Metronetu rast prihoda 6,5 posto na 210,2 milijuna kuna

Metronetu rast prihoda 6,5 posto na 210,2 milijuna kuna

Usprkos nepovoljnom gospodarskom okruženju 2012. je za Metronet telekomunikacije bila vrlo uspješna, ostvaren je rast ukupnih prihoda od 6,5 posto i to sa 197,4 milijuna iz 2011. na 210,2 milijuna kuna u 2012. godini.

Pritom su prihod od poslovnih korisnika u 2012. je iznosio 168 milijuna kuna, što je 7% više u odnosu na 157,5 milijuna iz 2011. godine.

Metronet telekomunikacije su na kraju 2012. dosegle tržišni udio od 10,2% u segmentu fiksnih telekomunikacijskih usluga za poslovne korisnike uz 20 posto rast broja poslovnih korisnika.

U protekloj je godini ostvaren rast operativne dobiti (EBITDA) od 2 posto, sa 74,4 milijuna iz 2011. na 75,6 milijuna u 2012. Po prvi puta od početka svog poslovanja neto gubitak je pretvoren u dobitak. Naime, minus 33,2 milijuna kuna iz 2011. pretvoreno je u dobitak od 13,3 milijuna kuna u 2012. godini.

„U godini koja je bila iznimno teška za sve gospodarske subjekte, osobito u segmentu telekomunikacija, što je u posljednje vrijeme itekako vidljivo, izrazito smo ponosni na ono što smo ostvarili u godini za nama“, ističe Željko Lukač predsjednik Uprave Metroneta.

Prema njegovim riječima posebno su zadovoljni daljnjim rastom broja korisnika i prihoda u segmentu poslovnih korisnika.

„Rast EBITDA ne prati u cijelosti rast prihoda zbog povećanja troškova koji dolaze od značajnog povećanja broja zaposlenika u prodaji. Vjerujemo da će se odluka o dodatnom osnaživanju naše prodajne sile pokazati kao ispravna i da će u 2013. i narednim godinama dati dodatni impuls rastu kompanije“, objašnjava Lukač.

Još iz kategorije

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

12.06.2019. komentiraj

Google Maps ima više od milijardu korisnika na mjesečnoj razini i softver je koji se koristi u svakodnevici iz razloga što uistinu funkcionira i olakšava život, zbog čega svaka promjena u krivom smjeru ne može biti dobro prihvaćena. Kao ona o kojoj se sve više priča u kompaniji, svjesnoj da Maps ne donosi zaradu koju bi mogao donositi s obzirom na popularnost i vrijednost kod korisnika.

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

12.06.2019. komentiraj

Analitička kuća PwC objavila je rezultate svog prvog globalnog istraživanja o krizi, Global Crisis Survey. Rezultati se temelje na ispitivanju 2.084 osobe u 43 zemlje, koje su anketirane na 15 različitih jezika.

Hrvatska idealna za pozicioniranje kineskih tehnoloških kompanija u Europi

Hrvatska idealna za pozicioniranje kineskih tehnoloških kompanija u Europi

12.06.2019. komentiraj

„Kina postaje najsnažnije emitivno tržište direktnih stranih ulaganja, a njihove tvrtke postaju globalni lideri na raznim područjima i tek sad kreću s greenfield ulaganjima u proizvodnju s kvalitetnim radnim mjestima. Hrvatska je idealna lokacija za pozicioniranje predstavništava, razvojnih i proizvodnih pogona kineskih tehnoloških kompanija. Sve što smo na tom području do sada propustili imamo priliku višestruko nadoknaditi“, istaknuo je potpredsjednik HGK za industriju i energetiku Tomislav Radoš na poslovnom susretu s gospodarskom delegacijom iz Shenzhena kojim je najavljen Visokotehnološki kineski sajam 2019. u tom gradu.