LG objavio odlične rezultate mobilnog poslovanja u četvrtom kvartalu

LG objavio odlične rezultate mobilnog poslovanja u četvrtom kvartalu

Nije nikakva tajna da Samsung svojom masivnom prodajom dominira Android tržištem. Međutim, nakon što je LG objavio svoje izvješće, čini se da bi na vrhu tržišta moglo biti mjesta i za još jedno veliko ime. Izvješće LG-a za četvrti kvartal 2013. godine pokazuje da je kompanija prodala rekordnih 13,2 milijuna telefona.

Ovo ne samo da je pristojan broj, već je 54-postotno povećanje u odnosu na isti period prethodne godine. Ovo su vrlo dobre vijesti za mobilnu diviziju LG-a, no iako su ove brojke puno manje od Samsungovih, one ipak ohrabruju.

Do sada smo imali prilike čuti glasine kako G2 telefon ne ostvaruje očekivane rezultate, međutim ove najnovije brojke zasigurno demantiraju tvrdnje o neuspjehu ovog telefona. Iako je svima jasno da je pred LG-em još dug put, LG je put prema cilju započeo na najbolji mogući način.

U 2013. godini je tvrtka napravila neke velike poteze, te su predstavili samo jedan flagship uređaj i svoj prvi Android tablet, koji su ih doveli do povećanja prihoda od 29 posto u odnosu na prethodnu godinu, čime su godinu završili sa 11,85 milijardi dolara prihoda.

Međutim, gledajući kompaniju u cijelosti, LG je godinu završio s gubitkom od 60 milijuna dolara, za koji oni tvrde da je nastao zbog kompanijinog povećanog ulaganja u marketing, čime su željeli ojačati tvrtkinu poziciju na tržištu.

Na Android tržištu, Samsung je jedan od rijetkih OEM-ova koji je s marketinške strane napravio sve kako treba, stvarajući u samo nekoliko godinu ogromnu prisutnost na tržištu. Međutim, za provođenje takve marketinške strategije potrebni su duboki džepovi i velika ulaganja, što je jednostavno nedostižno za LG ali i ostale kompanije na tržištu.

Iako je 2013. godina, u odnosu na 2012. za LG bila uspješnija po pitanju mobilnih uređaja, postavlja se pitanje hoće li 2014. biti godina rasta za LG, ili će Samsung ponovno uspjeti ugušiti svoje konkurente?

Još iz kategorije

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

02.06.2020. komentiraj

Najnoviji podaci Tenderi.hr pokazuju kako je u svibnju ove godine ugovoreno 178,761 milijuna kuna vrijednih javnih nabava, što je 1.79 posto manje od procijenjenih 182,019 milijuna kuna koliko je bilo predviđeno za tendere koji su ugovoreni u svibnju ove godine.

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

31.05.2020. komentiraj

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.