Lenovu PC-ji nisu dovoljni - hoće i poslužitelje!

Lenovu PC-ji nisu dovoljni - hoće i poslužitelje!

Prema nekim najavama Lenovo bi uskoro trebao doći u posjed IBM-ovog odjela za razvoj (i prodaju) System x x86 poslužitelja koji se temelje na standardnoj PC arhitekturi. Ukoliko je suditi prema dosadašnjem odnosu dviju tvrtki - u kojem je Lenovo kupovinom IBM-ove PC divizije postao drugi najveći proizvođač računala na svijetu, a IBM uspješno razvio portfelj poslovnih infrastruktura i usluga – novi bi ugovor mogao stvoriti dodatni poticaj za razvoj obiju tvrtki.

Naime, prodajom System x x86 poslovanja IBM bi došao u posjed dodatnih financijskih sredstava (reda veličine nekoliko milijardi američkih dolara) koje bi mogao uložiti u daljnje unaprjeđenje svojih najtraženijih tehnologija, proizvoda i usluga, a Lenovo bi mogućnošću ponude poslužiteljskih rješenja vrlo učinkovito nadopunio svoje iznimno uspješno PC poslovanje. Iako sam dogovor i pripadajući iznosi još nisu potvrđeni, krugovi bliski tvrtkama spominju da bi ovaj ugovor mogao vrijediti od 2,5 do čak 4,5 milijarde dolara.

U prilog vjerojatnosti dogovora govore i službeni podaci koji pokazuju da su IBM-ovi prihodi od prodaje System x proizvoda u prvom tromjesečju ove godine pali za 9 posto. S obzirom na takav razvoj situacije i sve veću konkurenciju i pritiske sa strane Della, HP-a, ali i Lenova u ovom segmentu, "ojačavanje" prokušanog partnera i usmjeravanje sredstava u segmente s manjom razinom konkurentnosti za IBM ima itekakvog smisla.

Prema svemu sudeći uskoro ćemo naziv "Lenovo" osim na prijenosnicima i osobnim računalima viđati i u poslužiteljskim sobama!

Još iz kategorije

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

15.10.2019. komentiraj

Aplikacijom Settle, koja je od početka srpnja dostupna u Hrvatskoj, od danas je moguće platiti kod trgovaca i ugostitelja. Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje i prijenos novca, izgrađena na platformi norveške tvrtke Auka, koja je dokazana u praksi te je ostvarila velik uspjeh u nordijskim zemljama. Hrvatska je bila prvo tržište na kojemu je Auka predstavila Settle, novu aplikaciju za mobilno plaćanje koja će uskoro biti dostupna i u drugim europskim zemljama, a korisnici su dosad mogli osloniti na Settle kako bi brzo, jednostavno poslali novac prijateljima i rodbini.

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

14.10.2019. komentiraj

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2019. godine ukupno je putem servisa HITRO.HR otvoreno 4.452 trgovačkih društava i obrta. Od toga je otvoreno 37 obrta i osnovano 1.764 društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i 2.651 jednostavnih društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.).

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

14.10.2019. komentiraj

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.