Micron otkupljuje Intelov dio IM Flasha za 1,5 milijardi dolara

Micron otkupljuje Intelov dio IM Flasha za 1,5 milijardi dolara

Foto: DepositPhotos

Micron je najavio da će iskoristiti mogućnost koju ima te otkupiti Intelov dio IM Flasha, što vrijedi 1,5 milijardi američkih dolara i uplate će se rasporediti u razdoblju od šest do 12 mjeseci.

"Time će Intel ostati bez kontrole u IM Flash i eliminirati dug koji IM Flash ima prema nama (Micronu, op.a.). Riječ je o milijardu dolara", naveo je Micron u priopćenju.

Dakle, kompletna transakcija iznosit će pola milijarde dolara, dok će ostatak biti "prelomljen" kroz to dugovanje. Nije to sve, Micron će dobiti jednu jaku kompaniju pod sebe, specijaliziranu za 3D XPoint tehnologiju, koju Micron svakako želi imati u svom portfelju.

"Uz tu tehnologiju, radit ćemo i na onima koje dolaze na području memorija. To bi trebala biti razlika na tržištu, koja bi nam mogla pridonijeti nove klijente. Ujedno, ponudit će potrebno rješenje za nove aplikacije koje troše sve više podataka", navodi nadalje Micron.

Ujedno, Micron će zadržati sve zaposlene u IM Flashu što znači da dobiva "gotov proizvod", uhodanu kompaniju. A sad kad je sve javno, zna se da je sporazum postignut još u srpnju prošle godine. No, problem je bio Intel, koji je još uvijek smatrao da ima koristi od IM Flasha, ali kako je odmicala 2018. godina, taj interes je nestao.

Ništa čudno, Intel se okrenuo sebi samom i ide mu dobro, u trećem je kvartalu ostvario 6,4 milijardi dolara profita uz 19,2 milijarde prihoda, što je rast od 19 posto na godišnjoj razini. Ne ide nimalo loše ni Micronu, koji je imao 3,76 milijardi dolara profita i prihode od 7,9 milijardi dolara.

Što se Intela i Microna tiče, nastavit će svoje partnerstvo vezano uz 3D NAND tehnologiju. Ona u njihovoj "radinosti" ima trostruko veći kapacitet nego konkurencija. Time se dobiva više pohrane u manjem prostoru te omogućuju znatne uštede na troškovima, manja potrošnja energije i visoke performanse na nizu mobilnih uređaja široke potrošnje te u najzahtjevnijim poslovnim okruženjima.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Gameri nisu oduševljeni novim Nvidia grafičkim karticama

INFOGRAFIKA: Gameri nisu oduševljeni novim Nvidia grafičkim karticama

25.04.2019. komentiraj

Nvidia je objavila zaradu ostvarenu u posljednjem kvartalu prošle godine i lošija je od očekivanja pa su u kompaniji izrazili blagu zabrinutost, kao i potrebu za promjenom strategije kako bi potražnja ipak počela ispunjavati zacrtane ciljeve.

Include se vraća na Funderbeam SEE po najmanje 1,2 milijuna eura kapitala

Include se vraća na Funderbeam SEE po najmanje 1,2 milijuna eura kapitala

25.04.2019. komentiraj

Solinski Include, tvrtka proizvođač pametnog urbanog namještaja, osnivača Ivana Mrvoša, danas je pred brojnim zainteresiranim ulagačima u prostorijama Zagrebačke burze lansirala novu kampanju za prikupljanje kapitala na crowdfunding platformi Funderbeam SEE. Time je Include, nakon svoje prve uspješne kampanje u kojoj su prikupili 465 tisuća eura, postala prva kompanija koja se na zagrebački Funderbeam SEE vraća po novi kapital, ovaj put po minimalno 1,2 milijuna eura.

Uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda u RH: Započinje registracija proizvođača i trgovaca

Uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda u RH: Započinje registracija proizvođača i trgovaca

25.04.2019. komentiraj

Sukladno EU Direktivi kojom se propisuje uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda za zemlje članice, AKD je, kao nacionalni izdavatelj za Republiku Hrvatsku, 23. travnja započeo s izdavanjem jedinstvenih identifikacijskih oznaka gospodarskim subjektima. Neregistrirani gospodarski subjekti nakon 20. svibnja 2019. neće moći prodavati duhanske proizvode.