Kineski mobilni brendovi sve više pritišću Samsung i Apple

Kineski mobilni brendovi sve više pritišću Samsung i Apple

Foto: Huawei

Tržište pametnih telefona na svjetskoj je razini poraslo u 2017. godini za tri posto u odnosu na prethodnu, a prva dva mjesta još su uvijek namijenjena za Samsung i Apple. Ali, pritisak kineskih proizvođača nikad nije bio toliko jak, što će samo narednih godina biti dodatno pojačano dok se ne dogodi oko 2021. situacija u kojoj će na drugom mjestu biti netko drugi umjesto Applea.

Vjerojatno će to biti Huawei, koji nakon trećeg kvartala ove godine čini 9,5 posto tržišta i bilježi rast od 0,8 posto na godišnjoj razini zahvaljujući 36,5 milijuna isporuka. Ispred je Apple s 11,9 posto i 0,3 posto rasta uz 45,4 milijuna isporuka kroz treći kvartal ove godine. Na prvom je mjestu još uvijek poprilično nedodirljivi Samsung s 22,3 posto tržišta i rastom od tri posto, što se može zahvaliti čak 85,6 milijuna isporuka.

Ne treba zanemariti ni Oppo, koji je na 7,7 posto tržišta i bilježi rast od 1,1 posto zahvaljujući isporukama koje su na 29,4 milijuna. Xiaomi se pak vratio u društvo pet najvećih s 26,9 milijuna isporuka u trećem kvartalu, što je dovoljno za udio od sedam posto na tržištu, a to je pak rast od tri posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine...

Još iz kategorije

Rast prihoda Ericssona uz dobar porast profitnih marži

Rast prihoda Ericssona uz dobar porast profitnih marži

17.07.2019. komentiraj

Prema najnovijim poslovnim rezultatima švedski Ericsson ostvario je prodaju od 5,2 milijarde eura uz rast od 10,64 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i to prije svega zbog rasta n određenim tržištima. Prodaja, prilagođena za usporedne stavke i tečaj porasla je 7 posto zbog snažnog rasta u segmentu Mreže u Sjevernoj Americi i sjeveroistočnoj Aziji.

Azijska gospodarstva profitiraju od trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine

Azijska gospodarstva profitiraju od trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine

16.07.2019. komentiraj

Prema analizi koju je objavio PwC, učinci početnog kruga carina koje je američka vlada nametnula uvozu iz Kine ranije ove godine počeli su značajno i vidljivo utjecati na globalnu trgovinu. Ovo je svakako važno i sklopu problema Huawea i američkih tvrtki s kojima radi i surađuje.

Lideri trebaju preuzeti odgovornost za odgovorno korištenje umjetne inteligencije

Lideri trebaju preuzeti odgovornost za odgovorno korištenje umjetne inteligencije

15.07.2019. komentiraj

Procijenjeni ekonomski potencijal umjetne inteligencije (UI)  od 15,7 bilijuna dolara ostvarit će se samo ako organizacije u svoje poslovanje integriraju odgovornu praksu korištenja umjetne inteligencije i uzmu ih u obzir prije bilo kakvog razvoja, zaključuje se u novom PwC-ovom istraživanju.