Micron otkupljuje Intelov dio IM Flasha za 1,5 milijardi dolara

Micron otkupljuje Intelov dio IM Flasha za 1,5 milijardi dolara

Foto: DepositPhotos

Micron je najavio da će iskoristiti mogućnost koju ima te otkupiti Intelov dio IM Flasha, što vrijedi 1,5 milijardi američkih dolara i uplate će se rasporediti u razdoblju od šest do 12 mjeseci.

"Time će Intel ostati bez kontrole u IM Flash i eliminirati dug koji IM Flash ima prema nama (Micronu, op.a.). Riječ je o milijardu dolara", naveo je Micron u priopćenju.

Dakle, kompletna transakcija iznosit će pola milijarde dolara, dok će ostatak biti "prelomljen" kroz to dugovanje. Nije to sve, Micron će dobiti jednu jaku kompaniju pod sebe, specijaliziranu za 3D XPoint tehnologiju, koju Micron svakako želi imati u svom portfelju.

"Uz tu tehnologiju, radit ćemo i na onima koje dolaze na području memorija. To bi trebala biti razlika na tržištu, koja bi nam mogla pridonijeti nove klijente. Ujedno, ponudit će potrebno rješenje za nove aplikacije koje troše sve više podataka", navodi nadalje Micron.

Ujedno, Micron će zadržati sve zaposlene u IM Flashu što znači da dobiva "gotov proizvod", uhodanu kompaniju. A sad kad je sve javno, zna se da je sporazum postignut još u srpnju prošle godine. No, problem je bio Intel, koji je još uvijek smatrao da ima koristi od IM Flasha, ali kako je odmicala 2018. godina, taj interes je nestao.

Ništa čudno, Intel se okrenuo sebi samom i ide mu dobro, u trećem je kvartalu ostvario 6,4 milijardi dolara profita uz 19,2 milijarde prihoda, što je rast od 19 posto na godišnjoj razini. Ne ide nimalo loše ni Micronu, koji je imao 3,76 milijardi dolara profita i prihode od 7,9 milijardi dolara.

Što se Intela i Microna tiče, nastavit će svoje partnerstvo vezano uz 3D NAND tehnologiju. Ona u njihovoj "radinosti" ima trostruko veći kapacitet nego konkurencija. Time se dobiva više pohrane u manjem prostoru te omogućuju znatne uštede na troškovima, manja potrošnja energije i visoke performanse na nizu mobilnih uređaja široke potrošnje te u najzahtjevnijim poslovnim okruženjima.

Još iz kategorije

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

19.08.2019. komentiraj

I došlo smo do najzanimljivijeg dijela naše velike analize domaće ICT industrije i to do softvera. Upravo je ovaj dio industrije oduvijek bilježio vrlo visoke stope rasta pa je tako bilo i prošle godine jer je softverska industrija porasla 17,61 posto kada je riječ o prihodima odnosno dosegla je 12,8 milijardi kuna prihoda. Ukupno je u ovoj analizi promatrano gotovo 2300 tvrtki što samo govori o važnosti ovog sektora koja će se dodatno vidjeti kada u analizi dođemo do broja zaposlenih i prosječnim plaćama.

Lenovo odlično počeo novu fiskalnu godinu

Lenovo odlično počeo novu fiskalnu godinu

19.08.2019. komentiraj

Lenovo Group objavio je rast prihoda grupe u prvom kvartalu financijske godine 2019/20220, dosegnuvši prihod od 12,5 milijardi američkih dolara što predstavlja rast osam uzastopnih kvartala. Na godišnjoj razini, prihod prije oporezivanja se više nego udvostručio s porastom od 127 milijuna američkih dolara, dosegnuvši 240 milijuna američkih dolara.

INFOGRAFIKA: Ulaganja u strojno učenje najveće od svih segmenata umjetne inteligencije

INFOGRAFIKA: Ulaganja u strojno učenje najveće od svih segmenata umjetne inteligencije

18.08.2019. komentiraj

Strojno učenje ono je što se danas još uvijek nameće iznad umjetne inteligencije, a ujedno je i njen temelj. Pokazuju to vrlo jasno i same brojke o potrošnji na te dvije zasebne, a toliko bliske tehnologije.