KKR preuzima United Group

KKR preuzima United Group

Foto: Fotolia

Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P. danas je objavio potpisivanje konačnog ugovora o kupnji United grupe (Total TV, Telemach, SBB) od fonda Mid Europa Partners. Sadašnja uprava, na čelu s osnivačem Draganom Šolakom će i dalje upravljati društvima i zadržati značajan udio u United grupi. Financijski detalji transakcije neće biti objavljeni.

United grupa je vodeći Pay-TV (kablovski, DTH) i širokopojasni operater u jugoistočnoj Europi, s populacijom od preko 20 milijuna stanovnika u regiji. United grupa posluje u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji i ima oko 1,7 milijuna korisnika kablovske i satelitske televizije, Interneta, fiksne i mobilne telefonije.

Henrik Kraft, partner u KKR-u i vođa KKR tima za telekomunikacije i tehnologiju u Europi je rekao kako im je izuzetno drago što postaju partneri s Draganom Šolakom i njegovim timom, da su izgradili jaku i sofisticiranu platformu za TV i telekomunikacije, te da im je vrlo drago što će ih podržavati društvo u njegovom daljem razvoju.

“Veselim se partnerstvu sa KKR-om. Njihova stručnost i iskustvo u sektoru, kao i globalni resursi i mreža će biti velika prednost za našu tvrtku u sljedećoj fazi razvoja.”, izjavio je Dragan Šolak, osnivač i predsjednik izvršnog odbora United grupe.

Johanes Huth, partner u KKR-u i šef europskih operacija kazao je kako je KKR ostvario uspješan niz investicija u području telekomunikacija i medija, te da je uvjeren da će investicija u United grupu biti podjednako uspješna.

“Ovo je naša prva direktna investicija u jugoistočnoj Europi. Nadovezuje se na investicije u više od 40 europskih tvrtki u 12 zemalja i pokazatelj je našeg povjerenja u perspektivu United grupe, pod rukovodstvom Dragana i njegovog talentiranog tima, kao i u samu regiju.”, komentirao je ugovore suosnivač i jedan od izvršnih direktora KKR-a, Henry Kravis.

U tijeku su trenutno uobičajena odobrenja transakcije i njen završetak se očekuje krajem 2013. godine.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.