Lenovo ponovno rekordno

Lenovo ponovno rekordno

Najnoviji rezultati Lenova za njihov treći fiskalni kvartal, koji je završio krajem prošle godine, završen je  rekordnom prodajom, prihodom prije oporezivanja i zaradom - prodajom od 9,4 milijarde dolara, što je porast od 12 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Istovremeno je ostvarena rekordna dobit prije oporezivanja od 246 milijuna američkih dolara, ukazujući kako se takav brz rast ostvaruje dok se povećava dobit. Zarada tvrtke Lenovo u trećem fiskalnom kvartalu od 205 milijuna američkih dolara također je bila rekordna, što je u usporedbi s proteklom godinom porast od 34 posto, s ukupnom maržom od 11,8 posto.

Bruto dobit za treći fiskalni kvartal povećala se za 15 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine na 1,1 milijardu američkih dolara, dok je operativna dobit za treći kvartal iznosila 243 milijuna američkih dolara, što je povećanje od 26 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Kako ističe Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor Grupe Lenovo strategija „prottect and attack” – koja se temelji na zaštiti  dva segmenta poslovanja, globalnog vezanog uz komercijalna računala i poslovanja u Kini, istodobno razvijajući tri prilike za veliki rast na tržištima u razvoju, globalni potrošački sektor te PC Plus proizvodi, poput pametnih telefona, tableta i Smart TV-a nastavljaju s ostvarivanjem rezultata.

„Ovaj kvartal, „napadni“ dio poslovanja ostvario je 50 posto tvrtkinih prihoda, što je značajan porast u usporedbi s razdobljem od prije četiri godine kada je tvrtka po prvi put predstavila strategiju a prihodi vezani uz „napadni“ iznosili su 32 posto. Dodatno ukazujući na uravnoteženost tvrtke, prihodi vezani uz poslovnu jedinicu MIDH (Mobile Internet and Digital Home), a koja uključuje pametne telefone, tablete, te poslovanje vezano uz Smart TV, je ostvarila rekordnih 11 posto prihoda tvrtke u ovom kvartalu, što je povećanje od 77 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. Po prvi put, poslovanje vezano uz pametne telefone u Kini postalo je profitabilno“, ističu u Lenovu.

Još iz kategorije

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

21.08.2019. komentiraj

Izvoz softverske industrije u 2018. godini porastao je 28,1 posto i dosegao 4,243 milijarde kuna pokazuju podaci iz godišnjih financijskih izvješća ako se gleda samo segment softvera prema NKD-u. Na prvom mjestu s rastom od 6,17 posto smjestio se Span kojem je izvoz dosegao 172,22 milijuna kuna. Na drugom mjestu je vodnjanski Infobip, ali samo njegov hrvatski dio poslovanja, koji je u izvozu rastao 23,67 posto na 166,76 milijuna kuna.

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema EBITDA

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema EBITDA

20.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s analizom softverskog segmenta domaće ICT industrije i to prema najuspješnijima kada je riječ o dobiti prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) koji je na razini ovog segmenta dosegao u prošloj poslovnoj godini više od 1,79 milijardi kuna uz rast od 2,04 posto na godišnjoj razini.

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

19.08.2019. komentiraj

I došlo smo do najzanimljivijeg dijela naše velike analize domaće ICT industrije i to do softvera. Upravo je ovaj dio industrije oduvijek bilježio vrlo visoke stope rasta pa je tako bilo i prošle godine jer je softverska industrija porasla 17,61 posto kada je riječ o prihodima odnosno dosegla je 12,8 milijardi kuna prihoda. Ukupno je u ovoj analizi promatrano gotovo 2300 tvrtki što samo govori o važnosti ovog sektora koja će se dodatno vidjeti kada u analizi dođemo do broja zaposlenih i prosječnim plaćama.