziju budućnosti u kojoj će umjetna inteligencija poboljšati svaki aspekt naših života.