Lenovu PC-ji nisu dovoljni - hoće i poslužitelje!

Lenovu PC-ji nisu dovoljni - hoće i poslužitelje!

Prema nekim najavama Lenovo bi uskoro trebao doći u posjed IBM-ovog odjela za razvoj (i prodaju) System x x86 poslužitelja koji se temelje na standardnoj PC arhitekturi. Ukoliko je suditi prema dosadašnjem odnosu dviju tvrtki - u kojem je Lenovo kupovinom IBM-ove PC divizije postao drugi najveći proizvođač računala na svijetu, a IBM uspješno razvio portfelj poslovnih infrastruktura i usluga – novi bi ugovor mogao stvoriti dodatni poticaj za razvoj obiju tvrtki.

Naime, prodajom System x x86 poslovanja IBM bi došao u posjed dodatnih financijskih sredstava (reda veličine nekoliko milijardi američkih dolara) koje bi mogao uložiti u daljnje unaprjeđenje svojih najtraženijih tehnologija, proizvoda i usluga, a Lenovo bi mogućnošću ponude poslužiteljskih rješenja vrlo učinkovito nadopunio svoje iznimno uspješno PC poslovanje. Iako sam dogovor i pripadajući iznosi još nisu potvrđeni, krugovi bliski tvrtkama spominju da bi ovaj ugovor mogao vrijediti od 2,5 do čak 4,5 milijarde dolara.

U prilog vjerojatnosti dogovora govore i službeni podaci koji pokazuju da su IBM-ovi prihodi od prodaje System x proizvoda u prvom tromjesečju ove godine pali za 9 posto. S obzirom na takav razvoj situacije i sve veću konkurenciju i pritiske sa strane Della, HP-a, ali i Lenova u ovom segmentu, "ojačavanje" prokušanog partnera i usmjeravanje sredstava u segmente s manjom razinom konkurentnosti za IBM ima itekakvog smisla.

Prema svemu sudeći uskoro ćemo naziv "Lenovo" osim na prijenosnicima i osobnim računalima viđati i u poslužiteljskim sobama!

Još iz kategorije

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.