Kineski mobilni brendovi sve više pritišću Samsung i Apple

Kineski mobilni brendovi sve više pritišću Samsung i Apple

Foto: Huawei

Tržište pametnih telefona na svjetskoj je razini poraslo u 2017. godini za tri posto u odnosu na prethodnu, a prva dva mjesta još su uvijek namijenjena za Samsung i Apple. Ali, pritisak kineskih proizvođača nikad nije bio toliko jak, što će samo narednih godina biti dodatno pojačano dok se ne dogodi oko 2021. situacija u kojoj će na drugom mjestu biti netko drugi umjesto Applea.

Vjerojatno će to biti Huawei, koji nakon trećeg kvartala ove godine čini 9,5 posto tržišta i bilježi rast od 0,8 posto na godišnjoj razini zahvaljujući 36,5 milijuna isporuka. Ispred je Apple s 11,9 posto i 0,3 posto rasta uz 45,4 milijuna isporuka kroz treći kvartal ove godine. Na prvom je mjestu još uvijek poprilično nedodirljivi Samsung s 22,3 posto tržišta i rastom od tri posto, što se može zahvaliti čak 85,6 milijuna isporuka.

Ne treba zanemariti ni Oppo, koji je na 7,7 posto tržišta i bilježi rast od 1,1 posto zahvaljujući isporukama koje su na 29,4 milijuna. Xiaomi se pak vratio u društvo pet najvećih s 26,9 milijuna isporuka u trećem kvartalu, što je dovoljno za udio od sedam posto na tržištu, a to je pak rast od tri posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine...

Još iz kategorije

Kibernetička sigurnost iznimno je važna u poslovnoj strategiji

Kibernetička sigurnost iznimno je važna u poslovnoj strategiji

20.05.2019. komentiraj

Organizacije koje u svoj pristup digitalnim inicijativama uključe pitanje kibernetičke sigurnosti, motivirano poslovnim potrebama, postižu bolje rezultate od konkurencije. Zaključak je PwC-ovog istraživanja o povjerenju u digitalno okruženje Digital Trust Insights Survey.

Google prekida suradnju s Huaweijem

Google prekida suradnju s Huaweijem

20.05.2019. komentiraj

Google prekida suradnju s Huaweijem! Ta je vijest odjeknula poput eksplozije ne samo u tehnološkom svijetu jer kad dvije ponajveće kompanije na svijetu imaju ovakav odnos, to se može odraziti na cijelo tržište, ali i globalnu ekonomiju.

Velika promjena u Microsoftovom poslovanju koje je donio Nadella

Velika promjena u Microsoftovom poslovanju koje je donio Nadella

19.05.2019. komentiraj

Microsoft se u poslovanju podosta organizirao, promijenio i poboljšao pa uspijeva sa strategijom pridobivanja da organizacije sve češće koriste sve više njegovih usluga i proizvoda za više novce, a sve zbog starijih proizvoda na koje su navikli.