Libusoft Cicom nova članica IN2 grupe

Libusoft Cicom nova članica IN2 grupe

Foto: Goran Matošević, Dražen Tomić / Tomich Productions

Informatička i konzultantska kompanija koja se bavi razvojem i implementacijom rješenja za informatizaciju procesa poslovanja Libusoft Cicom postaje dio IN2 grupe. Nova akvizicija IN2 grupe slijedi strategiju RAST-a grupe u cilju širenja poslovanja, novih klijenata, novih ljudi, njihovog osobnog i poslovnog razvoja te novih članica grupe.

Tvrtka Libusoft Cicom (LC) jedna je od predvodnika digitalizacije javne uprave u Hrvatskoj. Tvrtka je ponosna na činjenicu da je u IT sustavu svakog hrvatskog pametnog grada barem jedno LC rješenje. Iskustvo, stručnost i znanje stručnjaka LC-a rezultat je tridesetogodišnjeg razvoja, ulaganja i kontinuiranog rasta. Danas LC zapošljava 150 zaposlenika koji pružaju IT usluge i razvijaju specifične softvere za preko 1.000 korisnika.  Jednako vrijedno iskustvo LC ima u projektiranju i implementaciji cjelovitih hardverskih sustava te sistemsko-tehničkoj podršci kao i u konzaltingu. Programska rješenja LC-a namijenjena su jedinicama lokalne, područne i regionalne samouprave, zatim proračunskim korisnicima, komunalnim poduzećima, upraviteljima stambenih zgrada, tvrtkama i neprofitnim organizacijama.

„Tvrtka Libusoft Cicom može se pohvaliti velikim tržišnim udjelom i odličnim timom vrhunskih stručnjaka, a ova akvizicija će sigurno biti novi vjetar u leđa za naše zaposlenike i klijente. Veseli nas što ćemo postati dio Juniper grupe i IN2 grupe te svojim specifičnim znanjima, iskustvom i proizvodima nadograditi ponudu rješenja IN2 grupe te postati zajedno jači na tržištu“, izjavio je Marko Ignjatović, direktor tvrtke Libusoft Cicom.

IN2 grupa kontinuirano prati stanje na tržištu, prepoznaje najbolje potencijalne partnere te sustavno širi svoje poslovanje akvizicijama IT tvrtki koje se svojim djelovanjem uklapaju u već definirane sektore unutar grupe ili pak nadograđuju poslovanje IN2 grupe s nekim novim inovativnim rješenjem.

2022. godina posebna je za IN2 grupu iz više razloga. Proslavili su 30 godina grupe, prisjetili se svih važnih projekata koji su digitalno transformirali suvremeni način života Hrvata te ostvarili odlične poslovne rezultate.

„Sljedeći našu dugoročnu viziju digitalizacije Hrvatske, odlučili smo našu grupu proširiti za još jednu novu članicu tvrtku Libusoft Cicom koja razvija specifična IT rješenja te je uvijek korak ispred svog vremena, baš kao i IN2 grupa. Veseli nas što ćemo postati bogatiji za novog partnera koji dijeli naše vrijednosti, a zajedničkom sinergijom postići ćemo daleko više za naše klijente i korisnike“, izjavio je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Akvizicija tvrtke Libusoft Cicom nije jedina akvizicija IN2 grupe u ovoj godini, a svakako nije niti posljednja u narednom razdoblju.

„Libusoft Cicom je tvrtka koja ima izuzetno kvalitetna softverska rješenja i ekspertizu, dugu tradiciju i tržišni je lider u nekoliko segmenata poslovanja. Ova akvizicija za IN2 grupu znači daljnje jačanje tržišne pozicije i prisutnosti u svim poslovnim vertikalama. Planiramo podržati anorganski rast IN2 grupe i u budućnosti,  kontinuirano radimo na novim potencijalnim partnerstvima i akvizicijama.“ izjavila je Katarina Šiber Makar, Senior Vice President for Business Development u CSI-ju i članica Nadzornog odbora IN2 grupe.

Još iz kategorije

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

27.11.2022.

Deloitte objavio svoju prestižnu ljestvicu CE Technology Fast 50 kojom rangiraju najbrže rastuće srednjoeuropske tehnološke tvrtke i povezuju ih u mrežu uspješnih igrača na hrvatskom tech tržištu. U top 50 tvrtki ušlo ih je čak osam iz Hrvatske, od kojih je health tech boutique IT tvrtka Devōt daleko najbolje rangirana u software kategoriji.

Async Labs  rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

Async Labs rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

26.11.2022.

Digitalna agencija Async Labs jedina je hrvatska IT agencija koja se već drugu godinu zaredom našla se na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe i to na 42. mjestu. Natječaj se provodi već više od 20 godina u 3 kategorije: Technology Fast 50, Companies to Watch, te Zvijezde pozitivnog utjecaja. Async Labs je prepoznat i od strane Clutcha kao jedna najboljih developerskih agencija u Hrvatskoj i regiji.

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

25.11.2022.

Xiaomi je pao u negativno područje u trećem kvartalu 2022. Kineski dobavljač izvijestio je o padu prihoda od 10 posto nakon što su globalne makroekonomske turbulencije utjecale na potražnju za pametnim telefonima.