Microsoft kažnjen sa 561 milijun eura

Microsoft kažnjen sa 561 milijun eura

Foto: Julien GONG Min / bfishadow

Microsoft je ponovno „zaribao“ i opet će biti kažnjen od strane Europske komisije jer nije u skladu sa svojim ranijim obvezama ponudio izbor preglednika svojim kupcima. Europska komisija odredila je kaznu Microsoftu u iznosu 561 milijun eura, tj. 730 milijuna dolara.

Posljednja u nizu kazni odnosi se na razdoblje iz 2009. godine kada je Microsoft paketirao svoj internet preglednik uz operacijski sustav Windowse 7 bez da je ponudio kupcima mogućnost odabira.

Tvrtki iz Redmonda ovo nije najveća kazna koju su do sada dobili od strane europskih regulatora, no uzimajući u obzir da je Microsoft nazvao svoj zadnji kiks oko izbora preglednika „tehničkom greškom“, ovakav penal sigurno boli.

Kako su sve prijašnje žalbe na slične tužbe Europske komisije za Microsoft bile neuspješne, Microsoft je odlučio da se ovaj puta neće žaliti i da će poštovati odluku europskog  regulatornog tijela.

Još iz kategorije

S&T kupio Iskratel

S&T kupio Iskratel

01.07.2020. komentiraj

Slovenski Iskratel Group, jedan od vodećih europskih ICT poslužitelja za digitalnu transformaciju u telekomunikacijama, prijevozu, javnoj sigurnosti i energetskoj industriji, postao je dio austrijske kompanije S&T AG. Riječ je o vodećem dobavljaču IT sustava, njihovih usluga i rješenja, u središnjoj i istočnoj Europi. Ta grupacija zapošljava oko 4900 ljudi i djeluje na području 32 zemlje diljem svijeta.

Svaki drugi radnik često razmišlja o promjeni posla

Svaki drugi radnik često razmišlja o promjeni posla

01.07.2020. komentiraj

S obzirom na to da su najpoželjniji poslodavci njemački trgovački lanci dm-drogerie markt d.o.o., MÜLLER TRGOVINA ZAGREB d.o.o. te LIDL d.o.o. ne čudi podatak da najviše ispitanika (34 posto) želi raditi u privatnoj tvrtki u stranom vlasništvu.

Velika borba za digitalne urede

Velika borba za digitalne urede

01.07.2020. komentiraj

Microsoftov Teams i Slack nastavili su voditi bitku za “digitalne urede” i tijekom pandemije koronavirusa, što se može vidjeti na porastu broja korisnika tih platformi, ali i cijelom nizu pogodnosti, noviteta i sadržaja u najavi.