Lenovu PC-ji nisu dovoljni - hoće i poslužitelje!

Lenovu PC-ji nisu dovoljni - hoće i poslužitelje!

Prema nekim najavama Lenovo bi uskoro trebao doći u posjed IBM-ovog odjela za razvoj (i prodaju) System x x86 poslužitelja koji se temelje na standardnoj PC arhitekturi. Ukoliko je suditi prema dosadašnjem odnosu dviju tvrtki - u kojem je Lenovo kupovinom IBM-ove PC divizije postao drugi najveći proizvođač računala na svijetu, a IBM uspješno razvio portfelj poslovnih infrastruktura i usluga – novi bi ugovor mogao stvoriti dodatni poticaj za razvoj obiju tvrtki.

Naime, prodajom System x x86 poslovanja IBM bi došao u posjed dodatnih financijskih sredstava (reda veličine nekoliko milijardi američkih dolara) koje bi mogao uložiti u daljnje unaprjeđenje svojih najtraženijih tehnologija, proizvoda i usluga, a Lenovo bi mogućnošću ponude poslužiteljskih rješenja vrlo učinkovito nadopunio svoje iznimno uspješno PC poslovanje. Iako sam dogovor i pripadajući iznosi još nisu potvrđeni, krugovi bliski tvrtkama spominju da bi ovaj ugovor mogao vrijediti od 2,5 do čak 4,5 milijarde dolara.

U prilog vjerojatnosti dogovora govore i službeni podaci koji pokazuju da su IBM-ovi prihodi od prodaje System x proizvoda u prvom tromjesečju ove godine pali za 9 posto. S obzirom na takav razvoj situacije i sve veću konkurenciju i pritiske sa strane Della, HP-a, ali i Lenova u ovom segmentu, "ojačavanje" prokušanog partnera i usmjeravanje sredstava u segmente s manjom razinom konkurentnosti za IBM ima itekakvog smisla.

Prema svemu sudeći uskoro ćemo naziv "Lenovo" osim na prijenosnicima i osobnim računalima viđati i u poslužiteljskim sobama!

Još iz kategorije

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.

Googleova matična tvrtka Alphabet premašila vrijednost od bilijun dolara

Googleova matična tvrtka Alphabet premašila vrijednost od bilijun dolara

21.01.2020. komentiraj

Googleova matična kompanija Alphabet uspjela je premašiti vrijednost od bilijun američkih dolara, što je dosad uspjelo samo trima konkurentima - Appleu, Amazonu i Microsoftu. Ne treba posebno naglašavati koliko je to izniman uspjeh i svakako se s razlogom slavi u Alphabetu.

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

20.01.2020. komentiraj

Europski regulatori tržišta sve češće predstavljaju iznimnu prepreku velikim europskim kompanijama, zbog čega se pokrenuo Europski okrugli stol za industriju (ERT) i čine ga izvršni direktori te članovi upravnih odbora velikih europskih kompanija. Konkretnije, ima ih 55 i imaju što za reći.