MasterCard najavljuje nove prilike za europske startupove

MasterCard najavljuje nove prilike za europske startupove

Foto: Fotolia

MasterCard poziva sve inovativne startupove iz cijele Europe da se prijave na novi krug Start Path Europe programa. Start Path program startupovima pruža podršku i znanje kako bi mogli prevladati ključne izazove i proširiti svoje poslovanje.

Start Path Europe će u trajanju od 12 mjeseci pružiti podršku prilagođenu svakom startupu zasebno, kako bi riješili specifične prioritete svake kompanije. MasterCard stručnjaci iz cijelog svijeta mentorirat će startupove uključene u ovaj program. Startupovi će također biti predstavljeni partnerima kompanije MasterCard s ciljem istraživanja mogućnosti realizacije svojih projekata i koristiti postojeća rješenja kompanije MasterCard.

„Start Path Europe je jedinstven program jer umjesto primjene pristupa „jedna veličina odgovara svima“ našu podršku prilagođavamo pojedinačnim potrebama svakog startupa“, izjavila je Stephane Wyper, Global Lead Start Path programa kompanije MasterCard. „Naš cilj je pomoći svakom startupu da uspije i naraste brže nego što bi to mogao samostalno.“

Kompanija MasterCard predstavila je i prvu Start Path Europe generaciju iz 2014. godine, koja se sastojala od kompanija odabranih između više od 30 država: Ridango, Zencard, Xpreso, Instabank, MePin i Storee.

„Start Path Europe nam je puno pomogao“ izjavio je Simon Pleass, suosnivač i izvršni direktor kompanije Xpreso iz Dublina. Xpreso je kompanija osnovana 2012. godine s idejom povezivanja kupaca i dostavljača u stvarnom vremenu, kako kupci više ne bi trebali sjediti kod kuće i čekati svoje pakete.

„Za nas je dostava proizvoda jednako važna kao i sam proizvod, pa je naša misija osigurati korisnicima besprijekorno iskustvo dostave“ rekao je Pleass. „Zahvaljujući podršci kompanije MasterCard, počeli smo surađivati s nekoliko velikih organizacija čime smo proširili naše poslovne veze i prodajne mogućnosti.“

Najviše osam europskih kompanija bit će odabrano za sudjelovanje u hibridnom programu koji će biti pokrenut u travnju 2015. godine.  Start Path je otvoren svim kompanijama fokusiranima na trgovinu. Sve pojedinosti programa i online prijavu možete naći na sljedećoj stranici: www.f6s.com/mastercardstartpath . Rok za prijavu je 19. veljače 2015 godine.

Još iz kategorije

AMD je uhvatio momenat i opasno prijeti Intelovoj dominaciji

AMD je uhvatio momenat i opasno prijeti Intelovoj dominaciji

26.03.2019. komentiraj

Dokaz da AMD polako sustiže Intel jest na DIY (Do It Yoursel - Uradi sam) PC tržištu. Primjerice, na Amazonu i Neweggu, Ryzen procesori često su istaknuti kao bestseleri, odmah uz Intelove procesore. Također, Ryzen je vrlo često dio preporuke recenzenata u nekoliko cjenovnih kategorija, ali ono najbitnije, same brojke ukazuju na to da Intel bilježi pad prodaje procesora, a AMD rast.

EU kaznila Google s 1,7 milijardi dolara zbog zlouporabe internet oglašavanja

EU kaznila Google s 1,7 milijardi dolara zbog zlouporabe internet oglašavanja

22.03.2019. komentiraj

Google se ponovno našao u problemmima jer Europska komisija “odrezala” mu je kaznu od 1,68 milijardi američkih dolara zbog zlouporabe dominantnog položaja na području internetskog oglašavanja, što se i nagađalo, samo nije bilo poznato kolika će točno novca ponajveća tehnološka kompanija na svijetu trebati platiti.

Google na čelu 50 najinovativnijih tvrtki

Google na čelu 50 najinovativnijih tvrtki

22.03.2019. komentiraj

Prvi put u posljednjih 13 godina došlo je do promjene na vrhu godišnjeg popisa najinovativnijih tvrtki po anketi Boston Consulting Group  Google je skočio na prvo mjesto, a Amazon na drugo, svrgnuvši tako dodatno Apple, koji je na samom vrhu od 2005. godine. Microsoft i Samsung zauzeli su četvrto, odnosno peto mjesto, i tako zaokružili popis prvih pet najinovativnijih tvrtki na svijetu.