LG otvorio još jedan AI laboratorij u Sjevernoj Americi

LG otvorio još jedan AI laboratorij u Sjevernoj Americi

Foto: Dražen Tomić

Prošlog tjedna s radom je započeo novi LG-ev laboratorij za istraživanje i razvoj umjetne inteligencije u Kanadi. On je zamišljen kao potpora proširenom AI laboratoriju u Silicijskoj dolini, koji je smješten u Santa Clari.

Kao podrška LG-evoj viziji umjetne inteligencije kao ključnog pokretača budućeg razvoja, laboratoriji u Sjevernoj Americi dodatno poboljšavaju globalne istraživačke kapacitete te kompanije koji uključuju i AI laboratorije u Južnoj Koreji, Indiji i Rusiji. Osim toga, LG ulazi u novo istraživačko partnerstvo sa Sveučilištem u Torontu koje je poznato po stručnosti na području umjetne inteligencije i strojnog učenja, a posebice tzv. dubokog učenja.

„Umjetna inteligencija će naposljetku dotaknuti živote svih nas, transformirajući način na koji živimo, radimo i zabavljamo se“, izjavio je predsjednik i glavni tehnološki direktor tvrtke LG Electronics I.P. Park. „Ranom implementacijom umjetne inteligencije u povezanim uređajima postavljamo temelje za sutrašnje pametne gradove, domove, tvrtke i uređaje koji će imati mogućnosti o kojima nitko nije niti sanjao.“ Također je rekao da će laboratoriji u Sjevernoj Americi te partnerstvo sa Sveučilištem u Torontu imati ključnu ulogu u razvoju tehnologija koje će oblikovati budućnost.

U sklopu petogodišnjeg istraživačkog partnerstva sa Sveučilištem u Torontu, LG će u skladu sa strategijom „Open Platform-Open Partnership-Open Connectivity” proširiti svoj AI ekosustav. Novi laboratorij će imati velike koristi od stručnosti istraživača koji će od sada imati priliku surađivati s rastućim LG-evim američkim i kanadskim timovima, specijaliziranim za istraživanje i razvoj na području umjetne inteligencije. Uz to, tvrtka namjerava surađivati sa startupima iz Sjeverne Amerike te ulagati u njih.

Još iz kategorije

Dodijeljeno 15,2 milijuna kuna za poticanje inovacija

Dodijeljeno 15,2 milijuna kuna za poticanje inovacija

11.12.2018. komentiraj

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u Čakovcu je predstavila rezultate natječaja Programa provjere inovativnog koncepta (PoC7). Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelili su ugovore za 54 korisnika u vrijednosti 15,2 milijuna kuna.

Novi poticaji za inovacije stižu iz Europskog investicijskog fonda i PBZ-a

Novi poticaji za inovacije stižu iz Europskog investicijskog fonda i PBZ-a

11.12.2018. komentiraj

Europski investicijski fond podržat će Privrednu banku Zagreb ugovorom o garanciji za portfelj od 25 milijuna eura novih kredita za inovativna mala i srednja poduzeća te manja srednje kapitalizirana poduzeća koja broje do 500 zaposlenih.

Hrvatske tvrtke planiraju povećanje ulaganja u istraživanje i razvoj

Hrvatske tvrtke planiraju povećanje ulaganja u istraživanje i razvoj

10.12.2018. komentiraj

Hrvatske tvrtke u idućim godinama planiraju povećanje ulaganja u istraživanje i razvoj, pokazuje istraživanje tvrtke Deloitte. Deloitteovo izvješće o istraživanju i razvoju u korporacijama u srednjoj Europi pokazuje da više od dvije trećine tvrtki iz srednje Europe (67 posto) namjerava povećati svoje rashode za istraživanje i razvoj u sljedeće tri do pet godina, a 80 posto hrvatskih tvrtki je navelo kako planira povećati svoje rashode za istraživanje i razvoj u tom periodu.