LG objavio odlične rezultate mobilnog poslovanja u četvrtom kvartalu

LG objavio odlične rezultate mobilnog poslovanja u četvrtom kvartalu

Nije nikakva tajna da Samsung svojom masivnom prodajom dominira Android tržištem. Međutim, nakon što je LG objavio svoje izvješće, čini se da bi na vrhu tržišta moglo biti mjesta i za još jedno veliko ime. Izvješće LG-a za četvrti kvartal 2013. godine pokazuje da je kompanija prodala rekordnih 13,2 milijuna telefona.

Ovo ne samo da je pristojan broj, već je 54-postotno povećanje u odnosu na isti period prethodne godine. Ovo su vrlo dobre vijesti za mobilnu diviziju LG-a, no iako su ove brojke puno manje od Samsungovih, one ipak ohrabruju.

Do sada smo imali prilike čuti glasine kako G2 telefon ne ostvaruje očekivane rezultate, međutim ove najnovije brojke zasigurno demantiraju tvrdnje o neuspjehu ovog telefona. Iako je svima jasno da je pred LG-em još dug put, LG je put prema cilju započeo na najbolji mogući način.

U 2013. godini je tvrtka napravila neke velike poteze, te su predstavili samo jedan flagship uređaj i svoj prvi Android tablet, koji su ih doveli do povećanja prihoda od 29 posto u odnosu na prethodnu godinu, čime su godinu završili sa 11,85 milijardi dolara prihoda.

Međutim, gledajući kompaniju u cijelosti, LG je godinu završio s gubitkom od 60 milijuna dolara, za koji oni tvrde da je nastao zbog kompanijinog povećanog ulaganja u marketing, čime su željeli ojačati tvrtkinu poziciju na tržištu.

Na Android tržištu, Samsung je jedan od rijetkih OEM-ova koji je s marketinške strane napravio sve kako treba, stvarajući u samo nekoliko godinu ogromnu prisutnost na tržištu. Međutim, za provođenje takve marketinške strategije potrebni su duboki džepovi i velika ulaganja, što je jednostavno nedostižno za LG ali i ostale kompanije na tržištu.

Iako je 2013. godina, u odnosu na 2012. za LG bila uspješnija po pitanju mobilnih uređaja, postavlja se pitanje hoće li 2014. biti godina rasta za LG, ili će Samsung ponovno uspjeti ugušiti svoje konkurente?

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.