Microsoft kažnjen sa 561 milijun eura

Microsoft kažnjen sa 561 milijun eura

Foto: Julien GONG Min / bfishadow

Microsoft je ponovno „zaribao“ i opet će biti kažnjen od strane Europske komisije jer nije u skladu sa svojim ranijim obvezama ponudio izbor preglednika svojim kupcima. Europska komisija odredila je kaznu Microsoftu u iznosu 561 milijun eura, tj. 730 milijuna dolara.

Posljednja u nizu kazni odnosi se na razdoblje iz 2009. godine kada je Microsoft paketirao svoj internet preglednik uz operacijski sustav Windowse 7 bez da je ponudio kupcima mogućnost odabira.

Tvrtki iz Redmonda ovo nije najveća kazna koju su do sada dobili od strane europskih regulatora, no uzimajući u obzir da je Microsoft nazvao svoj zadnji kiks oko izbora preglednika „tehničkom greškom“, ovakav penal sigurno boli.

Kako su sve prijašnje žalbe na slične tužbe Europske komisije za Microsoft bile neuspješne, Microsoft je odlučio da se ovaj puta neće žaliti i da će poštovati odluku europskog  regulatornog tijela.

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.