Micron otkupljuje Intelov dio IM Flasha za 1,5 milijardi dolara

Micron otkupljuje Intelov dio IM Flasha za 1,5 milijardi dolara

Foto: DepositPhotos

Micron je najavio da će iskoristiti mogućnost koju ima te otkupiti Intelov dio IM Flasha, što vrijedi 1,5 milijardi američkih dolara i uplate će se rasporediti u razdoblju od šest do 12 mjeseci.

"Time će Intel ostati bez kontrole u IM Flash i eliminirati dug koji IM Flash ima prema nama (Micronu, op.a.). Riječ je o milijardu dolara", naveo je Micron u priopćenju.

Dakle, kompletna transakcija iznosit će pola milijarde dolara, dok će ostatak biti "prelomljen" kroz to dugovanje. Nije to sve, Micron će dobiti jednu jaku kompaniju pod sebe, specijaliziranu za 3D XPoint tehnologiju, koju Micron svakako želi imati u svom portfelju.

"Uz tu tehnologiju, radit ćemo i na onima koje dolaze na području memorija. To bi trebala biti razlika na tržištu, koja bi nam mogla pridonijeti nove klijente. Ujedno, ponudit će potrebno rješenje za nove aplikacije koje troše sve više podataka", navodi nadalje Micron.

Ujedno, Micron će zadržati sve zaposlene u IM Flashu što znači da dobiva "gotov proizvod", uhodanu kompaniju. A sad kad je sve javno, zna se da je sporazum postignut još u srpnju prošle godine. No, problem je bio Intel, koji je još uvijek smatrao da ima koristi od IM Flasha, ali kako je odmicala 2018. godina, taj interes je nestao.

Ništa čudno, Intel se okrenuo sebi samom i ide mu dobro, u trećem je kvartalu ostvario 6,4 milijardi dolara profita uz 19,2 milijarde prihoda, što je rast od 19 posto na godišnjoj razini. Ne ide nimalo loše ni Micronu, koji je imao 3,76 milijardi dolara profita i prihode od 7,9 milijardi dolara.

Što se Intela i Microna tiče, nastavit će svoje partnerstvo vezano uz 3D NAND tehnologiju. Ona u njihovoj "radinosti" ima trostruko veći kapacitet nego konkurencija. Time se dobiva više pohrane u manjem prostoru te omogućuju znatne uštede na troškovima, manja potrošnja energije i visoke performanse na nizu mobilnih uređaja široke potrošnje te u najzahtjevnijim poslovnim okruženjima.

Još iz kategorije

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

15.02.2019. komentiraj

Od ovog su tjedna otvorene prijave za peto izdanje start-up natjecanja PowerUp! Sudionici će se natjecati za glavnu nagradu od čak 50 tisuća eura i priliku za razvoj poslovanja na globalnoj razini.

Krajem siječnja blokirano 18.854 poslovna subjekta i 264.586 građana

Krajem siječnja blokirano 18.854 poslovna subjekta i 264.586 građana

15.02.2019. komentiraj

Zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 31. siječnja 2019. godine, bila su blokirana 18 854 poslovna subjekta, što je za 108 ili za 0,6 % manje u odnosu na prosinac 2018.  Ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata iznosio je 6,59 milijardi kn, što je za 320,85 milijuna kn (4,6 %) manje u odnosu na prosinac prošle godine.

Cloud, nove tehnologije i 5G će pogurati tehnološki sektor na nove rekordne vrijednosti

Cloud, nove tehnologije i 5G će pogurati tehnološki sektor na nove rekordne vrijednosti

13.02.2019. komentiraj

Tehnološka industrija prema prognozi bi trebala rasti četiri posto u ovoj godini i dosegnuti pet bilijuna američkih dolara, s tim da postoji mogućnost da rast dosegne i 6,4 posto, ali i svega 1,5 posto, stoji u izvješću CompTIA. Razlog moguće negativnije prognoze leži u činjenici da je na globalnoj razini moguće usporavanje ekonomskog rasta općenito pa bi svaka industrija mogla patiti.