Kompanije Gameloft i EA Mobile iza sebe imaju vrlo dobru godinu

Kompanije Gameloft i EA Mobile iza sebe imaju vrlo dobru godinu

Foto: Fotolia

Kompanije Gameloft i EA Mobile, koje se bave razvojem igara za tablet i smartphone uređaje, su objavile financijske rezultate za 2013. godinu, a prema podacima iz izvješća čini se da su ove dvije kompanije imale jako dobru godinu.

Prodajni rezultati kompanije EA u 2013. su ukupno gledajući pali za 12 posto u odnosu na prodajne rezultate iz 2012. godine, međutim EA Mobile je zabilježio 13-postotni rast prihoda od prodaje, koji su iznosili 97 milijuna dolara. U prosincu 2013. godine preuzeto je 71 milijun EA Mobile igara putem iOS App Store i Google Play trgovina, te je ovo najveći broj preuzimanja u jednom mjesecu koji je ikada zabilježen.

The Simpsons: Tapped Out, je jedan od izdavačevih najuspješnijih naslova, koji je u četvrtom kvartalu 2013. godine zabilježio rekordan broj dnevno aktivnih korisnika. Igra je od svog lansiranja pa sve do danas zaradila 130 milijuna dolara.

Kompanija Gameloft je u 2013. godini zabilježila oko 320 milijuna dolara prihoda od prodaje, što je 12-postotno povećanje u odnosu na 2012. godinu. Teško je napraviti izravnu usporedbu između kompanija Gameloft i EA Mobile, budući da je EA Mobile samo mobilni odjel kompanije EA, a Gameloft je kompanija koja se bavi razvojem igara za standardne i prijenosne igraće konzole.

Međutim, Gameloft je objavio da je 66 posto njihovih prihoda u 2013. godini stiglo sa smartphone i tablet uređaja, dok je 80 posto prihoda s tablet i smartphone uređaja stiglo iz oglašavanja i kupnje unutar besplatnih igara.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.