Kompanije Gameloft i EA Mobile iza sebe imaju vrlo dobru godinu

Kompanije Gameloft i EA Mobile iza sebe imaju vrlo dobru godinu

Foto: Fotolia

Kompanije Gameloft i EA Mobile, koje se bave razvojem igara za tablet i smartphone uređaje, su objavile financijske rezultate za 2013. godinu, a prema podacima iz izvješća čini se da su ove dvije kompanije imale jako dobru godinu.

Prodajni rezultati kompanije EA u 2013. su ukupno gledajući pali za 12 posto u odnosu na prodajne rezultate iz 2012. godine, međutim EA Mobile je zabilježio 13-postotni rast prihoda od prodaje, koji su iznosili 97 milijuna dolara. U prosincu 2013. godine preuzeto je 71 milijun EA Mobile igara putem iOS App Store i Google Play trgovina, te je ovo najveći broj preuzimanja u jednom mjesecu koji je ikada zabilježen.

The Simpsons: Tapped Out, je jedan od izdavačevih najuspješnijih naslova, koji je u četvrtom kvartalu 2013. godine zabilježio rekordan broj dnevno aktivnih korisnika. Igra je od svog lansiranja pa sve do danas zaradila 130 milijuna dolara.

Kompanija Gameloft je u 2013. godini zabilježila oko 320 milijuna dolara prihoda od prodaje, što je 12-postotno povećanje u odnosu na 2012. godinu. Teško je napraviti izravnu usporedbu između kompanija Gameloft i EA Mobile, budući da je EA Mobile samo mobilni odjel kompanije EA, a Gameloft je kompanija koja se bavi razvojem igara za standardne i prijenosne igraće konzole.

Međutim, Gameloft je objavio da je 66 posto njihovih prihoda u 2013. godini stiglo sa smartphone i tablet uređaja, dok je 80 posto prihoda s tablet i smartphone uređaja stiglo iz oglašavanja i kupnje unutar besplatnih igara.

Još iz kategorije

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

02.06.2020. komentiraj

Najnoviji podaci Tenderi.hr pokazuju kako je u svibnju ove godine ugovoreno 178,761 milijuna kuna vrijednih javnih nabava, što je 1.79 posto manje od procijenjenih 182,019 milijuna kuna koliko je bilo predviđeno za tendere koji su ugovoreni u svibnju ove godine.

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

31.05.2020. komentiraj

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.