Microsoft nadmašio očekivanja u drugom fiskalnom kvartalu

Microsoft nadmašio očekivanja u drugom fiskalnom kvartalu

Microsoft je objavio financijske rezultate za drugi fiskalni, odnosno četvrti kalendarski kvartal, u kojem su ostvarili 24,52 milijarde dolara prihoda i dobit od 0,78 dolara po dionici. Microsoft je također izvijestio da su na 7,97 milijardi dolara operativnih prihoda ostvarili neto dobit od 6,56 milijardi dolara.

Novo izvješće o zaradi prati kompanijin snažan prvi fiskalni kvartal, a bitno je naglasiti i da su investitori očekivali da će Microsoft ostvariti dobit od 0,68 dolara po dionici uz prihode od 23,7 milijardi dolara.

Microsoft je od prodaje Surface uređaja ostvario 893 milijuna dolara prihoda. U posljednjem kalendarskom kvartalu 2013. godine, kompanija je predstavila nove modele Surface uređaja, koji su se rasprodali u rekordnom roku i izazvali nestašicu Surface uređaja na tržištu. U prethodnom kvartalu Surface uređaji su ostvarili prihode od 400 milijuna dolara , što znači da je Microsoft više nego udvostručio svoje prihode od prodaje Surface uređaja, te bi ovi rezultati trebali biti dovoljni da se nadmaše očekivanja investitora.

Nokia je također zbog pada prodaje Lumia telefona izvijestila o razočaravajućem kvartalu, što baš i ne ide na ruku Microsoftovoj hardverskoj viziji. Ipak, Microsoft je izvijestio da su putem maloprodaje prodali 7,4 milijuna Xbox igraćih konzola, što uz odličnu prodaju Surface uređaja znači da Microsoft ostvaruje odlične rezultate na dva od tri glavna hardverska tržišta.

Windows OEM prihodi pali su za 3 posto, no taj pad je ublažio 12-postotni rast OEM prihoda kod poslovnih klijenata. Tvrtkini prihodi iz skupine uređaja i potrošača narasli su za 13 posto na 11,91 milijardu dolara, dok su prihodi iz komercijalne skupine narasli za 10 posto na 12,67 milijardi dolara.

Ukupno gledajući sve financijske rezultate, Microsoft je imao odličan kvartal, u kojem su uspjeli nadmašiti investitorska očekivanja.

Još iz kategorije

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

02.06.2020. komentiraj

Najnoviji podaci Tenderi.hr pokazuju kako je u svibnju ove godine ugovoreno 178,761 milijuna kuna vrijednih javnih nabava, što je 1.79 posto manje od procijenjenih 182,019 milijuna kuna koliko je bilo predviđeno za tendere koji su ugovoreni u svibnju ove godine.

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

31.05.2020. komentiraj

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.