Juniper Networks preuzeo AppFormix

Juniper Networks preuzeo AppFormix

Foto: Fotolia

AppFormix, startup koji se bavi upravljanjem operacijama u oblaku i optimizacijom, objavio je kako je od sada u rukama poduzeća Juniper Networks. AppFormix osnovan je 2013. godine od strane Sumeet Singh, koji je prethodno radio u Microsoftu i Ciscu. U Microsoftu je osnovao Windows Azure Networking tim.

AppFormix radi s OpenStack ili Kubernetes distribucijom i pomaže operaterima da dobiju u realnom vremenu uvid u stanje svojih oblaka te im zatim omogućuju da poduzmu akcije na temelju tih informacija. Tu su uključene i neke predvidljive značajke, a usluga se temelji i na automatiziranim orkestriranim alatima za pomoć operaterima.

Sve to je izgrađeno na platformi strojnog učenja i to je ono što je, izgleda, najviše zanimalo Juniper Networks. Juniper planira spojiti AppFormix telemetriju i upravljanje operacijama sa svojom Contrail linijom proizvoda.

AppFormix će ostati samostalan brend i dalje će nastaviti razvijati svoju platformu pod sadašnjim imenom. Trenutni korisnici ne bi trebali primijetiti bilo kakve neposredne promjene.

Još iz kategorije

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.