Mediji i naplata digitalnog sadržaja

Mediji i naplata digitalnog sadržaja

Foto: Fotolia

Mediji su se sa širenjem interneta i okretanjem oglašivača drugim platformama za pridobivanje korisnika našli u nezavidnoj situaciji, koja je rezultirama gašenjem stotina medija diljem svijeta, pretežno tiskanih, kao i gubitkom tisuća i tisuća radnih mjesta. Ali, 15 godina kasnije, čini se da trendovi idu u pozitivnijem smjeru.

Barem kad se govori o američkim i britanskim medijima. Jer, gledajući broj digitalnih pretplatnika, praktički svi najjači svjetski mediji u tom prostoru, bilježe rast na kvartalnoj razini.

Uvjerljivo prvi i dalje je New York Times, prvi medij koji je shvatio kako u digitalnom svijetu početi ostvarivati profit. Trenutno ima 3,5 milijuna pretplatnika, u prvom kvartalu bio je na 3,3 milijuna. Slijedi Wall Street Journal s 1,8 milijuna u odnosu na 1,5 milijuna pretplatnika te Washington Post s 1,2 milijuna pretplatnika, koliko je imao i u ožujku.

Financial Times dogurao je do milijuna sa 740 tisuća, a zanimljiv rast bilježi i The Guardian sa 660 tisuća pretplatnika u odnosu na njih 570 tisuća iz prvog kvartala ove godine.

Ukratko, situacija djeluje bolja, iako se trenutno odnosi isključivo na one najveće, koji su uspjeli uložiti novac i vrijeme u kvalitetnu tranziciju.

Još iz kategorije

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

29.05.2020. komentiraj

Najnoviji Ericssonov ConsumerLab izvještaj otkriva nove uvide u stavove korisnika o izazovima održivosti te o potencijalu tehnologije kao podrške u povećavanju vlastitog pozitivnog učinka. Utemeljen na studiji provedenoj na 12.000 korisnika interneta iz cijelog svijeta, izvještaj otkriva trenutačne korisničke stavove o okolišno održivim stilovima života.

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

28.05.2020. komentiraj

Ministar Darko Horvat dodijelio je prvih 28 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za pozitivno evaluirane projekte u sklopu poziva „Inovacije u S3 područjima“. Cilj je ovog natječaja potaknuti nova ulaganja u provedbu rješenja – inovativnih proizvoda ili usluga malih i srednjih poduzetništva (MSP) u S3 područjima kroz dvije vrste inovacijskih aktivnosti: ulaganja u inovacije procesa i/ili organizaciju poslovanja.