Megatrend poslovna rješenja odabrana u IBM-ovom Watson Build izazovu

Megatrend poslovna rješenja odabrana u IBM-ovom Watson Build izazovu

Foto: IBM

Megatrend poslovna rješenja odabrana su u drugoj fazi Watson Build izazova da nastave s razvojem svog kognitivnog poslovnog plana, Frida – Free Time Assistant u radni prototip koristeći IBM Watson API-je na IBM Cloudu. IBM će omogućiti Megatrend poslovnim rješenjima pristup IBM-ovim razvojnim alatima te suradnju s IBM-ovim stručnjacima za područje kognitivnog računarstva i mentorima za područje poslovnog savjetovanja kako bi spomenuti koncept Frida - Free Time Assistant čim prije zaživio.

Watson Build izazov je prvi IBM-ov kognitivni izazov osmišljen isključivo za IBM-ove poslovne partnere. U prvoj fazi, IBM je zaprimio više od stotinu prijava poslovnih planova od poslovnih partnera diljem svijeta. U drugoj fazi, odabrana su rješenja temeljena na Watsonu napredovala u iduću fazu u kojoj će partneri graditi prototipe kako bi demonstrirali svoje kognitivne proizvode i usluge.

“Odaziv na naš prvi Watson Build izazov za poslovne partnere bio je zaista odliča. Čestitamo Megatrend poslovnim rješenjima na predstavljanju kvalitetnog poslovnog plana koji se temelji na IBM Cloudu i Watsonu te na prolasku u sljedeću rundu izazova. Veselimo se podršci koju ćemo pružati Megatrend poslovnim rješenjima na razvoju prototipa Frida – Free Time Assistant s ciljem predstavljanja istog našim zajedničkim korisnicima.”, rekao je John Teltsch, generalni direktor, IBM Global Business Partners.

Danas tehnologija pokreće turizam – od internetskih stranica koje pomažu putnicima da rezerviraju svoja putovanja do aplikacija koje im pružaju različite recenzije i lokalne preporuke o mjestima koja će posjetiti. Takve internetske stranice i digitalne aplikacije često upotrebljavaju upitnike, filtriranje i razvrstavanje, što rezultira gubitkom vremena koje se može utrošiti na uživanje u gradskim znamenitostima.

Frida – Free Time Assistant je mobilna aplikacija za putnike koja se koristi Watson API-jima na IBM Cloudu kako bi se putnicima pružile konkretne informacije o znamenitostima koje se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini uključujući i personalizirane sugestije. Frida će koristiti Watsonove kognitivne mogućnosti kako bi trenutno isporučila konkretne informacije i preporuke prilagođene korisniku, pomažući putnicima da se brzo snađu u digitalnoj „buci“ i pronađu relevantne događaje i aktivnosti.

Rješenje će pomoći putnicima da unaprijede svoj doživljaj putovanja te će promovirati restorane, muzeje, trgovine, sportske događaje, povijesne lokacije i kulturne aktivnosti određene zemlje. Aplikacija će koristiti turistima kao i lokalnim zaposlenicima u turističkoj industriji.

Aplikacija koristi Watsonov Analizator tona (Tone Analyzer) pri sugeriranje prikladnih događaja, Uvide u osobnost (Personality Insights) pri donošenju preporuka za putovanje, turističke ili kulturalne znamenitosti i Prirodno prepoznavanje jezika (Natural Language Recognition) tijekom razgovora o lokalnim znamenitostima. Frida komunicira i pruža informacije temeljene na putnikovim ranijim odabirima, kao i odabirima ljudi sličnih interesa. Aplikacija neprekidno uči putem korisničkih unosa kako bi dostavljala još bolje preporuke. Učeći od Watsona, Frida će biti u stanju predvidjeti korisnikove željene aktivnosti i davati sugestije temeljene na prethodnim odabirima, interesima te čak na korisnikovom trenutnom emotivnom stanju.

"Putnici danas mogu koristiti bezbroj internetskih stranica i aplikacija koje nam nude brojne kompanije diljem svijeta kako bi unaprijedili svoje korisničko iskustvo. Međutim, takve internetske stranice i aplikacije nisu povezane na način koji odgovara korisniku. Aplikacija koju smo mi predložili, Frida, koristit će javno dostupne podatke i pružiti jedninstveno sučelje za korisnike za korisnike, tako da putnici više neće morati pretraživati brojne stranice i aplikacije kako bi pronašli relevantne sugestije.”, rekao je Mario Jurić, menadžer Odjela za poslovna rješenja Megatrend poslovnih rješenja.

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja pridružila se Watson Build izazovu za IBM-ove poslovne partnere kako bi pomogli u razvoju nove vrste poslovanja – takve koje razvija i nudi aplikacije iz oblaka koristeći najbolju globalnu infrastrukturu.

Tvrtka je započela projekt s Design Thinking radionicom koju je vodio Milivoj Obradović, Megatrendov konzultant za Design Thinking, a rezultirala je idejom o razvoju Fride - aplikacije za osobe koje žele putovati i primati preporuke o zemljama u kojima se nalaze. Megatrendovi programeri trenutno rade na razvoju prototipa, koristeći neke od 160+ IBM-ovih mikrousluga dostupnih u IBM Cloudu.

Još iz kategorije

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

17.06.2018. komentiraj

Međunarodni Bledski festival vode još jednom se pokazao kao odlična platforma za povezivanje različitih javnih i privatnih organizacija te stručnjaka vezanih uz tematiku očuvanja i održivog korištenja voda. Dodjela nagrada u kategorijama korporativnih, nacionalnih i pojedinačnih projekata, među kojima je nagrada za velike tvrtke pripala Ericssonu Nikoli Tesli, otkrila je najbolje inovacije i prakse u vezi vode te projekte koje bi trebalo slijediti.

Nova generacija obiteljskih tvrtki

Nova generacija obiteljskih tvrtki

17.06.2018. komentiraj

Prema novom istraživanju Centra za obiteljske tvrtke u Deloitteu: Nova generacija voditelja obiteljskih tvrtki – istraživanje poslovnih ekosustava, brojne obiteljske tvrtke koje žele napredovati u današnjem dinamičnom, složenom poslovnom okruženju moraju pomno razmotriti vrste poslovnih odnosa koji mogu proizvesti dodanu vrijednost.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

15.06.2018. komentiraj

Čini se kako će oni koji traže posao u Hrvatskoj uskoro dobiti priliku pronaći novi posao. Ako je suditi po istraživanju tvrtke ManpowerGroup o prognozama zapošljavanja, koje je u Hrvatskoj provedeno po drugi put, možemo očekivati dosta aktivno tržište rada u sljedeća tri mjeseca.