Microsoft nadmašio očekivanja u drugom fiskalnom kvartalu

Microsoft nadmašio očekivanja u drugom fiskalnom kvartalu

Microsoft je objavio financijske rezultate za drugi fiskalni, odnosno četvrti kalendarski kvartal, u kojem su ostvarili 24,52 milijarde dolara prihoda i dobit od 0,78 dolara po dionici. Microsoft je također izvijestio da su na 7,97 milijardi dolara operativnih prihoda ostvarili neto dobit od 6,56 milijardi dolara.

Novo izvješće o zaradi prati kompanijin snažan prvi fiskalni kvartal, a bitno je naglasiti i da su investitori očekivali da će Microsoft ostvariti dobit od 0,68 dolara po dionici uz prihode od 23,7 milijardi dolara.

Microsoft je od prodaje Surface uređaja ostvario 893 milijuna dolara prihoda. U posljednjem kalendarskom kvartalu 2013. godine, kompanija je predstavila nove modele Surface uređaja, koji su se rasprodali u rekordnom roku i izazvali nestašicu Surface uređaja na tržištu. U prethodnom kvartalu Surface uređaji su ostvarili prihode od 400 milijuna dolara , što znači da je Microsoft više nego udvostručio svoje prihode od prodaje Surface uređaja, te bi ovi rezultati trebali biti dovoljni da se nadmaše očekivanja investitora.

Nokia je također zbog pada prodaje Lumia telefona izvijestila o razočaravajućem kvartalu, što baš i ne ide na ruku Microsoftovoj hardverskoj viziji. Ipak, Microsoft je izvijestio da su putem maloprodaje prodali 7,4 milijuna Xbox igraćih konzola, što uz odličnu prodaju Surface uređaja znači da Microsoft ostvaruje odlične rezultate na dva od tri glavna hardverska tržišta.

Windows OEM prihodi pali su za 3 posto, no taj pad je ublažio 12-postotni rast OEM prihoda kod poslovnih klijenata. Tvrtkini prihodi iz skupine uređaja i potrošača narasli su za 13 posto na 11,91 milijardu dolara, dok su prihodi iz komercijalne skupine narasli za 10 posto na 12,67 milijardi dolara.

Ukupno gledajući sve financijske rezultate, Microsoft je imao odličan kvartal, u kojem su uspjeli nadmašiti investitorska očekivanja.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.