Lenovo ponovno rekordno

Lenovo ponovno rekordno

Najnoviji rezultati Lenova za njihov treći fiskalni kvartal, koji je završio krajem prošle godine, završen je  rekordnom prodajom, prihodom prije oporezivanja i zaradom - prodajom od 9,4 milijarde dolara, što je porast od 12 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Istovremeno je ostvarena rekordna dobit prije oporezivanja od 246 milijuna američkih dolara, ukazujući kako se takav brz rast ostvaruje dok se povećava dobit. Zarada tvrtke Lenovo u trećem fiskalnom kvartalu od 205 milijuna američkih dolara također je bila rekordna, što je u usporedbi s proteklom godinom porast od 34 posto, s ukupnom maržom od 11,8 posto.

Bruto dobit za treći fiskalni kvartal povećala se za 15 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine na 1,1 milijardu američkih dolara, dok je operativna dobit za treći kvartal iznosila 243 milijuna američkih dolara, što je povećanje od 26 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Kako ističe Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor Grupe Lenovo strategija „prottect and attack” – koja se temelji na zaštiti  dva segmenta poslovanja, globalnog vezanog uz komercijalna računala i poslovanja u Kini, istodobno razvijajući tri prilike za veliki rast na tržištima u razvoju, globalni potrošački sektor te PC Plus proizvodi, poput pametnih telefona, tableta i Smart TV-a nastavljaju s ostvarivanjem rezultata.

„Ovaj kvartal, „napadni“ dio poslovanja ostvario je 50 posto tvrtkinih prihoda, što je značajan porast u usporedbi s razdobljem od prije četiri godine kada je tvrtka po prvi put predstavila strategiju a prihodi vezani uz „napadni“ iznosili su 32 posto. Dodatno ukazujući na uravnoteženost tvrtke, prihodi vezani uz poslovnu jedinicu MIDH (Mobile Internet and Digital Home), a koja uključuje pametne telefone, tablete, te poslovanje vezano uz Smart TV, je ostvarila rekordnih 11 posto prihoda tvrtke u ovom kvartalu, što je povećanje od 77 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. Po prvi put, poslovanje vezano uz pametne telefone u Kini postalo je profitabilno“, ističu u Lenovu.

Još iz kategorije

Krenule nove Combisove stipendije

Krenule nove Combisove stipendije

12.12.2019. komentiraj

ICT kompanija Combis dodijelila je nove stipendije studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER). Combis već niz godina podržava mlade IT talente želeći im omogućiti što više konkretnih ICT znanja i prilika. 'Combis radi na zahtjevnim i zanimljivim projektima u području mrežnih tehnologija, a poznat je i po dobroj atmosferi i timskom duhu. Ponosan sam što nam studenti rado dolaze, s užitkom ali i naporno rade te aktivno sudjeluju u projektima. I na kraju, a možda i najvažnije - nakon stipendiranja, ostaju u našem timu', komentirao je Domagoj Pehar, direktor Sektora IP komunikacija i sigurnosti u Combisu.

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

11.12.2019. komentiraj

Jon Peddie Research u posljednjem je istraživanju pokazao da Nvidia vraća dominaciju nad AMD-om, koju je posljednjih nekoliko kvartala izgubila. Konkretno, u pretposljednjem ove godine imala je udio od 72,92 posto, dok je AMD na preostalih 27,08 posto. Naravno, to se tiče grafičkih kartica.

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

11.12.2019. komentiraj

Poslovni rezultati jedne od najjačih domaćih ICT tvrtki King ICT premašit će ukupno milijardu kuna, potvrdio je pred novinarima danas predsjednik Uprave Plamenko Barišić. Prema njegovim riječima to znači da će u Hrvatskoj prihodi King ICT-a preskočiti 750 milijuna kuna, dok će tvrtka Smart Energy koja se bavi tehnološkim rješenjima za objekte dosegnuti više od 190 milijuna kuna. Ostatak otpada na konsolidirane prihode četiriju King ICT-ovih tvrtki u regiji od koji su posebno zadovoljni poslovanje u Bosni i Hercegovini.