Juniper Networks preuzeo AppFormix

Juniper Networks preuzeo AppFormix

Foto: Fotolia

AppFormix, startup koji se bavi upravljanjem operacijama u oblaku i optimizacijom, objavio je kako je od sada u rukama poduzeća Juniper Networks. AppFormix osnovan je 2013. godine od strane Sumeet Singh, koji je prethodno radio u Microsoftu i Ciscu. U Microsoftu je osnovao Windows Azure Networking tim.

AppFormix radi s OpenStack ili Kubernetes distribucijom i pomaže operaterima da dobiju u realnom vremenu uvid u stanje svojih oblaka te im zatim omogućuju da poduzmu akcije na temelju tih informacija. Tu su uključene i neke predvidljive značajke, a usluga se temelji i na automatiziranim orkestriranim alatima za pomoć operaterima.

Sve to je izgrađeno na platformi strojnog učenja i to je ono što je, izgleda, najviše zanimalo Juniper Networks. Juniper planira spojiti AppFormix telemetriju i upravljanje operacijama sa svojom Contrail linijom proizvoda.

AppFormix će ostati samostalan brend i dalje će nastaviti razvijati svoju platformu pod sadašnjim imenom. Trenutni korisnici ne bi trebali primijetiti bilo kakve neposredne promjene.

Još iz kategorije

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.

Googleova matična tvrtka Alphabet premašila vrijednost od bilijun dolara

Googleova matična tvrtka Alphabet premašila vrijednost od bilijun dolara

21.01.2020. komentiraj

Googleova matična kompanija Alphabet uspjela je premašiti vrijednost od bilijun američkih dolara, što je dosad uspjelo samo trima konkurentima - Appleu, Amazonu i Microsoftu. Ne treba posebno naglašavati koliko je to izniman uspjeh i svakako se s razlogom slavi u Alphabetu.

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

20.01.2020. komentiraj

Europski regulatori tržišta sve češće predstavljaju iznimnu prepreku velikim europskim kompanijama, zbog čega se pokrenuo Europski okrugli stol za industriju (ERT) i čine ga izvršni direktori te članovi upravnih odbora velikih europskih kompanija. Konkretnije, ima ih 55 i imaju što za reći.