UMJETNA INTELIGENCIJA

Microsoft će uložiti 3 milijarde eura u njemačku AI i Cloud infrastrukturu

Microsoft će uložiti 3 milijarde eura u njemačku AI i Cloud infrastrukturu
Depositphotos

Microsoft planira uložiti 3,2 milijarde eura u proširenje svoje AI i cloud infrastrukture u Njemačkoj tijekom sljedeće dvije godine. Ovo će biti najveće ulaganje tvrtke u zemlji do sada.

Tehnološki je div objasnio da će financirati širenje svoje regije u oblaku u Frankfurtu i razvoj nove infrastrukture u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, što su potezi poduzeti kako bi se zadovoljila rastuća potražnja za AI i rješenjima u oblaku. Dio ulaganja također će se koristiti za obuku više od 1,2 milijuna ljudi do kraja 2025., pokrivajući nove modele umjetne inteligencije i aplikacije koje nude Microsoft i druge tvrtke koje implementiraju njegovu platformu Azure. Planira pokrenuti programe obuke s partnerima iz ekosustava usmjerene na vještine povezane s umjetnom inteligencijom i tehničke mogućnosti, podržati transformaciju u poslovanju i promicati siguran i odgovoran razvoj.

Microsoft je primijetio da je novčana injekcija najveća "u njegovoj 40-godišnjoj povijesti" poslovanja u Njemačkoj, a njegov potpredsjednik i predsjednik Brad Smith identificirao je sve veću potražnju za AI uslugama u ključnim sektorima uključujući proizvodnju, financijske usluge, automobilsku industriju i biološke znanosti. "Budući da se ove industrije temeljno mijenjaju zbog gospodarskih promjena, važno je opremiti tvrtke u Njemačkoj vodećom svjetskom tehnologijom", rekao je Smith. Njemački kancelar Olaf Scholz dodao je da ulaganje jača nacionalni ekosustav umjetne inteligencije.