Kingston Digital se udružuje s NXP Semiconductors na razvoju i.MX 8M Plus procesora

Kingston Digital se udružuje s NXP Semiconductors na razvoju i.MX 8M Plus procesora

Kingston Digital Europe najavio je suradnju s tvrtkom NXP Semiconductors na njihovim novim i.MX 8M Plus aplikacijskim procesorima. NXP su vodeći u razvoju aplikacijskih procesora za rješavanje infrastrukture koja uključuje pametnu tehnologiju. Kingston je ponosan na činjenicu da će njegovo eMMC ugrađeno memorijsko rješenje biti dio referentne ploče za njihov najnoviji aplikacijski processor.

Proizvođači pametnih uređaja koji će se naći u potrebi za NXP-ovim setovima za inženjersku provjeru koji u sebi sadrže i.MX 8M Plus chipset će u njemu primijetiti i Kingstonov eMMC. Ovo stvara nevjerojatnu priliku za širenje odnosa s NXP-om, i također da se dodatno Kingstonova ugrađena memorijska rješenja prikažu drugim IoT proizvođačima. Kingstonova diskretna memorija i rješenja za pohranu su također bila ugrađena u NXP serije procesorskih ploča i.MX 6 i i.MX 7 prijašnjih generacija.

„Čast nam je produljiti našu suradnju s tvrtkom NXP, jednog od vodećih proizvođača poluvodiča u svijetu, na njihovom najnovijem i.MX 8M Plus setu za provjeru”, rekao je Richard Bull, direktor strateškog marketinga i razvoja poslovanja za Kingston EMEA.

„Kingstonovi proizvodi pokreću strojeve i uređaje u rasponu od data centara do poslovnih i korisničkih osobnih računala, ali i mnogih ugrađenih proizvoda. Bavimo se memorijom preko 33 godine, tako da je suradnja s NXP-om odličan način za poboljšavanje poslovanja naših ugrađenih rješenja“, zaključuje Bull.

„Naš posljednji i.MX 8M Plus procesor se fokusira na strojno učenje, vid, multimediju, kao i na industrijske IoT uređaje”, rekao je Jeff Steinheider, direktor marketinga proizvoda za procesore globalnih industrijskih aplikacija za NXP Semiconductors.

„Kao i s prijašnjim NXP aplikacijskim procesorima, odlično je surađivati s Kingstonom i uključivati njihova ugrađena memorijska rješenja u naše setove za provjeru koje šaljemo developerima i proizvođačima. Naš odnos seže duboko na inženjerskoj i marketinškoj razini“, ističe Steinheider.

Kingston je započeo svoje poslovanje ugrađenom memorijom 2010. godine kako bi odgovorio tadašnjem rastućem trendu pametnih telefona, tablet i ranim IoT rješenjima. Kako se svijet povećano prilagođavao automatiziranom stilu života pomoću pametnih uređaja, Kingstonova se prisutnost i ugled unutar industrije ugrađene memorije znatno povećala. Kao posljedica toga, Kingstonova memorijska rješenja se mogu naći u industrijskim aplikacijama poput praćenja voznog parka i uređajima koji omogućavaju 5G telekomunikacije, ali i mnogim uređajima krajnjih korisnika za kuću uključujući Bluetooth zvučnike, robotske usisivače i nosivu tehnologiju.

Još iz kategorije

Do kolovoza ukupno ulaganje u Infobip veće od 860 milijuna dolara

Do kolovoza ukupno ulaganje u Infobip veće od 860 milijuna dolara

11.05.2021.

Prema pisanju Bloomberga Infobip bi do kraja kolovoza mogao realizirati novu rundu investicije i to 500 milijuna dolara čime s prijašnje dvije investicije, u kojima je prikupljeno više od 360 milijuna dolara,  dosegnuti ukupno investicija u iznosu većem od 860 milijuna dolara.

Travanj donio gotovo 28 posto pada ugovorenih poslova u IT javnim nabavama

Travanj donio gotovo 28 posto pada ugovorenih poslova u IT javnim nabavama

11.05.2021.

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama u travnju ove godine govore kako je ugovorenih poslova 226,4 milijuna kuna što je za 27,96 posto manje u odnosu na 2020. godinu. Možda će nekom to biti pomalo iznenađujuće no treba uzeti u obzir da iako je travanj 2020. godine bio vrijeme lockdowna nabave su se ubrzavale radi ubrzanja digitalne transformacije te velikih nabavki Ministarstva zdravstva.

Robotiq.ai osigurao više od 1 milijun eura investicije za širenje poslovanja

Robotiq.ai osigurao više od 1 milijun eura investicije za širenje poslovanja

10.05.2021.

Hrvatski start-up Robotiq.ai osigurao je više od 1 milijuna eura investicije za potrebe širenja svog poslovanja u segmentu RPA (Robotic Process Automation) i razvoju softverskih robota za potrebe velikih sustava. Prva investicija ostvarena je od strane EU Eurostars projekta za potrebe istraživanja i razvoja softvera, dok je posljednja osigurana od strane J&T Ventures češkog fonda, koji je dio J&T grupacije, u iznosu od ukupno 900 tisuća eura.