Kreativnost i ulaganje u znanje obilježit će vrijeme koje dolazi

Kreativnost i ulaganje u znanje obilježit će vrijeme koje dolazi
Dražen Tomić / Tomich Productions

Combis nastavlja rast po broju zaposlenih i ekspertnim timovima, ističe za ICTbusiness.info predsjednik Uprave Combisa Goran Car i dodaje da su IT stručnjaci u današnje vrijeme traženi, što im daje priliku da biraju poslodavca, a pred poslodavca stavlja izazov kako da postanu i ostanu njihov prvi izbor.

Štos e tiče poslovanja u prošloj godini on ističe kako su tu inovativni i pametni projekti kao 30SEC security projekte, Smart City kao i naš portfelj za poslovanje u Cloudu - Cloud No. 9.

Kakva je za Combis prošla 2022. godina?

I 2022. godine, kao i prethodne dvije, rastemo prema našim očekivanjima i po željenim stopama rasta. Ono što je najbitnije rastemo u broju zaposlenika i ekspertnih timova - a to je cilj kojem težimo.

Već svi znamo koliko su IT stručnjaci u današnje vrijeme traženi, što im daje priliku da biraju poslodavca, a pred poslodavca stavlja izazov kako da postanu i ostanu njihov prvi izbor. Borimo se kao i druge kompanije s tim činjenicama osluškujući potrebe i ambicije naših trenutnih i potencijalnih zaposlenika. Ove godine smo u tome bili jako uspješni i priželjkujemo da će i u 2023. biti isto tako. Ono što je obilježilo ovu godinu je naša posvećenost podizanju znanja zaposlenika koji na taj način korisnicima tehnoloških rješenja mogu pružiti dodanu vrijednost koje nema kod drugih.

Što je bilo kljuno u 2022.?

Ponosni smo na pametne, 30SEC security projekte, Smart City kao i naš portfelj za poslovanje u Cloudu - Cloud No. 9. Volimo isticati kako s korisnicima uvijek njegujemo partnerski odnos, što podrazumijeva individualni pristup i odabir točno određene opreme i usluga koje su korisniku u tom trenutku potrebne za nesmetano poslovanje. Cloud No. 9 obuhvaća usluge i rješenja koja su dizajnirana na način da korisnik dobije najviše, u njemu najboljoj kombinaciji private, public, hybrid ili managed, u maksimalnoj sigurnosti, gdje se svaki projekt posebno dizajnira, jer, iako je Combisova snaga i ekspertiza globalna, pristup je uvijek lokalan.

Naša je strategija kroz ovu godinu, a tako će se nastaviti - jest biti angažirani. Oko ljudi, zdravlja, kreativnosti i razvijanja tehnologije na način da svakoj kompaniji ona bude po mjeri. Radili smo i na dodatnom podizanju kvalitete rješenja i usluga te korisnici vide razliku.

Pred nama je nova 2023. Kakva su vam očekivanja?

Tehnologija će se i dalje ubrzano razvijati, Cloud, virtualizacija, digitalizacija ureda, umjetna inteligencija, sve postaje pametnije. Promjene i tehnološki napredak su zajamčeni, na nama je da tehnologiju što bolje uštimamo, da radimo u dobroj (i sigurnoj) atmosferi i tako svi ostvarujemo naš puni potencijal.

Naša posebnost onako kako je mi vidimo je radna okolina u kojoj su mogućnosti učenja praktički neograničene - kako kroz mentorstvo, tako i kroz brojne poslovne edukacije i certifikacije, koje su već godinama dio naše radne kulture. Nema rasta bez znanja. To je posebno vidljivo u IT-u - mladi uče, ali i eksperti se nadograđuju.

Za ovu 2023. i iduće godine očekujem nastavak učenja, što više kreativnosti u poslu i ulaganja truda da što bolje komuniciramo prema kolegama i partnerima. Isto želim i konkurenciji, a svim našim korisnicima bih zahvalio na povjerenju i zaželio svako dobro povodom blagdana.