LG u Dow Jonesovom indeksu održivosti jedanaestu godinu zaredom

LG u Dow Jonesovom indeksu održivosti jedanaestu godinu zaredom
DepositPhotos

LG Electronics (LG) jedanaestu se godinu zaredom smjestio u Dow Jonesov svjetski indeks održivosti (DJSI World), pokazujući tako kontinuiranu vodeću poziciju u odgovornom upravljanju na temelju ESG kriterija održivosti.

DJSI World navodi samo deset posto najboljih od preko 2.500 globalnih kompanija u području korporativne održivosti, ocjenjujući svaku organizaciju na temelju dubinskih analiza njihovih ekoloških, društvenih i upravljačkih praksi. DJSI World ažurira se svake godine te ga investitori, vlade i drugi ključni dionici diljem svijeta prate i smatraju pouzdanim pokazateljem korporativne predanosti ESG-u.

LG je u ovogodišnjem Indeksu postigao dobre rezultate u svim trima područjima upravljanja na temelju ESG kriterija. Kompanija je dobila visoke ocjene za svoje različite inicijative usmjerene na okoliš među kojima su aktivno smanjivanje emisija stakleničkih plinova i potrošnje vode uz istodobno povećavanje stopa recikliranja, prelazak na obnovljive izvore energije te postojano napredovanje prema cilju postizanja ugljične neutralnosti do 2030. LG je prošle godine smanjio ukupnu količinu izravnih i neizravnih emisija stakleničkih plinova iz svojih domaćih i inozemnih lokacija za 40 posto (u usporedbi s razinama iz 2017.).

Što se tiče društvenih kriterija, LG je dobio povoljnu ocjenu DJSI Worlda za snažne napore u upravljanju opskrbnim lancem i raznolikosti na radnom mjestu te za stvaranje inkluzivne kulture. Uz to je pozitivno ocijenjen za provedbu transparentnih i odgovornih praksi upravljanja, uključujući objavljivanje Matrice vještina menadžmenta (Board Skill Matrix - BSM) te definiranje smjernica za menadžment u područjima neovisnosti, stručnosti i raznolikosti.

LG je posvećen ostvarenju inkluzivnijeg društva pružanjem proizvoda koji su uistinu pristupačni te je nedavno u Koreji uveo besplatne naljepnice na Braillevom pismu kako bi osobama s oštećenjem vida omogućio praktičnije upravljanje uređajima. Tvrtka je također pokazala svoju predanost ispunjavanju najviših svjetskih standarda stjecanjem certifikata ISO37301 Britanskog instituta za norme. Riječ je o međunarodno priznatoj normi koju je razvila Međunarodna organizacija za normizaciju (ISO), a koja procjenjuje jesu li politike upravljanja sukladnošću tvrtke i sustavi upravljanja rizicima u skladu s globalnim standardima.

Osim što je 11 godina zaredom uvršten na DJSI World, LG je 13 godina zaredom uvršten i u azijsko-pacifički DJSI Indeks te 14 godina zaredom u korejski DJSI Indeks. Azijsko-pacifički Indeks procjenjuje iste kriterije kao DJSI World te uključuje prvih 20 posto od 600 najboljih tvrtki u azijsko-pacifičkoj regiji, dok korejski DJSI Indeks prepoznaje 30 posto od 200 najboljih tvrtki sa sjedištem u Južnoj Koreji.

Uz to je i EcoVadis, globalni procjenjitelj poslovne održivosti dodijelio LG-u drugu godinu zaredom platinasti status, što LG svrstava u jedan posto najboljih među svim kompanijama kad je riječ o inicijativama za održivost. U posljednje je dvije godine globalna investicijska istraživačka tvrtka Morgan Stanley Capital International (MSCI) dodijelila LG-u ocjenu A.

LG-eve prakse i ciljevi upravljanja ESG kriterijima održivosti, uključujući srednjoročne i dugoročne strateške zadatke koje je tvrtka uspostavila ranije ove godine jasno su izloženi u njezinom Planu za bolji život 2030. Plan utjelovljuje LG-evu predanost ostvarenju inkluzivnijeg i raznolikijeg društva prihvaćanjem razlika i stvaranjem bliskih saveza sa zaposlenicima, korporativnim partnerima i dionicima.

„Nastavit ćemo činiti sve što možemo kako bismo ostvarili svoju viziju za održiviju budućnost. Koristeći svoje iskustvo, inovativne tehnologije i globalnu prisutnost nastojat ćemo pomoći u tome da život bude bolji i kvalitetniji za sve“, rekao je Hong Sung-min, voditelj LG-evog odjela ESG-a.